(P) Un paradis la prețuri accesibile! Atracții de top din Insula Paros

De Unica.ro, pe
Dacă luna septembrie te-a prins fără planuri de vacanță, însă ești dornic să evadezi într-o destinație mai puțin promovată, cu plaje aproape sălbatice, sate pescărești autentice și o mulțime de obiective istorice, atunci un sejur în Insula Paros poate fi cea mai bună alegere! AeroVacanțe vine cu o noutate pe piața de turism - pachetele complete în Paros, pentru care a pregătit servicii excelente la tarife tentante chiar și pentru seniori.

A treia insulă ca mărime din Arhipelagul Ciclade, Paros nu este atât de aglomerată precum alte destinații din Vechea Eladă, însă peisajele sale și atmosfera cosmopolită rivalizează cu cele ale celebrelor Insule Santorini sau Mykonos. În plus, mii de surferi din toată lumea își rezervă vacanțele în Paros datorită valurilor spumoase, insula fiind bătută de vântul meltemi. Tot el este responsabil cu vremea plăcută pe toată perioada anului, ceea ce face ca sezonul turistic să fie unul lung ce durează până în luna octombrie.

Destinația preferată a turiștilor pasionați de sporturi nautice!

AeroVacanțe este singurul turoperator din România care deține în portofoliul său pachete complete spre Insula Paros. Sejurul include: 7 nopți de cazare cu mic dejun, la Hotel Albatross 3*, bilete de avion București cu escală la Atena, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică – la tarife de la 513 euro/persoană!

Atent la nevoile turiștilor care își doresc să călătorească într-o destinație sigură, beneficiind de cele mai bune servicii și ghizi cu experiență, turoperatorul AeroVacanțe organizează sejururi cu zbor charter și spre alte destinații elene, precum mult mai popularele Insule Skiathos sau Lefkada.

Insula cu plaje albe și case din marmură

Insula Paros este recunoscută pentru amestecul delicat dintre viața tradițională grecească cu atmosfera cosmopolită, fiind un adevărat magnet pentru turiștii care vor să se bucure de plajă, sporturi nautice sau tururi culturale. La fel de bine, familiile cu copii găsesc în Paros stațiuni liniștite, nisipuri fine, ape cristaline și parcuri acvatice unde distracția este garantată.

Cu o mulțime de cariere de marmură care funcționează încă din Antichitate, vastele culturi de viță de vie și plantații de măslini, Paros a fost din cele mai vechi timpuri o insulă prosperă care a atras numeroși artiști sau sculptori. Aici au fost realizate în secolul al II î.Hr., din marmura locală, impresionantele statui: Venus din Milo și Nike din Samothraki care sunt expuse astăzi în cadrul Muzeului Luvru din Paris.

Paros este o destinație ideală pentru relaxare la soare, plajele sale fiind unele dintre cele mai spectaculoase și bune din Europa. Livadia este principala zonă de coastă a capitalei Parikia, compusă din nisip fin alb și încadrată de apele calme ale Mării Egee. Aceasta este una dintre cele mai dezvoltate plaje de pe insulă, dispunând de șezlonguri cu umbreluțe, centre nautice și beach baruri, motiv pentru care a primit distincția de Blue Flag.

Mult mai populară și mai lungă decât Livadia este Golden Beach, o plajă formată din dune de nisip auriu, ce se arcuiește ca o semilungă în jurul unui golf azuriu, cu valuri spumoase îmblânzite de practicanții de windsurfing. Practic această plajă se unește cu New Golden Beach, care este mult mai liniștită și cu ape mai clare, ceea ce o transformă în plajă preferată a familiilor cu copii.

Obiective pe care nu le poți rata!

Dincolo de plajele sale spectaculoase, Paros este o destinație renumită pentru arhitectura sa în stil specific cicladelor, cu sate fermecătoare ticsite de vile neoclasice din marmură albă, stațiuni cosmopolite cu o viață de noapte dezvoltată și o mulțime de monumente pe care să le descoperi.

Capitala Parikia este punctul principal de unde poți începe turul cultural în Paros. Orașul vibrează de voie bună, însă chiar și așa a rămas puternic ancorat în tradiție și istorie, găzduind o seamă de obiective de patrimoniu. Simbol al locului este Mănăstirea Panagia Ekatontapyliani, cel mai vechi edificiu bizantin de pe insulă, iar potrivit legendei ar fi fost fondată de către Împăratul roman Constantin Cel Mare. Pe o colină luxuriantă, fix deasupra capitalei, vei găsi ruinele Sanctuarului Asklepios închinat zeului medicinei, Asclepios. Iar dacă vrei să surprinzi cele mai bune panorame asupra orașului, urcă la impozantul Castel Frankish, construit de venețieni în anul 1200.

La fel de impresionant este și Castelul Venețian din orașul Naoussa, ce domină portul pitoresc încă din secolul al XV lea. De aici se fac și plecări cu barca spre minunatele plaje din nordul insulei Paros, prilej excelent să evadezi la soare, după ce vizitezi fortăreața cu formă circulară. Dacă ești dornic de croaziere mai lungi, Naoussa este locul perfect de pornire spre Insulele Santorini, Mykonos sau Naxos, renumite pentru casele albe precum cuburile de zahăr, plajele din nisip vulcanic și atmosfera romantică.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!