(P) Locuri perfecte pentru relaxare în Marmaris

De Unica.ro pe
Marmaris este una dintre destinațiile turcești binecuvântate cu cel mai pitoresc peisaj marin și montan, unde pădurile de pini coboară până la plajele albe, iar atmosfera este una cosmopolită pe toată perioada anului.

Mai verde decât oricare alt oraș turcesc de pe coasta Mării Egee, Marmaris este atractiv atât pentru tinerii în căutare de distracție, dar mai ales pentru cei dornici să se relaxaze într-o ambianță cu iz european și oriental. Dacă plănuiești să mergi în Turcia în 2020, o variantă foarte bună poate fi o escapadă în Marmaris! Europa Travel a lansat ofertele Early Booking  cu reduceri de până la 20% la sejururile de 6 nopți cu autocarul, la tarife tentante de la 199 euro/persoană!

Marmaris Marina

Unul dintre locurile cele mai romantice din Marmaris este portul natural, cel mai mare din Turcia înconjurat de munți veșnic verzi și de o faleză umbrită de palmieri. Aici poți lua pulsul orașului în unul din numeroasele sale restaurante pescărești unde se servesc delicii turcești. Iar ce mod mai bun să te relaxezi dacă nu la o cafea la nisip și o baklava pe fundalul numeroaselor yahturi în Marmaris Netsel

Băile turcești

În inima orașului, nu foarte departe de bătrânul Castel întărit de Suleyman Magnificul, găsești principalul hammam turcesc al Marmarisului. Băile respectă întocmai principiile arhitecturale otomane și sunt printre cele mai mari din Turcia, adunând un număr foarte mare de vizitatori chiar și în extrasezon. Hammam-ul este o experiență relaxantă, inedită, cu beneficii recunoscute din cele mai vechi timpuri și te ajută să elimini toxinele, stimulează circulația sângelui, ameliorează durerile musculare și cele reumatice și, bineînțeles, îți dau o stare de bine, pregătindu-ți piele pentru un bronz uniform și auriu.

Plaja Icmeler

Aflată la numai 8 km distanță de centrul orașului Marmaris, plaja Icmeler este cu adevărat un paradis tipic turcesc. Nisipul gălbui foarte fin, apele ca smaraldul, clare și calde, grădinile de iasomie și pădurile bătrâne de pini și chiparoși, îi dau locului un farmec aparte. Aceasta este plaja perfectă unde să evadezi departe de agitație și de stresul cotidian, să te bucuri de natură, de atmosfera pitorească și să te reîncarci cu energie.

Satul Bozburun

Unul dintre cele mai bune locuri din Marmaris unde vei avea parte de o experiență cu adevărat relaxantă este micul sat Bozburun. Chiar dacă se află la 50 km distanță de stațiune aici ajung mii de turiști europeni dornici să experimenteze modul de viață tradițional turcesc, în ritm lent cu pauze de ceai și baklava. Așezarea montană este cunoscută îndeosebi pentru platanul vechi de 1000 de ani din piața principală, dar și pentru mierea de cimbrișor produsă aici, cea mai bună din Turcia.

Insulița Sedir

O croazieră pe Marea Egee este absolut obiligatorie într-o vacanță în Marmaris, iar insulița Sedir este locul ideal spre care trebuie să te îndrepți. Acest colț de paradis terestru este cunoscut în toată lumea grație plajei Cleopatra, o fâșie de nisip auriu adus de pe malurile Nilului, pe care Marc Antoniu i-a dăruit-o preafrumoasei Regine a Egiptului, pentru a-i mai domoli cumva dorul de casă. Este o adevărată încântare să te relaxezi aici la soare sau să înoți în apele clare și liniștite ale mării, departe de tot ce înseamnă agitație urbană.

Delta Dalyan

Dacă vrei să experimentezi ce înseamnă cu adevărat natura sălbatică, excursia la Delta Dalyan nu trebuie să lipsească din itinerariul tău. Acest colț de rai s-a dezvoltat pe cursul râului Dalyan Cayi, în provincia Mugla foarte aproape de orașul Marmaris, și este împărțit în canale îngustate de stufăriș și păpuriș, pe fundalul munților ce se reflectă în apele ca smaraldul.

Printre tufele de arbuști pitici se ascund zeci de specii de păsări, iar apele sunt populate de țestoasele pe cale de dispariție, Caretta Caretta. Plimbă-te cu barca până la plaja sălbatică  Iztuzu, compusă din nisip fin, ce se arcuiește la locul unde Mediterana se îmbrățișează cu Egeea.

de Mădălina Isar

Early Booking 2020 Sejur Marmaris

Hotel Alkan 3* – tarife de la 199 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.