(P) Profită și tu de inovația GLAMI.ro pentru shopping de modă inspirat: căutarea folosind imagini

De Unica.ro, pe

Sunetele, imaginile, aromele ne stârnesc imaginația și ne activează simțurile. Gândiți-vă la „șuierul” distinct al mâncării care atinge o tigaie fierbinte, sunetul bulelor dintr-un pahar de șampanie, mirosul inconfundabil de prăjituri la cuptor, vederea florilor de primăvară.

Cei de la www.glami.ro au ținut cont de asta și ne-au stârnit imaginația pe deplin, cu noua lor funcție pe care o puteți testa online: posibilitatea de căutare produse doar prin intermediul imaginilor, poze produse, capturi de ecran ori produse din moodboard-uri sau foto cu vedete/fashion bloggers.

(P) Profită și tu de inovația GLAMI.ro pentru shopping de modă inspirat: căutarea folosind imagini

Echipa GLAMI România a pornit de la următoarea premisă: oricât de inspirată ar fi descrierea unui produs, nu poate reda întru totul caracteristicile acestuia – dar, mai ales, cum ne face să ne simțim. De exemplu, cum descriem pe deplin eleganța pură a unei rochii din satin sau, la capătul opus al spectrului, starea de bine pe care ne-o dă o pereche de pantofi sport comozi, dar cu un look care ne face remarcate? 

Aici intervine căutarea folosind imagini. În primul rând, încărcând o imagine cu o rochie satinată dorită pe www.glami.ro, vom putea vedea toate produsele din catalogul GLAMI similare cu această rochie. Pe de altă parte, dacă ținem cont de trenduri și vrem să ținem pasul cu acestea, GLAMI ne oferă câteva opțiuni predefinite de căutare prin imagini, bazate pe cele mai populare căutări ale altor utilizatori. Și apoi, voilaaa… avem șansa de a vizualiza produse similare – pe care le putem sorta de la preț mic la preț ridicat, în funcție de preferatele altor clienți și de cele mai noi înregistrări în catalogul de produse.

(P) Profită și tu de inovația GLAMI.ro pentru shopping de modă inspirat: căutarea folosind imagini

Noi am descoperit www.glami.ro încă de la lansarea acestuia, în iunie 2017, iar în timp oferta de produse de pe GLAMI a tot crescut, astfel încât acum, când deschizi www.glami.ro, ai opțiunea de-a vizualiza peste 730.000 de produse de la mai bine de 13.000 de branduri. Chiar dacă platforma are o mulțime de filtre care ne ajută să sortăm prin produse, satisfacția de-a folosi pe deplin funcția de căutare prin intermediul imaginilor și de-a găsi exact ce vă doriți și căutați din câteva click-uri este greu de egalat. 

(P) Profită și tu de inovația GLAMI.ro pentru shopping de modă inspirat: căutarea folosind imagini

Iată ce avantaje ale căutării folosind imagini am descoperit:

 • Timp și buget economisit. Când ai mai puține produse afișate, alegi de fapt ce căutai, economisești timp prețios – pe care îl poți investi căutând info despre trenduri, de exemplu – și nu mai cumperi articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care nu le aveai pe lista de shopping;

 • Wishlist-ul nu-ți mai dă bătăi de cap. Wishlist-ul e o funcționalitate minunată, poți adăuga produse pe care le urmărești să fie la reducere ori apropiate de acel item la care visai. No more stress din punctul ăsta de vedere! Ai găsit poza cu vedeta ori fashion blogger-ul care poartă ceva ce-ți dorești și tu, ai încărcat-o pe www.glami.ro și gata! Add to cart, not to wishlist!

 • Descoperi noi branduri. Folosind căutarea prin imagini, poți comanda online un produs văzut în magazin și, la fel de important, poți descoperi noi mărci. Noi am testat căutarea prin fotografii pe www.glami.ro mai întâi prin încărcarea unei imagini făcute într-o cabină de probă dintr-un magazin fizic. Pe baza brandului inițial, căruia îi aparținea produsul căutat, am găsit instantaneu recomandări similare pentru items de la alte branduri.

 • Obții recomandări de modă personalizate. Odată ce ai căutat un produs pe GLAMI, platforma îți va recomanda produse similare, complementare look-ului și va ști cu ce să te surprindă la următoarea vizită. Toată ideea din spatele acestei destinații de modă online este că shopping-ul este despre tine și despre ce cauți tu – practic, un feed de cumpărături personalizat.

(P) Profită și tu de inovația GLAMI.ro pentru shopping de modă inspirat: căutarea folosind imagini

De ce trebuie să ții cont când cauți un produs folosind imagini pe www.glami.ro:

 • Să încarci poze de bună calitate, mai ales dacă utilizezi căutarea folosind fotografii de pe telefonul mobil;

 • Dacă este posibil, încarcă o imagine întreagă, din cap până în picioare, din care poți alege orice produs te interesează în mod special;

 • Ai grijă să nu decupezi detaliile produsului din capturile de ecran pe care le încarci de pe desktop;

 • Nu încărca imagini cu filtre aplicate, întrucât redarea produselor similare de pe www.glami.ro va fi influențată, în special în ceea ce privește nuanțele de culoare;

 • Atunci când folosești o poză/captură a unui produs pe care l-ai găsit într-un magazin fizic, folosește o imagine în care e de dorit să apari purtând acel produs sau în care produsul se vede integral;

 • Roagă un prieten să îți facă o poză și evită selfie-urile sau alte încadraturi, cum ar fi să fotografiezi produsul de sus sau de jos.

(P) Profită și tu de inovația GLAMI.ro pentru shopping de modă inspirat: căutarea folosind imagini

Sperăm să te bucuri pe deplin de cumpărături în această vară folosind funcția de căutare prin imagini pe www.glami.ro și… dă-ne de știre ce produse ai găsit și ai ales!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!