(P) Trefle.ro – esența culturii românești într-o colecție autentică de ii tradiționale

De Unica.ro, pe

Ia tradițională, ca parte a portului popular românesc, este o emblemă a culturii naționale. Popularitatea ei a crescut considerabil de-a lungul timpului, ajungând să-și modifice statutul din haină de sărbătoare, în piesa de rezistență a unui outfit deosebit și modern.

Da, modern și tradițional în același timp – poate de aceea ia românească este atât de apreciată, pentru că reprezintă atât un omagiu adus tradiției de mult apuse, evocând amintirea bunicilor, a autenticului și a simplității, cât și pentru că versatilitatea sa o face perfect integrabilă în vestimentația actuală, de zi cu zi. 

(P) Trefle.ro -  esența culturii românești într-o colecție autentică de ii tradiționale

Designul iei tradiționale românești – o poveste lirică a delicateței, eleganței și autenticității

Motivele tradiționale românești unice în lume, brodate cu iscusință pe pânza de bumbac sunt nenumărate și foarte diverse, nu seamănă unele cu celelalte. 

Dacă astăzi alegem modelul iei în acord cu preferințele proprii, în trecut femeile le purtau conform statutului. Astfel, din punct de vedere al cromaticii, fetițele și tinerele adolescente purtau ii cu broderii galbene și portocalii, mamele purtau broderii albastre, femeile recent căsătorite optau pentru broderii roșii, iar văduvele și femeile în vârstă purtau ii cu broderii negre sau albastru închis.

Astăzi, ne mai ținând cont de aceste criterii, ne bazăm alegerea pe emoția pe care ne-o transmite ia românească, la prima vedere. Poate că pentru unii este exagerată această idee, cum că ia românească transmite o emoție, însă pentru pasionații de frumos, de artă, de autentic această haină parcă are viu grai. 

(P) Trefle.ro -  esența culturii românești într-o colecție autentică de ii tradiționale

Finețea țesăturii, atingerea delicată a bumbacului și fluiditatea materialului se armonizează perfect cu broderiile geometric simetrice, dar abstracte, ce se întind într-o continuitate atemporală pe întregul model. 

Pentru ca o ie românească să reușească să transmită această emoție și pentru ca materialul să-și păstreze calitatea în timp, chiar și după purtări repetate, este foarte important să acordăm o atenție deosebită magazinului din care o cumpărăm. Da, ii se găsesc în nenumărate magazine, fie ele online sau offline, dar asta nu înseamnă că toate sunt de calitate.

De unde cumpărăm ii tradiționale în București?

Capitala țării este împânzită de magazine de haine ce comercializează, pe lângă articole vestimentare obișnuite, și ii românești. Însă doar acelea care vând exclusiv ii tradiționale românești sunt demne de luat în seamă, căci este clar că piesele provin de la producători autentici și sunt lucrate cu atenție și măiestrie. 

(P) Trefle.ro -  esența culturii românești într-o colecție autentică de ii tradiționale

Un astfel de magazin este Trefle. Magazinul Trefle este dedicat iei tradiționale românești. Dacă  căutați o ie tradițională românească, lucrată integral manual, atunci poți vizita cu încredere magazinul Trefle. Pe site-ul acestuia este disponibilă una dintre cele mai largi colecții de ii tradiționale românești, toate lucrate manual în România, disponibile în zeci de modele, culori și dimensiuni. Stocul este disponibil permanent în magazinul online, iar vestea bună este că hainele se pot proba și achiziționa și direct din magazinul fizic localizat pe Calea Dorobanților, nr. 250, et. 2.

(P) Trefle.ro -  esența culturii românești într-o colecție autentică de ii tradiționale

Pentru a oferi clienților o experiență cât mai plăcută, magazinul funcționează pe bază de programare. În felul acesta, cei interesați se pot bucura de o vizită sigură și liniștită, putând proba modelele favorite în tihnă. Tot ceea ce trebuie să facă pentru a beneficia de toate acestea este programarea telefonică prealabilă. Odată ajunși în magazin, vor uita cu totul de lumea de afară, de griji și probleme, căci modelele inedite de ii le vor acapara toată atenția.

Mai multe informații despre locația Trefle, dar și despre programul zilnic de lucru sunt disponibile pe site-ul magazinului, trefle.ro.