(P) Pelerinaj de Crăciun în orașul sfânt, Bethleem

De Unica.ro pe
Important centru religios pentru evrei și creștini, Bethleem este traversat de milioane de pelerini din toată lumea în preajma sărbătorilor de iarnă, veniți să se reculeagă spiritual la Biserica Nașterii Mântuitorului. 

Unele călătorii trebuie făcute o dată în viață, iar unul dintre locurile unde trebuie să ajungi pentru a te încărca cu lumină sfântă este Bethleem. Europa Travel te invită într-un circuit spiritual de 6 zile la ieslea sfântă, profitând de tariful special de la 499 euro/persoană, plecare din 23.12, în limita locurilor disponibile!

Ajunul Crăciunului în Casa Pâinii!

Una dintre cele mai vechi așezări creștine din Orientul Mijlociu, Bethleem este menționat în cărțile sfinte ca fiind locul Nașterii Mântuitorului și totodată, locul unde s-a născut Regele David, fiind un important loc de pelerinaj pentru creștini și iudei.

Micul orășel alb din ținutul palestinian te așteaptă cu monumente vechi de mii de ani și o atmosferă tihnită, în ciuda disputelor politice și religioase cu care se confruntă. Mergi în Piața Ieslei, unde an de an se organizează un impresionant târg de Crăciun marcat printr-un brad aproape de scena refăcută a Nașterii.

Biserica Nativității, una dintre cele mai vechi biserici creștine care a supraviețuit distrugerilor perșilor, este locul de unde-ți poți începe pelerinajul. Continuă cu Grota Laptelui, unde s-a refugiat Sfânta Familie, și Biserica Sfânta Ecaterina, despre care se spune că ar fi fost construită pe locul unde Hristos a anunțat-o pe sfântă de moarta sa martirică.

Craciun Bethleem

Pelerinaj în Țara Sfântă

Circuitul de la Europa Travel îți descoperă și alte locuri religioase din Israel. Celebrează Crăciunul în Ierusalim – tărâmul făgăduinței și al celor trei mari religii monoteiste. Pentru creștini, cel mai important edificiu este Biserica Sfântului Mormânt, la care poți ajunge după ce traversezi Drumul Crucii cu cele 14 opriri făcute de Mântuitor pe drumul spre Golgota.

Vechea cetate este păzită de Muntele Măslinilor, cunoscutul loc biblic de unde Hristos s-a Înălțat la Ceruri și tot aici se reunesc numeroase edificii de cult ridicate pe locul evenimentelor menționate în Evanghelii. Coboară în Grădina Ghetsimani la Biserica Tuturor Națiunilor, ce amintește de ultima noapte de rugăciune a Mântuitorului înainte de a fi vântut.

Excursia opțională la Masada înseamnă o adevărată călătorie în timp, vechea fortăreață unde a avut loc puternicul asediu al romanilor este o dovadă de necontestat a credinței, aici iudeii dând dovadă de rezistență și preferând să moară decât să fie luați în robie.

Traversează ținutul deșertic Qumran, nume sinonim cu marea descoperirea a Manuscriselor de la Marea Moartă, spre Ierihon, cel mai vechi oraș de pe pământ, și Yardenit, unde vei intra în apele sfinte ale Botezului.

În ultima parte a circuitului poți reface traseul minunilor și vindecărilor săvârșite de Mântuitor, începând cu Capernaum, unde a fost vindecat slăbănogul, Tabgha, cu înmulțirea pâinilor și a peștilor și Cana Galileii cu Biserica Minunii și Casa Nunții, cunoscuta minune a tranformării apei în vin.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Craciun Bethleem – tarif: 499 euro/persoana + 199 euro servicii la sol, 5 nopti de cazare cu mic dejun + cina la hotel 3*, transport avion + taxe aeroport, ghid local. *Reducere 16% din tariful standard de 599 euro, valabila pana la 30.10, plecare din 23.12, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.