(P) Tot ce trebuie să știi despre pensulele de machiaj

De Unica.ro, pe

Ai fi surprinsă de modul în care diferite pensule de machiaj pot schimba modul de aplicare al produselor cosmetice și, în cele din urmă, felul în care arăți! De aceea, e destul de important să ai un set de pensule pentru machiaj de calitate pe care să le utilizezi în rutina ta de înfrumusețare. Iată cele mai folosite pensule de makeup și câteva informații utile despre fiecare în parte – mod de utilizare și ingrijire.

TIPURI DE PENSULE MAKE-UP

Pensula pentru aplicarea fondului de ten

Acest tip de pensulă makeup are perii lungi, fie în formă pătrată, fie circulară. Cea circulară poate fi folosita și pentru aplicarea blush-ului, iar cea pătrată se poate utiliza pentru contur. Este fermă și ideală pentru a controla cât mai bine fondul de ten. Nu ar trebui să lipsească dintr-un set de pensule machiaj!

Pensula pentru aplicarea blush-ului

Este acea pensulă cu vârful ascuțit, care se folosește pentru a contura trăsăturile feței. O pensulă de calitate ar trebui să aibă peri naturali și să fie cât mai pufoasă, pentru a doza în mod corespunzător cantitatea de produs care se aplică pe ten.

Pensula make-up pentru contur, iluminator și pudră

Acest tip de pensulă de machiaj are perii mari si fini, iar forma ei este rotundă. Asigură o uniformizare perfectă și poate fi folosită atât pentru aplicarea produselor uscate – pentru un finish cât mai natural – cât și pentru aplicarea cosmeticelor cremoase.

(P) Tot ce trebuie să știi despre pensulele de machiaj

Pensula pentru sprâncene

Pensula pentru sprâncene are două capete, unul cu perii în formă unghiulară care ajută la aplicarea cât mai certă a produsului de sprâncene, și un capăt tip pieptene, care se folosește pentru a oferi sprâncenelor un aspect cât mai natural.

Pensula pentru aplicarea fardului de pleoape

În această categorie intră mai multe pensule de machiaj: pensule cu peri foarte fini și ușor alungiți spre vârf, cu forma rotunjită sau cu peri scurți. Pensulele pentru aplicarea fardurilor se folosesc în funcție de machiajul ales. Spre exemplu, pentru machiajul de tip smokey eyes se recomandă utilizarea unei pensule cu peri scurți. Pentru aplicarea liniei de tuș se recomandă utilizarea unei pensule cu peri subțiri, în formă oblică.

Cam acestea ar fi cele mai utilizate pensule de machiaj când vine vorba de rutina zilnică. Sunt pensule care se găsesc în toate magazinele de profil, cu prețuri pentru toate buzunarele. Însă, e bine ca atunci când achiziționezi un set de pensule pentru machiaj să îl alegi pe cel mai bun. Pensulele din fir de păr natural sunt de cea mai bună calitate, fiind rezistente la utilizări frecvente și la spălări dese. Poți alege pensulele de makeup de la Cupio, adică pensule profesionale de machiaj cu un raport preț-calitate foarte bun și care se pot achiziționa atât individual, cât și la set.

Mai trebuie să știi că pensulele de machiaj trebuie spălate regulat și depozitate corespunzător. În cazul în care nu le folosești o perioadă mai lungă de timp, ar fi bine să le dezinfectezi, pentru a elimina răspândirea bacteriilor și apariția problemelor de ten. Chiar și spațiile în care sunt depozitate trebuie curățate frecvent, pentru a avea certitudinea că mediul este curat și sigur.