(P) Fond de ten cu acoperire mare, medie sau mică? Ce ar trebui să alegi?

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 25 februarie 2020, 17:34

Ca în cazul oricărui produs cosmetic, căutările pentru găsirea unui fond de ten perfect pentru tenul tău pot fi nesfârșite. Există atât de multe formule, texturi și ingrediente în compoziția acestuia, încât toate încercările de a găsi produsul potrivit pot părea foarte complicate. Dacă te afli într-un impas de natură cosmetică, iată câteva sfaturi care îți vor veni în ajutor: 

Fond de ten cu acoperire mare și medie 

Dacă acneea este o problemă majoră pentru tine, recomandat este să folosești un fond de ten cu acoperire mare sau medie. Ai grijă ca atunci când aplici produsul să folosești o pensulă curată sau un burete spălat, pentru a nu-ți afecta în vreun fel pielea.  

În general, te poți folosi de puterea mare de acoperire în orice moment în care îți dorești să camuflezi anumite mici imperfecțiuni, precum pete pigmentate sau cearcăne.  

Totodată, dacă ai un ten gras, este de preferat să alegi acest produs, care poate conferi pielii un efect mat și ușor satinat. Nu uita să ai la îndemână mereu o pensulă de machiaj, pentru a evita că uleiul de pe piele să se transfere între mâini și față.  

În cazul unui ten mixt, te poți considera norocoasă, pentru că poți alege orice formulă îți dorești. Cu toate acestea, se recomandă să mergi mai degrabă pe un produs cu efect de matifiere, pentru a ține în frâu pielea ușor uleioasă.  

Ai oricând posibilitatea să aplici un iluminator pe pomeți pentru a adăuga un plus de strălucire. Poți utiliza orice ustensilă îți dorești pentru aplicarea machiajului, însă încearcă să eviți folosirea directă a degetelor, pentru a nu-ți înfunda porii.  

(P) Fond de ten cu acoperire mare, medie sau mică? Ce ar trebui să alegi?

Fond de ten cu acoperire mică 

Acest produs este ideal pentru persoanele care nu vor să-și încarce pielea. Este potrivit pentru pielea care dă semne de îmbătrânire sau cea care ține să se usuce frecvent. Produsele cu formula mai densă pot pune în evidență, de exemplu, ridurile și liniile fine de pe față, așa că ar trebui să mergi pe varianta unui produs light, care îți va oferi și un aspect luminos și natural.  

Totodată, pentru a combate aspectul de piele uscată, un astfel de produs cu acoperire mică este o soluție fantastică. Atunci când aplici produsul, îți poți folosi degetele, pentru a-l presa cât mai bine pe suprafața pielii, dar și pentru a obține o acoperire de lungă durată.  

Acest tip de fond de ten este ideal pentru pielea uscată, tocmai pentru că îi poate conferi o senzație de hidratare și catifelare și, totodată, pentru că protejează tenul de acțiunea razelor UV. 

Dacă ai pielea sensibilă și problematică, încearcă să stai departe de produsele prea dense. Îți dorești să-ți încarci tenul cât mai puțin posibil și, de aceea, un fond de ten cu acoperire mică este cea mai bună idee. Întotdeauna folosește o pensulă sau un burete de machiaj curat, pentru a nu-i oferi pielii tale vreun motiv să se irite.  

Cele mai bune produse cosmetice le vei găsi pe Melkior.ro, locul în care frumusețea devine cu adevărat vizibilă!  

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!