(P) Vacanță de Crăciun în orașul Nașterii Mântuitorului!

De Unica.ro, pe
Unul dintre locurile unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață este Bethleem - Orașul Nașterii ce adună milioane de pelerini din întreaga lume, mai ales în preajma celebrării Crăciunului.

O astfel de experiență este unică și te poți bucura de ea într-un circuit de 6 zile în Țara Sfântă, alături de Europa Travel, ce beneficiază acum de o reducere de 16% din tariful standard de 599 euro, valabilă pentru rezervări până la 30.10, în limita locurilor disponibile!

Obiceiuri creștine în Bethleem

Pelerinajul la ieslea sfântă din Bethleem începe cu explorarea cosmopolitului Tel Aviv, orașul ce te surprinde cu o vreme primăvăratică numai bună să bați la pas străduțele strâmte ale cetății Jaffa, monument vechi de 2000 de ani, înscris pe listele patrimoniului mondial UNESCO. De aici te vei îndrepta spre orașul numit și Casa Pâinii, care în Ajunul Crăciunului îmbracă straie de sărbătoare și întreține ample manifestări și procesiuni de stradă, inclusiv concerte în jurul imensului brad din Piața Ieslei.

Seara poți participa la sfânta slujbă găzduită în Biserica Nașterii, edificiu de o importanță majoră pentru creștinii din întreaga lume pentru că a fost ridicat pe locul unde s-a născut Isus. De altfel, aceasta este și singura biserică ce nu a fost distrusă în urma invaziei perșilor, iar legenda spune că motivul pentru care a fost ocolită a fost chiar fresca din interior cei îi reprezenta pe cei Trei Magi de la Răsărit îmbrăcați în veșminte persane.

Pe urmele Mântuitorului

Venerat de creștini, evrei și musulmani, Ierusalim este considerat a fi cel mai sfânt dintre orașe, adunând în medie circa 3,5 milioane de pelerini din toate colțurile lumii, mai ales în preajma sărbătorilor.

Explorează Orașul Păcii în acest circuit alături de Europa Travel și descoperă pe rând cele mai sacre monumente ale sale. Începe cu Muntele Măslinilor, de unde poți surprinde cea mai bună panoramă asupra cetății sfinte. Aici se află și Biserica Tatăl Nostru, construită pe locul unde potrivit scririlor, Mântuitorul i-a învățat pe apostoli Rugăciunea Domnească. Intră în cetatea sfântă a Ierusalimului prin Poarta Sfântul Ștefan, de unde pornește Via Dolorosa, drumul parcurs de Hristos ducând crucea în spate spre Golgota, unde a fost răstignit. Regăsește-te spiritual la Biserica Sfântului Mormânt și îndreaptă-te apoi spre Biserica Adormirea Maicii Domnului.

O mare însemnătate religioasă are și Masada, o fortăreață de pe o colină stâncoasă aproape de Marea Moartă, ce a fost ultimul refugiu al iudeilor care au preferat să moară în numele credinței decât să fie luați în robie de către romani. Traversează pustiul ținutului deșertic Qumran, cunoscut îndeosebi pentru că în una dintre peșterile de aici au fost descoperite enigmaticele manuscrise, iar apoi oprește-te pentru o scurtă baie în SPA-ul natural al lumii, Marea Moartă.

Unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Israel este Yardenit, zonă sacră pentru că aici și-a primit Botezul Domnul, ce a fost amenajat special pentru ca pelerinii să poată intra în apele sfinte, acolo unde Iordanul părăsește Marea Galileei.

În ultima parte a circuitului mai poți vedea Tabgha cu Biserica Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor, Cana Galileei, unde Hristos a înfăptuit minunea tranformării apei în vin, Nazaret, orașul copilăriei lui Isus și Haifa, importantul port comercial de la Marea Mediterană cunoscut pentru Templul și grădinile terasate Bahai ce fac parte din UNESCO.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Craciun Israeltarif: 499 euro/persoana + 199 euro servicii la sol, 5 nopti de cazare in Bethleem, cu mic dejun si cina la hotel 3*/4*, transport avion, ghid local. *Reducerea de 16% din tariful standard de 599 euro, valabila pana la 30.10, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!