(P) Top 3 situații când este recomandat să apelezi la o intervenție de rinoplastie

De Unica.ro, pe

Medicina modernă a evoluat atât de mult până în prezent, încât oferă pacienților soluții pentru aproape orice tip de problemă legată de sănătate sau de aspect. De exemplu, cei care sunt interesați de o intervenție de rinoplastie trebuie să se informeze foarte bine înainte de a apela la un doctor estetician și să știe care sunt situațiile în care o astfel de operație le este cu adevărat necesară. De ce?

Mulți oameni consideră că operațiile estetice pot fi realizate oricând și sunt privite ca pe un moft de care se profită chiar și atunci când nu sunt necesare. Această concepție este demontată, însă în rândurile ce urmează.

Probleme de respirație

Unul dintre cazurile în care oamenii pot avea într-adevăr nevoie de o modificare chirurgicală la nivelul nasului este acela în care se confruntă cu probleme de respirație. Indivizii care nu pot inspira aerul în mod corect, ajungând astfel să aibă dificultăți în a respira și în a duce o viață normală trebuie să ceară cât mai repede ajutor din partea unui doctor de specialitate.

Problemele de respirație pot apărea din fie cauza unor factori externi, fie din cauza unor accidente pe care indivizii le-au suferit în trecut. Mai mult, poate fi vorba despre o moștenire genetică de la una dintre rudele care s-a confruntat la rândul ei cu aceeași problemă.

Rinoplastie – poziție incorectă a nasului

Printre pacienții eligilibi pentru rinoplastie se numără și cei care au nasul strâmb din naștere și care își doresc să corecteze acest lucru, dar și indivizii care, în urma unei altercații fizice sau a unei căderi au suferit o modificare fizică. Medicii au capacitatea de a corecta poziția nasului, astfel încât acesta să arate așa cum ar trebui.

Nemulțumiri personale

Nemulțumirile personale referitoare la aspectul fizic pot reprezenta, de asemenea un motiv pentru care indivizii să ajungă la bisturiu. Cei care nu se simt confortabil în privința modului în care arată și care sunt complexați pentru că au nasul fie prea mare, fie prea mic trebuie să ia măsuri în această privință. Echilibrul mental este foarte important pentru oamenii de toate vârstele.

Nu puține sunt cazurile în care, din cauza aspectului fizic nesatisfăcător, indivizii au ajuns să se izoleze de cei dragi sau să renunțe în a mai cunoaște persoane noi.

Lista beneficiilor de care au parte pacienții care apelează la intervențiile chirurgicale de modificare a nasului este una extrem de lungă. Pe lângă faptul că indivizii își pot rezolva problemele de ordin fizic, aceștia se pot simți ulterior mult mai bine în propria piele.

S-a demonstrat faptul că oamenii cărora le place propriul aspect fizic au mai multă încredere în puterile proprii, fiind mai înclinați către închegarea unor noi relații interpersonale, fie că este vorba despre relații personale sau profesionale.

Înainte de a se lăsa pe mâna unui medic de specialitate pentru modificarea formei nasului, indivizii trebuie să adreseze acestuia toate întrebările pe care le au, astfel încât să fie siguri că iau cea mai bună decizie!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!