(P) Festivaluri colorate de neratat într-o vacanță în Skiathos

De Unica.ro, pe
Cea mai vestică insulă din grupul Sporadelor de Nord, Skiathos este considerată a fi un adevărat paradis cu plaje aurii, păduri dese de pini și golfuri ca smaraldul, care satisface toate cerințele în materie de turism.

Dacă plănuiești o escapadă în Skiathos în 2020, îți poți rezerva încă de pe acum un sejur de la AeroVacanțe! Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking la vacanțele cu zbor charter din Timișoara (dar și din București și Cluj-Napoca) ce beneficiază de tarife de la 199 euro/persoană. Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică.

Plaje încojurate de pini

Despre Skiathos se știe că este una dintre cele mai mici insule din Marea Egee, însă acest lucru nu pare să deranjeze pe nimeni, mai ales că acest pământ fertil numără 69 de plaje dintre cele mai bune din Europa. Dacă partea de sud a insulei este o forfotă continuă grație micuțelor stațiuni elegante cu plaje aurii și păduri de pini, nordul este sălbatic, stâncos, cu fâșii de nisip izolate și ape turcoaz, la care poți ajunge cu barca.

Atmosfera cosmopolită cu marina elegantă și orașul alb Chora atrag în Skiathos, celebrități din toată lumea. Kurt Russell, Madonna, Goldie Hawn ba chiar îndrăgitul actor român, Florin Busuioc și-au petrecut vacanța pe această insulă, iar lor li se adaugă numeroase alte nume sonore din industria muzicii, filmului sau a literaturii.

Festivaluri de muzică și procesiuni religioase

Ambianța plăcută este întreținută de numeroasele festivaluri și evenimente găzduite de insulă pe toată perioada sezonului estival. Unul dintre cele mai frumoase evenimente religioase este cel dedicat Sfântului Gheorghe (Agios Georgios), sărbătoare ce deschide practic sezonul turistic în Skiathos și include petreceri unde se dansează tradiționalul kamara pe ritmurile line de bouzouki și unde se servesc plăcinte tradiționale cu diverse umpluturi.

În plină vară are loc Festa Agia Paraskevi, un eveniment important ce include o slujbă în cinstea Sfintei Paraschevi, o procesiune pe străzile orașului Chora, urmată apoi de o mare petrecere cu focuri de artificii, concerte în aer liber și târguri gastronomice, de la care nu poți lipsi.

În plus, în fiecare weekend din sezonul estival, Peninsula Bourtzi, aflată între portul vechi și portul nou al orașului Skiathos, găzduiește zeci de evenimente culturale. Poți participa la Festivalul Filmului unde rulează inclusiv popularul musical Mamma Mia (filmat în Skiathos și Skopelos), la piese de teatru, concerte de muzică clasică sau dansuri tradiționale grecești, desfășurate în vechiul teatru bizantin, încojurat de pini și cactuși.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!