(P) Revelion în Budapesta – Parisul Estului

De Unica.ro, pe
Separată în două părți dispuse pe malurile Dunării, capitala Budapesta se mândrește cu o moștenire culturală impresionantă, un mix arhitectural încântător și o atmosferă desprinsă din povești, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

Descoperă Budapesta, una dintre cele mai populare destinații europene, într-un circuit de Revelion de la Europa Travel, la tariful accesibil de 349 euro/persoană, plecare din 29.12, în limita locurilor disponibile! În circuitul de 5 zile cu autocarul te vei putea bucura și de o excursie la Viena, prilej excelent să descoperi Orașul Muzicii Clasice în ultima zi a anului 2019!

Budapesta este un oraș al superlativelor, deținând cel mai mare sistem de ape termale din lume, centrele sale balneo cu piscine interioare și parcuri acvatice fiind luate cu asalt de turiștii mai ales în miez de iarnă.

Locuri de văzut în capitala Ungariei

Dezvoltată pe cele două maluri ale Dunării, Budapesta te cucerește prin amestecul său arhitectural tipic austro-ungar și peisajele pitorești, pe de-o parte fluviul, iar pe de alta dealurile molcome.

Descoperă capitala într-un tur panoramic, bifând pe rând locuri precum Palatul Parlamentului, o bijuterie a stilului neo-gotic ridicat după modelul celebrului Westminster Palace din Londra, Palatul Regal ce găzduiește astăzi Galeria Naționala a Ungariei sau Dealul Castelului Buda, locul unde s-a retras Matei Corvin alături de soția sa, Beatrice de Napole. Mai poți vedea celebrul Pod cu Lanțuri, ce măsoară 375 de metri lungime, dar și Bastionul Pescarilor, un turn din Evul Mediu realizat pentru Casta Pescarilor.

Circuit Revelion Budapesta - Viena

Bate la pas Ringul Mic al Budapestei, o zonă elegantă cu numeroase restaurante și cafenele cochete, unde vei simți cel mai bine atmosfera imperială a orașului. Seara o poți petrece într-un mod relaxant – o croazieră pe Dunăre ce include o cină romantică, dar și cele mai bune vederi asupra celor două părți ale capitalei – Buda și Pesta.

În pași de vals spre Viena

Ultima zi din 2019 este dedicată explorării capitalei Austriei. Încântătoarea Viena te cucerește cu atmosfera habsburgică, dar și prin numărul mare de concerte de muzică clasică, balet și vals pe care le găzduiește în această perioadă a anului.

Într-un tur pietonal în centrul istoric al orașului vei avea ocazia să descoperi grandioasa Catedrală Sfântul Ștefan, o bijuterie a stilului gotic ce este marcată printr-un turn cu mozaicuri înalt de 137 m. Alte splendori ale Vienei sunt Palatul Holfburg – inima Imperiului Habsburgic timp de aproape 600 de ani, Palatul Belvedere – aflat în mijlocul unor grădini baroce încântătoare și Palatul Schönbrunn – unul dintre cele mai frumoase palate în stil rococo din lume.

Noaptea de Anul Nou o vei petrece în stil tipic unguresc la celebrul Restaurant Udvarhaz, aflat în cel mai înalt punct al orașului Budapesta, de unde vei admira spectaculoasele focuri de artificii și te vei bucura de preparate tradiționale locale.

În ultima parte a circuitului te vei putea bucura de o excursie spre Defileul Dunării, zonă națională aflată sub protecția UNESCO, unde vei vizita orașele medievale Szentendre și Esztergom, dar și cetatea Visegrad – locul unde s-a semnat tratatul de cooperare dintre Ungaria, Polonia și Boemia în anul 1335.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Revelion Budapesta cu excursie in Viena – tarif: 349 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, cina festiva de Revelion, tur de oras Budapesta, excursie Viena si Defileul Dunarii, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!