(P) Surprinde savoarea orașului Istanbul, în vacanța de Revelion!

De Unica.ro pe
Unul dintre cele mai importante și râvnite orașe pentru mai bine de 1500 de ani, Istanbul reprezintă un punct de legătură între tot ceea ce înseamnă Occident și Orient. Metropola complexă, plină de viață, dar perfect ancorată în religie și tradiție poate fi explorată în vacanța de Anul Nou, moment oportun să-i surprinzi farmecul unic...

Europa Travel te invită să celebrezi Revelionul pe două continente, într-un circuit de 5 zile cu avionul, la tariful accesibil de la 279 euro/persoană valabil pentru plecare din 29.12, în limita locurilor disponibile!

Megalopolis de cultură și istorie

Cu o populație de circa 15 mil. de locuitori și peste 8 mil. de vizitatori pe an, Istanbul este un adevărat furnicar de culturi, un megalopolis plin de viață și istorie având o moștenire unică mărturie a celor trei imperii sub care s-a aflat de-a lungul timpului.

Inima orașului vechi este Piața Sultanahmet cu splendorile fostului Constantinopol și cele otomane. Linia de orizont a orașului este dominată de dom-urile și cele 6 minarete ale grandioasei Moschei Albastre. O capodoperă arhitecturală decorată cu mii de plăci de ceramică albastră și ferestre cu vitralii scumpe, unde mișună zilnic pelerini și turiști atrași de cea mai mare moschee a Turciei.

Față în față cu Moscheea Sultanului Ahmed se află Hagia Sofia, vechea catedrală a Constantinopolului, apoi moschee, iar astăzi cel mai impresionant muzeu al lumii creștine, unde rămâi copleșit de frumusețea detaliilor arhitecturale.

Un alt reper istoric al Istanbulului este Basilica Cisterna, ce a servit ca cisterne de alimentare cu apă a orașului în timpul Constantinopolului, astăzi fiind un impresionant Palat Scufundat, cu peste 300 de coloane din marmură în stil doric și corintic. De altfel, în Basilica Cisterna au fost turnate mai multe scene de film dintre care și Codul lui Da Vinci.

Palate somptuoase în stil otoman

Dacă vrei să urmezi pașii vechilor sultani, din itinerariul tău nu pot lipsi Palatele Topkapi și Dolmabahce. Primul a fost vreme de patru secole reședința imperială a sultanilor otomani, aici  funcționând astăzi Muzeul Național al Turciei, unde este expus tezaurul imperial otoman și relicvele sfinte ale Profetului Mohamed etc. Pe de cealaltă parte, Versailles-ul Istanbulului este cel mai somptuos palat imperial, vechea reședință a liderului suprem Mustafa Ataturk, de unde Bosforul se vede în toată splendoarea sa.

Surprinde focurile impresionante de artificii, la trecerea dintre ani, și panoramele spre cele două maluri – asiatic și european, într-o croazieră relaxantă pe Bosfor. Opțional, poți alege și o croazieră pe Marea Marmara până la Buyukada, cea mai mare dintre Insulele Prințului, unde vei admira vilele neo-clasice ale foștilor prinți bizantini care erau exilați aici de familiile regale, la o plimbare cu trăsura de epocă.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Revelion Istanbul – tarif: 279 euro/persoana + 175 euro servicii la sol, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion+taxe aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.