(P) Experiențe memorabile în pitoreasca Toscana

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 31 iulie 2019, 13:18
Magica Toscana, regiunea cu orașe renascentiste, câmpuri pline de lămâi și podgorii de viță de vie, crame medievale și drumuri înțesate de chiparoși, adună milioane de vizitatori în fiecare an. Pătrunde în Bella Italia într-un circuit de 8 zile, alături de Europa Travel, și descoperă locuri fascinante precum Florența, Pisa sau Cinque Terre!

Circuitul Italia Renașterii îți descoperă și alte orașe încântătoare pe traseul tău, precum Padova, Bologna sau Veneția, totul la tariful accesibil de 329 euro/persoană, valabil pentru plecarea din 18 august!

Padova și Bologna, orașe de văzut pe traseu

Este destul de greu să faci un top al celor mai frumoase orașe ale Italiei, fiecare având un farmec aparte, fiind îmbogățite cultural și istoric. Începe călătoria cu explorarea Padovei, unul dintre cele mai vechi orașe ale țării, gazdă a prestigioasei Universități unde au predat sau studiat personalități ca Nicolas Copernic, Galileo Galilei sau Camillo Borghese – Papa Paul al V-lea.

O plimbare în Prato della Vale, a treia cea mai mare piață europeană, înconjurată de peste 70 de statui din marmură, nu ar trebui să lipsească din itinerariul tău. Padova este supranumit Orașul Îngerilor, dat fiind faptul că aici se află magnifica Basilica di Sant’Antonio, catedrala numită și Il Santo, ce găzduiește moaștele patronului orașului: Sfântul Anton. Dacă ești pasionat de artă, nu rata Cappella degli Scrovegni ce găzduiește cea mai mare frescă religioasă, operă a geniului Giotto.

Bologna, orașul lui Giorgio Morandi te așteaptă cu o atmosferă încremenită în timpul Renașterii și cu peisaje pitorești, dat fiind faptul că orașul are o poziție ideală în scobitura Văii Po, înconjurat de colinele Apeninilor. Bate la pas cetatea de teracotă, admiră priveliștile din Turnul medieval Asinelli și regăsește-te spiritual în Bazilica San Petronio.

Toscana

Pe urmele artiștilor renascentiști

Prima oprire în Toscana cea de poveste va fi în stațiunea Montecatini Terme, un important centru balnear european ascuns între chiparoși și măslini sălbatici, reprezentând exemplul perfect de așezare tipic toscană.

Bijuteria artistică a Italiei este Florența, capitala regiunii Toscana, locul ce i-a dat lumii pe David și Michelangelo, unde literatura a prins viață odată cu Dante. Pătrunde în Leagănul Renașterii în Piazza del Duomo, inima orașului ce găzduiește principalele obiective turistice. Aici se află magnificul Duom – Basilica di Santa Maria del Fiore cu a sa cupolă pictată la interior de geniul Filippo Brunelleschi, și Campanilie din Giotto, turnul din marmură albă și verde de Siena, aceasta fiind printre primele lucrări renascentiste ale arhitectului Giotto.

În Piazza della Signoria tronează Palazzo Vecchio, bijuterie renascentistă aflată aproape de Ponte Vecchio, cel mai fotografiat pod medieval din Toscana. Nu poți pleca din Florența până nu faci turul Galeriilor Ufizzi, unul dintre cele mai prestigioase centre culturale din lume, ce deține cea mai mare colecție de artă renascentistă. Printre lucrările expuse aici se află și celebra pictură Naștearea lui Venus, semnată de Botticelli.

Pisa, oraș universitar de prestigiu ce găzduiește peste 60.000 de studenți și adună alte câteva milioane de turiști pe an, nu putea fi exclus din circuitul de la Europa Travel. Cel mai popular loc din Pisa este Campo dei Miracoli ce reunește cele mai importante construcții în stil renascentist și gotic. Urcă cele aproape 300 de trepte ale Turnului Înclinat – cel mai fotografiat turn din Europa, vizitează Domul Santa Maria Assunta, cel mai bun exemplu de artă romanică și Bapriseriul Sfântul Ioan, edificiu realizat în stil gotic cu influențe renascentiste.

Traversează șerpuitoarea coastă a Liguriei până în La Spezia, punct din care vei porni spre parcul național Cinque Terre, una dintre minunile parte din UNESCO de văzut măcar o dată în viață. Regiunea reunește cinci așezări arhaice: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza si Monterosso al Mare, ce stau cocoțate pe dealuri brodate de lămâi și măslini, fiecare sat privind spre marea de un albastru-safir. Frumusețea Celor Cinci Pământuri a inspirat de-a lungul timpului numeroși scriitori sau producători de filme, aici s-au turnat mai multe pelicule dintre care și The Wolf of Wall Street.

Orașul plutitor

Ultima parte a circuitului este dedicată explorării orașului plutitor, Veneția, unde o plimbare cu gondola pe Canal Grande este obligatorie pentru oricine ajunge aici. De asemenea, nu poți rata Piața San Marco, pe care Napoleon a descris-o ca fiind „Salonul imperial al Europei”, fosta Catedrală a Dogilor San Marco sau Podul Rialto.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Toscana – tarife de la 329 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus: croaziera pe Dunare la Budapesta. Oferta Speciala – 359 euro, valabila pentru plecarea din 17.08! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!