(P) La câte grade se spală lenjeria de pat pentru a-i păstra culorile vii?

De pe Ultimul update Miercuri, 11 noiembrie 2020, 00:36

Ți s-a întâmplat vreodată să speli din greșeală haine colorate alături de haine albe? Este suficientă o singură bluză roșie alături de haine albe pentru a le da tuturor o tentă de roz. Să nu mai spunem și de alte culori. Nu trebuie să intri în panică dacă vei păți așa ceva vreodată, tuturor ni s-a întâmplat la un moment dat și din fericire, acum există soluții moderne pentru a repara această ,,greșeală”. Spre exemplu, poți încerca un detergent sau chiar o soluție care va capta culoarea din hainele albe și astfel, chiar și după prima spălare le poți reda albul imaculat. Dacă totuși vrei să previi aceste accidente pe viitor sau dacă îți dorești să speli hainele colorate împreună, fără a le mai sorta în prealabil, poți utiliza benzi care captează culoarea în timpul spălării. 

În ceea ce privește temperatura de spălare, foarte important este să respecți indicațiile producătorului. Chiar dacă nu mai ai eticheta sau dacă ai uitat complet care sunt, trebuie să știi că de regulă, hainele și lenjeriile de pat nu ar trebui spălate la mai mult de 60 de grade Celsius. În situațiile în care este nevoie de dezinfectarea acestora (spre exemplu în cazul anumitor boli de piele, paraziți intestinali sau boli contagioase) este suficient să le speli la un program de rufe delicate și să adaugi un dezinfectant special conceput pentru acestea. Dezinfectantul acționează foarte bine și înlocuiește spălarea la temperaturi înalte. Pentru mai multă siguranță, poți călca ulterior rufele, utilizând și funcția de abur. 

Pentru că am menționat și lenjeriile de pat, probabil și tu obișnuiești să le speli la temperaturi înalte după fiecare utilizare. În cazul în care te-ai întrebat de ce nu poți păstra o lenjerie în stare perfectă mai mult timp, ei bine temperatura înalta de la programul de spălare poate fi de vină. 

De regulă, lenjeriile de pat din bumbac rezistă mult mai bine la spălări repetate la temperaturi înalte, însă nu trebuie să faci o regulă din asta, ci doar în cazuri excepționale. În plus, pentru a te asigura că lenjeriile tale vor arată că noi mai mult timp, trebuie în primul rând să deții lenjerii de calitate. Noi îți recomandăm să achiziționezi cele mai frumoase lenjerii de pat din bumbac de la cnchome.ro. În acest magazin online vei găsi atât lenjerii simple, uni, dar și lenjerii deosebite cu modele, ideale pentru toate gusturile. Bumbacul este cel mai bun material, este prietenos cu pielea și nu permite bacteriilor să prolifereze atât de ușor. Așadar, lenjeriile de pat din bumbac pot fi spălate și la 60 de grade Celsius, însă cel mai bine este să folosești un dezinfectant de rufe si să scazi temperatura apei. 

În ceea ce privește lenjeriile din alte materiale, trebuie să menționăm lenjeriile din in și lenjeriile din mătase. Acestea sunt mult mai delicate decât lenjeriile din bumbac și necesită atenție suplimentară la spălare. Dacă dorești să achiziționezi lenjerii deosebite, te invităm pe CNC Home, unde vei găsi lenjerii superbe, de cea mai bună calitate.

Lenjeriile din in sunt excelente în special în timpul verii, însă sunt destul de pretențioase: pot fi spălate la maxim 40 de grade Celsius, iar după prima spălare este posibil să intre puțin la apă. Nu te îngrijora deoarece își vor reveni la forma inițială. 

Lenjeriile din mătase reprezintă un adevărat răsfăț, însă și acestea sunt destul de greu de întreținut. Trebuie spălate la maxim 30 de grade, la un program delicat și cu un detergent neagresiv (poți utiliza unul de bebeluși) și apoi trebuie uscate în aer liber sau pe treapta rece a uscătorului.