(P) Top atracții turistice ce merită vizitate în Antalya

De Unica.ro pe

Cu siguranță, vacanțele în Riviera Turcă nu reprezintă o noutate pentru turiștii români. Și nici nu este de mirare că este una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță, deoarece peisajele întâlnite sunt uimitoare, oamenii sunt mai mult decât primitori, iar atracțiile turistice sunt printre cele mai pline de farmec. 

În acest sens, un sejur Antalya este, poate, exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă petrece cea mai frumoasă vacanță de până acum alăuri de partenerul de viață sau de întreaga familie. 

Antalya reprezintă, poate, mândria turismului din Turcia, alături de stațiunile sale: Alanya, Belek, Kemer, Side și altele. Este situată la capătul unui golf înconjurat de munți, prezintă bulevarde ample înconjurate de măreți palmieri și cu un cartier istoric numit Kaleici, fiind astfel principalul oraș al coastei ce vă va atrage atenția din toate punctele de vedere. Una dintre cele mai spectaculoase atracții este portul din Antalya. Există aici un centru de activități care satisface cele mai exigente nevoi ale tuturor turiștilor, o varietate de magazine de suveniruri, cafenele, restaurante, etc. 

Dacă ajungi în Antalya, sunt câteva locuri pe care trebuie neapărat să le vizitezi înainte să pleci de acolo.

 • Satele tradiționale
 • Cascada Manavgat – se poate ajunge cu mașina personală, un drum de aproximativ 15 minute, sau printr-o mică plimbare cu vaporașul pe râul Manavgat, ce include și vizitarea cascadei. Aici vei putea mânca preparate din pește proaspăt la restaurantele din apropiere. 
 • Orașul antic Side, alături de ruinele sale istorice 
 • Canionul Koprulu
 • Castelul din Antalya
 • Parcul Karaalioglu – o imensă grădină botanică cu vedere către golf și masivul Taurus
 • Portul din Antalya – este considerat printre cele mai spectaculoase din Turcia; o plimbare de dimineață prin acest loc reprezintă o adevărată oază de energie pentru tot restul zilei
 • Peșterile Karian și Damlatas, etc. 

Antalya este și un loc plin de istorie, asta datorită stațiunii Side care este construită printre ruinele așezărilor romane. 

Pe lângă istorie, Antalya este înzestrată și cu o cultură religioasă aparte. Aceasta poate fi descoperită și admirată prin vizitarea acestor locuri cu o deosebită încărcătură spirituală. Orașul prezintă o arhitectură impresionantă, tradițională, cu case albe împodobite cu flori de diferite culori pe care le poți admira la fiecare pas. Peisajul este fin completat de plajele spectaculoase și golfurile pitorești.

Istoria locului și religia acestuia alcătuiesc o cultură a poporului de care, cu siguranță, vei rămâne profund impresionat.

Și, ca bonus, bucătăria este absolut delicioasă și, în același timp, variată. Te poți bucura de fascinantele bucate din restaurantele cu specific tradițional, pescăresc sau mediteranean. 

Poate că atunci când pleci în vacanță într-un loc plin de căldură, soare și apă albastră și limpede, principalele atracții sunt reprezentate, cu siguranță, de plaje. Plajele din Antalya și stațiunile sale sunt, cu adevărat, cele mai spectaculoase. 

În stațiunea Alanya, întâlnim:

 1. Plaja Cleopatra, recunoscută pentru cel mai fin nisip
 2. Plaja Damlatas, apreciată pentru apa cristalină și peștera cu același nume
 3. Plaja Keykubat, importanța ei fiind dată de parcurile naturale și zonele extinse de vegetație

Stațiunea Kemer este recunoscută pentru plajele care combină nisipul și pietricelele:

 1. Plaja Moonlight
 2. Plaja Adrasan
 3. Plaja Olympos

Stațiunea Lara pune la dispoziție, de asemenea, plaje spectaculoase care îmbină nisipul fin, apele cristaline, frumusețile naturale și cazări foarte bune:

 1. Plaja Lara Halk
 2. Plaja Lara Kundu

Dacă ar fi să stabilim un top 3 al celor mai bune plaje din Antalya, clasamentul ar arăta cam așa:

 1. Plaja Lara Kundu
 2. Plaja Cleopatra
 3. Plajele din Side

Pentru sezonul 2020, există plecări cu avionul către Antalya în fiecare zi din iunie până în septembrie. Plecările sunt din București, Iași, Cluj, Timișoara, Arad, Craiova, Constanța, Târgu Mureș, Suceava, Sibiu, Satu Mare, Oradea, Bacău și Baia Mare. 

De asemenea, sunt turiști care preferă să plece cu mașina personală către Antalya, distanța fiind de aproximativ 1400 km, un drum de aproape 18 ore. În acest caz se recomandă ruta București – Ruse – Yambol – Edirne – Istanbul – Kutahya – Sandikli – Isparta – Antalya. 

Oferta hotelieră este una diversă, de la hoteluri cochete cu servicii minime, până la resorturi de lux cu posibilități variate de distracție, astfel încât oricine să aibă acces la acea vacanță perfectă pe care o visează de foarte mult timp. 

Pentru o vacanță în doi, este recomandat să alegi din numeroasele hoteluri de pe litoralul Antalyei, cu acces rapid la plajă, pentru zile încărcate de liniște și destindere. Pentru o vacanță alături de întreaga familie, complexurile hoteliere din centrul orașului pun la dispoziție: camere spațioase în care copiii au gratuitate până la 13 ani, cluburi pentru copii, piscine cu secțiune specială pentru cei mici și chiar animatori care să se joace cu ei în timp ce tu te relaxezi și te bucuri de vacanță.

Mai mult decât atât, acum este perioada perfectă pentru a îți rezerva o cameră de hotel în Antalya. Oferta Early Booking scoate la înaintare prețuri în fața cărora nu poți răspunde negativ, cu reduceri de până la 50% pentru rezervările făcute până la sfârșitul lunii aprilie prin agenția Tomis Travel. 

Este momentul să pleci în vacanța perfectă chiar acum și să te bucuri de ofertele pe care aceasta le pune la dispoziție. Antalya este, într-adevăr, destinația perfectă pentru vacanța ta. Dacă motivele prezentate mai sus nu sunt suficiente pentru a te convinge, e timpul să accesezi site-ul agenției Tomis Travel, să navighezi printre multitudinea de oferte și informații și, de asemenea, să arunci o privire peste testimonialele celor care au beneficiat deja de serviciile agenției și care încearcă să te convingă și pe tine să îți planifici chiar acum vacanța pe care ai visat-o de foarte mult timp.