(P) Lefkada, insula grecească cu cele mai spectaculoase plaje

De Unica.ro, pe
Cea mai cosmopolită dintre insulele din Marea Ionică, Lefkada este un adevărat magnet pentru turiștii pasionați de croaziere și relaxare la soare. Plajele sale sunt unele dintre cele mai frumoase din Europa, preferate de tinerii pasionați de sporturi nautice, în timp ce satele de pescari păstrează amprenta vremurilor venețiene, fiind perfecte pentru vacanțe în familie.

Insula Lefkada este una dintre cele mai căutate destinații din portofoliul turoperatorului Fabrica de Vacanțe care a pregătit Oferte Speciale la vacanțele de 7 nopți cu avionul, ce pornesc de la numai 199 euro/persoană! Pachetele includ cazare cu mese conform programului, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică, turoperatorul fiind recunoscut pentru calitatea serviciilor turistice, hotelurile și vilele moderne, atent selecționate și ghizii cu experiență. De altfel, Fabrica de Vacanțe este unul dintre puținii turoperatori din România ce dețin zboruri directe spre Lefkada, și singurul cu charter spre Insula Skiathos, fiind specializat pe destinația Grecia.

Plaje incluse în topuri europene

Ceea ce o face extrem de populară pentru turiștii europeni este peisajul: coastele Insulei Lefkada sunt accidentate în vest, în timp ce sudul are dealurile molcome acoperite de vegetație și plaje cu nisip aproape fin. Lefkada este supranumită „Insula Stâncilor Albe”, venind ca o descriere a plajelor dominate de pereți stâncoși, ce îți taie respirația, așa că nu trebuie să călătorești până la capătul lumii pentru experiențe cu iz exotic.

Porto Katsiki este cea mai fotografiată și spectaculoasă dintre plajele Greciei, cu pietre albe ca spuma laptelui ce sunt scăldate de ape turcoaz. Cu o poziție ceva mai izolată decât vecina sa, Plaja Egremni se află la poalele unui deal semeț, iar pentru a ajunge aici trebuie să cobori circa 300 de trepte săpate în stâncă. Partea bună este că te poți opri oricând să admiri peisajul fabulos, cu laguna azurie și nisipul gri. Plaja Kathisma este una dintre cele mai lungi din Grecia, care se bucură de același peisaj stâncos, fiind preferată de cupluri mai ales că priveliștile la apus sunt memorabile.

Dacă ești pasionat de sporturile nautice merită să faci un tur al coastei de sud, ceva mai bătută de vânturi. O bună alegere este Vassiliki, cu plaja sa din nisip auriu și valurile spumoase numai bune de împlânzit în sesiuni de surf. Acesta este locul unde se desfășoară în fiecare vară, popularul Festival al Windsurfing-ului, ce adună pasionații din toate colțurile Greciei. Principalul loc unde se poate practica kitesurf este Agios Ioannis, o plajă cu dune de nisip aflată destul de aproape de capitala Lefkas.

Sate pitorești unde poți evada alături de cei mici

Lefkada cucerește turiștii nu doar prin plajele sale, dar și cu micuțele așezări tradiționale pe care le poți descoperi în tururi culturale, alături de Fabrica de Vacanțe. La circa 13 km distanță de capitala Lefkas, găsești cea mai pitorească urbe. Agios Nikitas se cuibărește între un golf cu apă ca smaraldul și o pădure de pini, casele sale păstrând arhitectura tipic venețiană, fiind zugrăvite în alb și albastru. Satul se laudă și cu plaje retrase din prundiș, unde te poți deconecta de la grijile cotidiene într-un cadru cu iz sălbatic.

Pe o pantă montană, aproape izolat, se evidențiază Athani, un sat rustic cu superbe case din piatră, străzi înguste și bisericuțe bizantine, aflat destul de aproape de celebrele Plaje Egremni și Porto Katsiki, unde apusurile sunt unele dintre cele mai spectaculoase.

Preferat de către milionarii lumii care își ancorează iahturile moderne în portul pitoresc, satul Sivota este, fără îndoială, cel mai scump din Lefkada. Atmosfera este tipic grecească, iar peisajele memorabile: cu plaje mici, retrase, golfuri turcoaz și dealuri luxuriante.

Lefkada Town – mica Veneție a Greciei

Dezvoltată în jurul unui port natural și a unui canal peste care trece vestitul Podul Venețian – o bijuterie arhitecturală realizată după modelul Podului Rialto din Veneția, capitala Lefkada nu poate lipsi de pe lista cu locuri de văzut în această vară.

Orașul este cochet și împărțit în străzi înguste, dominate de vile pastelate, și aproape de care se află fortăreața Agia Mavra, pe un deal stâncos deasupra orașului. În piața principală Agios Spiridon vei găsi numeroase taverne grecești, unde poți servi masă, iar la mică distanță se află și bisericile Agios Nikolaos și Agios Dimitrios, cele mai importante de pe insulă.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!