(P) Mănăstirea Prislop, colțul de rai din Țara Hațegului

De Unica.ro, pe
Poziționată în una dintre cele mai pitorești zone, în Țara Hațegului, Mănăstirea Prislop este unul dintre cele mai importante așezăminte de cult din România. Sunt mii de pelerini care ajung în fiecare zi pentru a se regăsi spiritual la Mormântul Sfântului Arsenie Boca, considerat un făcător de minuni.

Pornește într-o călătorie de suflet spre Silvașu de Sus, altături de Europa Travel și descoperă cel mai important centru de pelerinaj din județul Hunedoara, la tariful de numai 219 lei/persoană – valabil pentru plecarea din 14.09.  Excursia la Prislop culminează și cu câteva opriri pe traseu, prilej să vizitezi și alte biserici deosebit de importante, tezaurul religios al țării, precum Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Polovragi sau Mănăstirea Horezu.

Sibiu, la pas în orașul muzeu

Prima parte a pelerinajului pornește cu explorarea orașului Sibiu, care a fost pentru mai multe secole cea mai importantă cetate a sașilor din Transilvania, un oraș romantic și medieval cu superbe exemple artitecturale în stil baroc și gotic.

O plimbare în Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet îți scoate în cale obiective precum Podul Minciunilor, primul pod din fontă construit în România, Catedrala Evanghelică Luterană marcată prin turnul gotic înalt de 74 metri din care poți surprinde panorame excelente asupra orașului. Mai poți urca și în Turnul Sfatului, de unde Munții Făgăraș se văd fabulos în zilele senine. Nu pleca din Sibiu până nu vizitezi Palatul Brukenthal, un complex muzeal ce deține o colecție impresionantă de artă europeană, românească și decorativă.

Regăsește-te spiritual în Mănăstirea Prislop!

Pe măsură ce înaintezi în Țara Hațegului, peisajele devin cu atât mai captivante: drumuri ce șerpuiesc pe lângă culmi domoale și sate adormite în timp, unde viața țărănească pulsează neîncetat. Ridicată într-o poieniță, precum o gură de rai, în Depresiunea Hațegului, Mănăstirea Prislop este de aproape 7 secole unul dintre cele mai importante edificii de cult din Transilvania.

Biserica a fost ridicată în secolul al XIV lea de Sfântul Nicodim, iar de-a lungul timpului a avut mai mulți ctitori, ultimul fiind chiar Părintele Arsenie Boca care a locuit în chiliile bisericii până la sfârșitul vieții sale.

Sfântul Părinte a fost înmormântat în cimitirul de lângă mănăstire, iar de atunci adună numeroși pelerini care vin aici pentru a se ruga pentru sănătate. De numele Mănăstirii Prislop se leagă și povestea Sfântului Ioan care s-ar fi retras într-o mică peșteră pe care a amenajat-o pe malul râului Silvast, la mică distanță de poiana Prislopului.

Priveliști pitorești surprinse pe traseu

Pelerinajul de la Europa Travel continuă cu Mănăstirea Lainici, din Defileul Jiului, un așezământ deosebit de important ce adăpostește Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pictată pe lemn de santal și adusă de pe Muntele Athos. Nu vei rata nici Ansamblul monumental sculptural Constantin Brâncuși, odată ce ai ajuns în Târgu Jiu, cu importantele sale componente sculptate ca Masa Tăcerii, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Aleea Scaunelor.

Unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din România, Mănăstirea Polovragi îți va oferi o experiență spirituală unică, acesta fiind un așezământ impresionant pe care preaiubita Regină Maria obișnuia să-l descrie ca fiind „o armonie în alb cuibărită la poalele munților”. În închiere vizitează Mănăstirea Horezu, cea mai importantă ctitorie a Domnului Constantin Brâncoveanu, monument din patrimoniu mondial UNESCO încă din anul 1993.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferta Excursie-Pelerinaj Prislop – tarif de la 219 lei/persoana, o noapte de cazare la hotel de 2*-3*, transport autocar, vizite cuprinse in program, insotitor de grup. *Oferta Speciala – 249 lei, valabil pentru plecarea din 14.09 . Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!