(P) Stațiuni de top din Țara Cantoanelor. Circuit în Elveția cu numai 369 euro!

De Unica.ro, pe
O țară mică dar cu un potențial turistic impresionant, Elveția pare că le are pe toate: orașe medievale și stațiuni exclusiviste, castele și palate somptuoase, pajiști alpine maiestuoase, pârtii de schi premiate, lacuri glaciare și parcuri naționale. În plus, această perlă din Alpi reprezintă cel mai bun loc în care să evadezi pentru o „cură de sănătate”, departe de stresul cotidian.

Poți descoperi Elveția într-un circuit cu autocarul de 7 zile, cu plecare din 19 august, alături de Europa Travel, la tariful accesibil de la 369 euro/persoană! În plus, pe traseul tău vei putea face scurte opriri și în faimoasele orașe austriece ca Viena, Salzburg și Innsbruck.

Locuri de văzut în Austria

Începe turul cu Viena – Orașul Valsului, unde plimbarea cu caleașca de epocă în zona Ringului Vienez este obligatorie pentru oricine ajunge aici. Simbolurile capitalei Austriei sunt palatele imperiale: Holfburg, Belvedere și Schönbrunn, catedrala gotică Sfântul Ștefan și, bineînțeles, străzile comerciale Mariahilferstrasse și Kartnerstrasse.

Orașul de poveste al Austriei, Innsbruck este renumit mai ales pentru Târgul de Crăciun pe care îl găzduiește, dar și pentru pârtiile excelente de schi. O plimbare în centrul boem al orașului îți descoperă Palatul imperial Holfburg, Castelul Ambras, impozantul Dom realizat în stil gotic și baroc și Turnul Stadtturm din secolul al XIV lea. Următorul popas va fi în Vaduz, capitala principatului Liechtenstein, un încântător oraș cu numeroase podgorii, îmbrățișat de Munții Alpi și care numără numai 5000 de locuitori permanenți.

Elvetia

Cele mai populare obiective elvețiene

Țara celei mai fine ciocolate, a brânzeturilor și a ceasurilor precise – sunt doar câteva dintre sintagmele atribuite Elveției, o destinație exclusivistă unde te poți bucura de sporturi de aventură sau de iarnă, dar și de vizite culturale. Incursiunea în Tărâmul lui Heidi – Fetița Munților,  începe cu Zurich – Capitala Culturală a Elveției, despre care locuitorilor le place să spună că este „orașul cel mai mare din țară, în afară de munți”.

Sunt o mulțime de locuri pe care merită să le descoperi în Zurich, iar printre acestea se află Marea Catedrală Grossmunster, bijuterie a stilului romanic, Biserica Wasserkirche și Primăria Rathaus, ambele ridicate fix pe malul Lacului Lemat. Dacă vrei să simți pulsul orașului trebuie neapărat să mergi pe Strada pietonală Bahnhofstrasse, unde se găsesc numeroase localuri, cafenele, ciocolaterii, ceasornicării și ateliere de artă.

Probabil, cea mai frumoasă parte a circuitului este turul Lacului Lemat, care nu îți va dezvălui doar peisaje alpine memorabile, dar și construcții impozante sau stațiuni exclusiviste. Vei porni din partea vestică a lacului, de unde te vei îndrepta spre Montreux, un oraș elegant, exclusivist cu puternică amprentă franceză. Acesta a fost locul preferat al refugiaților politici ți al expatriaților.

La numai 3 km distanță de centrul stațiunii, fix pe malul lacului se ridică semeț Castelul Chillon, marcă înregistrată a Elveției. Chateau de Chillon pare rupt din povești, de altfel, acest loc l-a inspirat pe Lord Byron să scrie poemul „The Prisoner of Chillon”. Complexul este compus din 100 de clădiri fortificate sub comanda Conților de Savoia și extins în secolul al XIII lea de către Pietro al II lea.

Capitala Cantonului Vaud, Lausanne este mult mai liniștit comparativ cu Montreux, dar cu un farmec aparte datorat în special edificiilor sale gotice, dintre care se remarcă Catedrală Notre Dame, cu vitraliile sale colorate, sculpturile din marmură și impresionanta Orgă cu cele 7000 de tuburi. Mai poți vizita aici Palatul Rumine, în stilul Renașterii Florentine și Castelul Saint Maire, unde se află Sediul Guvernului, dar și Biserica Saint Francois a Călugărilor Franciscani.

Capitala Păcii, Geneva este unul dintre cele mai elegante și bine puse la punct orașe europene, și locul unde se află Sediul CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară) și ONU. Orașul îmbrățișează Lacul Lemat, fiind binecuvântat cu peisaje încântătoare, dar și cu o atmosferă culturală. Dintre simbolurile Genevei se remarcă Fântâna Arteziană Jet d’Eau, ce are un jet puternic ce se înalță până la 140 metri, cu o vitează de până la 200 km/h.

Peisaje demne de cărțile poștale

Considerat a fi unul dintre cele mai pitorești și scumpe orașe elvețiene, Interlaken se află între munți și lacuri, la o altitudine de 570 metri. După pauza de relaxare te vei bucura de o porție de cultură în capitala Berna, oraș cu farmec regal și cu un centru medieval bine păstrat.

Urcă în Turnul cu Ceas Astronomic, pentru vederi panoramice asupra orașului vechi, vizitează Catedrala gotică Sf. Vincent din Piața Munsterplaz și relaxează-te în zona Fântânilor cu Statui din secolul al XVI lea.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Elvetia – tarif de la 369 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 19 august. Bonus: excursia in statiunea Interlaken! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!