(P) Tot ce trebuie să știi despre un aspirator vertical

De Unica.ro, pe

Vrei să îți achiziționezi un aspirator vertical, dar nu știi ce model să alegi? Ți-ai dori să știi mai multe informații despre aspiratoarele verticale înainte de a îți alege modelul potrivit pentru tine?

În acest articol îți vom prezenta cele mai importante informații pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra un astfel de produs.

Cum alegi un aspirator vertical

Dacă ai decis să achiziționezi un aspirator vertical, dar încă nu știi cum să alegi modelul potrivit, în această secțiune îți vom spune care sunt specificații de care trebuie să ții cont.

Greutare și dimensiune

Unele modele de aspiratoare sunt foarte grele. Acest lucru îngreunează procesul de curățenie a casei. De aceea, atunci când optezi pentru un nou aspirator trebuie să iei în considerare greutatea și dimensiunea aspiratorului.

Pe piață există diferite modele de aspiratoare verticale, unele au greutate de doar 2 kg. De asemenea, dacă nu ai mult loc de depozitare, ar fi bine să optezi pentru un aspirator vertical care are mânere telescopice pliabile. Vei găsi fel de fel de modele, de diferite dimensiuni. Desigur, cu cât este mai mare, cu atât are mai multă capacitate de aspirare.

Să arunci o privire și la capetele de aspirare. Unele aspiratoare au capete mai mari, mai voluminoase și aspiră mai mult deodată. În schimb, există modele care au capetele mai mici și pot fi depozitate mai ușor.

Alimentare

Atunci când vine vorba despre aspiratoarele verticale ai două opțiuni:
Aspirator vertical cu fir
Aspirator vertical fără fir

În cazul primului model, dezavantajul este că va trebui să tot scoți și să bagi aspiratorul în priză în fiecare cameră prin care treci. Acest lucru poate deveni enervant. De asemenea, dacă aspiratorul nu are firul destul de lung, este posibil să nu ajungi în anumite părți ale camerei.

În ceea ce privește aspiratorul fără fir, ai mult mai multă autonomie. În ciuda acestui lucru, trebuie să te asiguri că aspiratorul este încărcat înainte de a începe procesul de aspirare. În caz contrar, va trebui să aștepți până la 2 ore să se încarce. În general aceste aspiratoare au autonomie de doar 30 de minute, nefiind potrivite pentru casele mai mari.

Motorul și puterea de absorbție

Cel mai important aspect când vine vorba despre un aspirator este puterea de absorbție. Degeaba îți iei un aspirator care arată bine și este foarte ușor de depozitat dacă nu își face treaba.

Trebuie să știi că aspiratoarele verticale au o putere de absorbție mai mică decât cea a aspiratoarelor clasice. În ciuda acestui lucru, există multe modele cu putere de absorbție medie, care sunt potrivite chiar și pentru persoanele care au animale de companie.

De asemenea, trebuie să te asiguri că aspiratorul pe care îl comanzi este potrivit pentru suprafețele din casa ta. Dacă ai multe covoare, îți recomandăm să optezi pentru un aspirator foarte puternic. În schimb, dacă ai doar parchet în casă, poți alege un model cu putere mai mică de absorbție.

Funcții extra și accesorii

Înainte de a alege modelul de aspirator vertical care îți place, ia în considerare și funcțiile extra pe care le are un astfel de produs. De exemplu, există modele care au inclusă și partea de spălare a podelelor. Au un capăt special, din material textil cu care poți spăla rapid podele după aspirare.

Să te asiguri că aspiratorul tău vine cu un capăt special pentru aspirarea spațiilor înguste. Acest capăt poate fi de mare ajutor atunci când vei vrea să aspiri spațiile dintre pernele de la canapea.

În final, trebuie să știi că există aspiratoare verticale care se transformă în aspiratoare de mână. Acestea sunt foarte utile atunci când vrei să aspiri firimituri de pe masă sau zone mai mici din casa ta.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a achiziționa un astfel de produs. Noi îți recomandăm să citești câteva recenzii înainte de a achiziționa un aspirator vertical.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!