(P) Rucsacuri din piele ori textile. Care sunt potrivite cu stilul tău?

De Unica.ro, pe

Când decizi ce tip de rucsac vei cumpăra, unul dintre primele aspecte de care ar trebui să ţii cont este materialul din care acesta este confecţionat.

Motivul pentru care ar trebui să te gândeşti în primul rând la materiale este că acesta determină forma, estetică, durabilitatea şi chiar funcţionalitatea pentru rucsacuri dama sau bărbaţi.

Înţelegerea caracteristicilor materialelor te poate ajuta să ai o idee mai bună despre modul în care va arăta şi va funcţiona rucsacul. Astfel, poţi alege între piele sau textile, acestea din urmă fiind cât se poate de variate. 

Rucsacurile din piele

Pielea este unul dintre cele mai vechi materiale utilizate pentru fabricarea genţilor şi a rucsacurilor. Aceasta este durabilă şi rezistentă şi oferă posibilităţi nelimitate. În prezent există 24 de tipuri de piele de provenienţă animală utilizată la fabricarea de rucsacuri barbati sau damă. Aceasta oferă avantajul calităţii, a durabilităţii şi a păstrării unei forme rafinate pe perioade îndelungate. Datorită aspectului sofisticat pe care îl asigură, pielea naturală este materialul ideal pentru rucsacele de oraş.

Totuşi, în comparaţie cu rucsacele din textile, cele din piele sunt mai grele. De aceea casele de modă optează pentru o combinaţie între piele şi textile, aceasta fiind soluţia cea mai bună pentru a obţine un look elegant şi, totodată, un rucsac uşor de purtat. Un dezavantaj al rucsacelor din piele naturală este faptul că necesită îngrijire şi tratamente speciale pentru a se păstra bine.  

Rucsacurile din pânză de bumbac

Pânza de bumbac este un material aspru, ieftin şi cu o greutate medie. Se poate folosi la rucsacuri de diverse timpuri, de la cele casual, până la cele pentru drumeţii. Majoritatea rucsacurilor din pânză de bumbac sunt accesibile şi, în funcţie de finisarea materialului, pot fi sau nu rezistente la intemperii. Oferă avantajul că se curăţă uşor şi se găsesc în culori variate. În funcţie de calitatea materialului, a construcţiei şi a cusăturilor, aceste rucsacuri se pot comporta în timp la fel de bine ca cele din nylon sau piele.

Rucsacurile din nylon

Nylonul, împreună cu pânză de bumbac şi pielea, este un alt material folosit la confecţionarea rucsacurilor. Acesta poate fi prezent sub formă de:

Pânză de nylon – este un material neted şi strălucitor deseori folosit la rucsacurile de firmă, precum cele Prada Nylon.

Nylon Ripstop – este o ţesătură uşoară mult mai durabilă decât pânza de nylon, foarte populară pentru rezistenţa la rupere.

Nylon balistic – este o ţesătură groasă şi durabilă, uşor de curăţat, deseori folosită la rucsacuri şi genţi de călătorie. 

Rucsacurile din cordura

Cordura este un material durabil şi rezistent, creat şi proiectat de DuPont pentru propriile produse. În esenţă, cordura este o ţesătură din nylon tratată cu aer, hidrofugă şi rezistentă la uzură şi condiţii meteo dure. Este un material mai scump decât pânza de bumbac, motiv pentru care rucsacurile din cordura sunt mai puţin accesibile ca preţ.

Rucsacurile din denim

Denimul a fost iniţial folosit ca material pentru confecţionarea hainelor de lucru. În prezent este foarte popular pentru confecţionarea genţilor şi a rucsacurilor, în special a celor pentru oraş. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!