(P) Evadează în Elveția, raiul alpin!

De Unica.ro, pe
Dacă vrei să combini relaxarea în natură, vizitele culturale și experiențele gastronomice poți face acest lucru într-o vacanță aventuroasă în Elveția - micul paradis din Alpi, unde cicolata este mai fină, laptele mai dulce, iar ceasurile mai precise decât în oricare alt loc de pe pământ...

Europa Travel îți propune un circuit cu autocarul de 7 zile în Țara Cantoanelor, prilej excelent să vizitezi 6 dintre cele mai populare orașe și stațiuni binecuvântate cu peisaje montane și să pătrunzi în atmosfera elitară tipic elvețiană. Rezervă acum circuitul în Elveția și profită de tariful de 349 euro/persoană, redus de la 369 euro, valabil pentru plecarea din 19.08, în limita locurilor disponibile!

În timpul călătoriei spre Elveția vei face scurte opriri în Austria traversând Viena și Innsbruck, dar și în Principatul Liechtenstein, unde te vei bucura de un tur al elegantei capitale Vaduz.

Zurich, oraș multicultural și cosmopolit

Cel mai scump dintre orașele Elveției și primul pe care-l vei descoperi în acest circuit aventuros este Zurich, locul care reprezintă pentru mulți turiști străini așa numitul „vis elvețian”. Cu o economie înfloritoare și un nivel de trai foarte ridicat, Zurich îi atrage pe cei pasionați de cultură cu centrul său medieval dominat de viluțe ce datează din secolul al XV lea, galeriișe de artă, ceasornicăriile și ciocolateriile de artizanat.

O plimbare pe celebrul Bulevard Bahnhofstrasse ce se întinde de-a lungul Lacului Zurich îți descoperă cele mai pitorești priveliști. Simbol al locului este Marea Catedrală protestantă Grossmuster, o bijuterie a stilului romanic, însă mai poți vizita aici și alte obiective, printre care Catedrala Fraumunster, Muzeul Național, deschis într-un castel medieval sau Canalul Limatt pe care poți face o scurtă plimbare cu barca.

Elvetia

Pornește în turul Lacului Geneva!

Un bun mod de a admira peisajele armonioase ale Elveției poate fi un tur al celor mai populare stațiuni înlănțuite pe malul Lacului Geneva. Pornește din vestul lacului spre Montreux, unul dintre cele mai opulente orășele elvețiene, cu o puternică amprentă Belle Epoque  datorită căreia aici au poposit, de-a lungul timpului, numeroși scriitori sau muzicieni. O plimbare pe lângă lac și vizita la Castelul Chillon, situat fix pe maul apei, nu ar trebui să lipsească din itinerariul tău.

Amplasat într-un peisaj montan impresionant în scubitura a trei dealuri: Cite, La Bourg, St. Laurent, cu vile pastel ce se reflectă în apele clare ale Lacului Geneva, se află Lausanne – un oraș cunoscut îndeosebi pentru pârtiile sale de schi premiate, dar mai ales pentru atmosfera cosmopolită. Vei descoperi aici Castelul Saint Maire, fostă reședință a Episcopilor din Lausanne, Catedrala Notre Dame cunoscută îndeosebi pentru fereastra cu vitraliul-trandafir, o capodoperă a patrimoniului artistic, și Piața Palud ce este înconjurată de clădiri din secolul al XVII lea.

Continuă cu Geneva – „orașul bogăției ascunse” și a peste 20 de organizații internaționale, unde te vei pietrde pe străzile în pantă ale centrului istoric dominat de Catedrala St. Pierre, cu al său turn medieval din care vei capta cele mai bune panorame asupra Lacului Geneva. Odată ajuns aici, nu rata spectacolul dat de celebra Jet d’Eau din inima lacului, una dintre cele mai înalte fântâni arteziene din lume ce a devenit rapid unul dintre simbolurile Genevei.

Interlaken și Berna    

Locul perfect unde să te bucuri de atmosfera specifică Elveției și să surprinzi peisaje alpine greu de uitat este Interlaken, amplasat idilic între cele două lacuri: Thun și Briez. Pentru cele mai bune priveliști asupra Munților Eiger și Jungfrau urcă cu funicularul până la punctul de belvedere Harder Kulm aflat la altitudinea de 1322 de metri.

Capitala Elveției, Berna pare desprinsă din basmele scriitoarei Johanna Spyri, remarcându-se prin atmosfera regală din centrul medieval, unul dintre cele mai frumoase din Europa. Întins de-a lungul râului Aare, Berna te așteaptă cu peisaje pitorești și o mulțime de obiective de patrimoniu, înghesuite în zona centrului ce pare adormit în timp.

Pierde-te pe labirintul de străzi înguste ticsite de vile renascentiste, cu arcade din piatră,  catedrale gotice și turnulețe medievale. Urcă în Turnul cu Ceas Zytglogge, principalul loc de întâlnire al localnicilor și turiștilor, pentru panorame memorabile asupra centrului vechi, vizitează Casa lui Einstein, locul unde geniul fizician a dezvoltat „teoria relativității”. Iar apoi, regăsește-te spiritual în Catedrala Sf Vincent, o capodoperă a stilului gotic marcată prin cel mai înalt turn din Elveția.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Elvetiatarife de la 349 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, la hoteluri de 2* – 3*, transport autocar, ghid, excursia in statiunea Interlaken! *Oferta Speciala – tarif standard: 369 euro, valabil pentru plecarea din 19.08, in limita locurilor disponibile!  Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!