(P) Vacanță de relaxare în Ischia, insula parcurilor termale

De Unica.ro pe
Rustică și mai puțin aglomerată decât Capri, cea mai mare insulă din Marea Tireniană este plină de atracții turistice: de la monumente culturale la cadrul natural de excepție, Ischia se descoperă în tihnă, la pas, în dulcele spirit italian al vieții fără griji.

Tentația noului sezon estival 2020, Ischia, poate fi descoperită acum foarte ușor, grație pachetelor complete organizate de AeroVacanțe. Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking pentru sejururile de 7 nopți în Ischia, la prețuri ce pornesc de la 219 euro/persoană! Pachetele turistice includ cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică.

Pornește într-un periplu în Ischia, ce îți descoperă așezări tradiționale ascunse între dealuri și podgorii, stațiuni cochete cu viață de noapte antrenantă, un țărm spectaculos presărat cu plaje negre și izvoare termale – unde cerul se unește cu marea și zeci de grădini mediteraneene ce îți invocă plăcutul sentiment de paradis.

Insula artiștilor

De-a lungul timpului, insula vulcanică a Italiei a atras prin farmecul său numeroși artiști, poeți, cântăreți sau celebrități din toată lumea. Frumusețea pitorească a Ischiei l-a inspirat pe scriitorul Pablo Neruda să scrie celebra poezie „El Hombre Invisible”, când a poposit alături de soția sa în micul sat de pescari, Sant`Angelo. Unul dintre versurile celebre ale poemului: „îmi doresc ca toată lumea să poate să-mi trăiască viața”, a devenit un fel de slogan de promovare a localității, iar turiștii care ajung aici vor putea vedea placa comemorativă din 1952 dedicată autorului.

Sedus de parfumul grădinilor mediteraneene a fost și scriitorul francez Alphonse De Lamartine, care a redactat aici cel mai faimos roman al său: „Graziella”. Lor li se adaugă celebrități precum Charlie Chaplin, Elizabeth Taylor, Tom Cruise, Nicole Kidman sau Jennifer Lopez care și-au petrecut vacanțele în acest colț de paradis pitoresc.

Ischia este o destinație extrem de ofertantă care îți oferă posibilitatea să te bucuri atât de relaxare la plajă, de experiențe culturale, excursii în împrejurimile sale pline de splendoare, dar și de tratamente în apele sale termale și minerale.

Cele mai populare parcuri termale din Ischia

O călătorie în Ischia îți oferă o experiență completă de relaxare, iar atuurile insulei sunt, fără îndoială, sutele de izvoare termale și minerale cu care a fost binecuvântată datorită originilor sale vulcanice.

Apele bogate în minerale au fost utilizate încă de pe vremea romanilor când aici au fost puse bazele primelor grădini termale. Astăzi, pe întreaga suprafață a insulei se regăsesc zeci de parcuri mediteraneene dezvoltate la poalele dealurilor, fix lângă mare.

Giardini Poseidon este cea mai populară și frumoasă dintre grădinile termale ale Ischiei, aflată la marginea Golfului Citara în orașul Forio. Un complex de 6 ha, unde se reunesc 22 de piscine cu o temperatură a apelor ce variază între 20 și 40 grade Celsius, o saună naturală sculptată în stâncă și numeroase jacuzzi, toate înconjurate de numeroase flori mediteraneene.

Cosmopolita stațiunea Lacco Ameno, ce atrage turiștii grație plajei sale generoase și a apelor azurii, mai este renumită și pentru că aici se află Parcul Termal Negombo. Grădina plină de trandafiri și hibiscus ocupă mai puțin de 4 ha, însă poziția sa elegantă la doi pași de Golful San Montano, o face cu atât mai specială pentru turiști. Găsești aici 14 bazine termale, unde te poți bucura de tratamente cu nămol terapeutic, hidromasaj sau tratamente cu aerosoli marini.

Dacă vrei să te simți ca Afrodita în vacanță, atunci nu rata elegantul Parc Aphrodite Apollon din exclusivista stațiune Sant`Angelo. Odată ajuns aici vei avea plăcuta impresie că ai poposit în paradis: coasta mării este brodată de lămâi și portocali, iar flori precum bougainvillea și hibiscus împodobesc aleile șerpuitoare ce te conduc spre cele 12 piscine cu ape cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra trupului și minții.

Mai poți evada și în alte parcuri termale din Ischia, precum Olympus Thermal Park – aflat în capătul plajei Maronti din localitatea Barano, O Vagnitiello Thermal Park din zona Casamicciola sau Tropical Thermal Park, o oază tropicală cu alei înguste și piscine intime aflată în Sant’Angelo.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com