(P) Sonia Argint Ionescu: „Emoțiile fac diferența”

De Unica.ro pe
Frica de expresiile faciale nu oprește apariția ridurilor, dar produsele eficiente anti-aging protejează tenul de semnele îmbătrânirii. Ivatherm crede că fiecare emoție merită văzută și lansează pe piață noul serum UNA Anti-aging.

Sonia Argint Ionescu, una dintre ambasadoarele campaniei care susține naturalețea, alături de Veronica Pașcu și Carmen Bistrian, ne vorbește onest despre feminitate, putere și frumusețe.

Sonia este o femeie activă. Când nu o vezi la televizor (sâmbăta, de la ora 10.00, la emisiunea „Vreau să fiu sănătos“, de pe TVR 1), scrie despre experiențele ei pe www.doer.ro, postează în social media, își petrece timpul cu familia, soțul și cei doi băieți sau aleargă la vreun semimaraton. Aleargă de fericire, ca să își calmeze nervii sau, pur și simplu, din inerție. Aleargă pentru a se întrece pe sine. Așa e ea. Ambițioasă, perseverentă și disciplinată. Calități care se reflectă și în ritualul ei de frumusețe. Își demachiază și hidratează tenul în fiecare dimineață și seară, iar noul serum UNA Anti-aging îi este aliat. Cocktailul superconcentrat conține celule stem vegetale, acid hialuronic în concentrație mare și peptide și este ideal să fie aplicat pe față dimineața și seara, înainte de cremă. Un argument în plus pentru ca Soniei să nu-i fie frică să-și exprime trăirile. Se miră când o întreb despre superputerea ei, se încruntă când încearcă să  „schițeze“ o femeie puternică și râde când își amintește că a plâns de fericire la finalizarea semimaratonului.

Care este ecuația frumuseții?

Frumusețea este o combinație între grija pentru interiorul și exteriorul nostru. M-am întors după o săptămână de stat la munte, de sport în natură, de dormit cel puțin opt ore și multă relaxare. Se vede pe fața mea, m-am întors cu cinci ani mai tânără. Frumusețea exterioară are mare legătură cu ceea ce avem pe dinăuntru. Dacă iubim, se vede instantaneu, ne sclipesc ochii, suntem mai frumoși. Desigur, și învelișul nostru exterior are nevoie de îngrijire. Sunt genul de femeie care de când și-a conștientizat feminitatea a avut grijă să se îngrijească.

Feminitatea este…

O stare de spirit. Cum te simți, cum te miști, cum vorbești, cum te comporți, inclusiv cum te îmbraci.

Care este superputerea ta?

Atenția pe care o acord întâmplărilor și oamenilor din jurul meu. Și atenția la detalii, desigur, pentru că de multe ori detaliile fac diferența.

Cum ai descrie o femeie puternică?

Știu sigur ce înseamnă să nu fii o femeie puternică. Nu cred că trebuie să te lupți cot la cot, în viață, cu un bărbat, sau să-ți dorești să fii egala lui. Noi nu suntem egali, suntem foarte diferiți. Nu trebuie să-ți dorești să cari sacoșe grele, nici măcar nu  cred că trebuie să muncești la fel de mult. Să fii o femeie puternică înseamnă să accepți că ești vulnerabilă din când în când.

De ce te consideri puternică?

Pentru că am reușit să trec alături de soțul meu peste momente foarte complicate, care în alte cupluri au fost motiv de separare. Am avut de făcut multe alegeri și le-am făcut pe cele potrivite.

Când te-ai simțit cea mai valoroasă?

Când copiii mei mi-au spus:  „Mulțumim, mama. Ce fericiți suntem că ne-ai îndeplinit dorința!“ M-am simțit valoroasă, pentru că am adus o fărâmă de bucurie în viețile lor.

Lipsește ceva din viața ta?

Da, un milion de euro. (Râde. Eu, la fel.)

Cum te vezi peste câțiva ani?

Cred că o să fiu tot mai minunată. Văd îmbătrânirea ca pe un lucru absolut firesc pe care trebuie să-l acceptăm. Îmbătrânirea, desigur, vine la pachet și cu niște riduri, cu niște lucruri care nouă, femeilor, nu ne aduc mare încântare, dar care sunt firești. Sunt semnele faptului că ai trecut prin viață, că te-ai bucurat, că ai plâns, că ai avut niște experiențe. N-ai cum să ștergi lucrurile astea de pe fața unui om.

Cum te gândești la îmbătrânire?

Nu sunt îngrijorată. Vreau să trăiesc 100 de ani. Și la 100 de ani să port tocuri de 10 cm.

„O să sune egoist, dar cred că misiunea mea în viață este să mă fac fericită pe mine“.