(P) Escapadă romantică în Jamaica, acasă la Bob Marley

De Unica.ro pe
Una dintre cele mai căutate destinații pentru Luna de Miere

este Jamaica ce, în ultimii ani, a înregistrat o cerere tot mai mare și din partea cuplurilor din România.

Atmosfera vibrantă întreținută de muzica reggae, peisajele desăvârșite, plajele albe brodate de palmieri și cocotieri, lagunele turcoaz și resorturile exclusiviste – sunt doar câteva dintre motivele pentru care Țara lui Bob Marley este considerată a fi un adevărat colț de rai.

Servicii turistice excelente la tarife tentante!

Sezonul de vârf culminează, și de această dată, cu câteva surprize în materie de turism, marca Fabrica de Vacante. Agenția, specializată pe vacanțele cu avionul (îndeosebi în Grecia), a introdus în paleta sa și destinațiile exotice ce beneficiază în această perioadă de Oferte Speciale. Printre locurile „de la capătul lumii”, unde poți călători alături de Fabrica de Vacante se numără Jamaica, Cuba sau Riviera Maya, pentru care turoperatorul deține pachete complete cu zbor direct din Madrid.

Un sejur de 7 nopți în Jamaica pornește de la 1290 euro/persoană și include cazare cu All Inclusive la Hotel Riu Negril 5*, bilet de avion Madrid – Montego-Bay – Madrid, taxe de aeroport (170 euro/persoană) și transfer aeroport – hotel – aeroport.

A treia insulă ca mărime din Antilele Mari, Jamaica este privită ca fiind o destinație pentru tot anul, indiferent că ești în căutare de relaxare la plajă, că ești dornic de vizite culturale sau că ești pasionat de drumeții. Descoperită de Christofor Columb în 1494, Jamaica este un melanj între cultura africană și cea europeană, dezvoltându-se cel mai mult începând cu 1962, când a înflorit comerțul cu trestie de zahăr, cafea și mirodenii.

Când a ajuns pentru prima dată în Jamaica, Noel Coward s-a îndrăgostit la prima vedere de peisajele fascinante ale acestei țări – combinație între Marea Caraibilor și Munții Albaștrii, acoperiți de jungle dese „presărate” cu numeroase cascade.

Relaxare la soare, scuba diving și drumeții în natură

Cele mai dezvoltate și căutate stațiuni din Jamaica, se întind pe coasta de nord-est a insulei, unde vei găsi plaje aurii încadrate de ape de mici adâncimi, clare și pline de recifuri de corali, dar și hoteluri excelente,ce îți asigură răsfățul în cele mai bune condiții.

Montego Bay este cea mai cunoscută dintre stațiunile aflate pe „Insula Însorită”, deținând totodată cel mai mare aeroport, dar și cel mai aglomerat port. Al doilea oraș ca mărime din Jamaica este recunoscut pentru plajele sale paradiziace, dar și pentru tururile speciale dedicate Regelui Muzicii Raggae, Bob Marley.

Printre activitățile de care te poți bucura aici se numără mini-croazierele cu pluta de bambus pe ape liniștite, tururile spre plantațiile de bananieri și cafea, scuba divingîn Parcul Natural, dar și vizitele culturale spre vilele cu iz spaniol. Un exemplu în acest sens este Palatul Greenwood Great House, unde a locuit o perioadă de vreme celebra poetă de origine britanică, Elizabeth Barrett-Browning.

Locații de top

Multe dintre stațiunile și plajele jamaicane freamătă de voie bună, atmofera fiind întreținută de muzica raggae ce răsună din beach bar-urile împodobite cu panglici colorate. Printre locurile căutate de către iubitorii de mare, soare și sporturi nautice se numără Negril. Aici se aflăPlaja 7 Mile ce face parte din topul celor mai frumoase fâșii de nisip fin din întreaga lume, ocupând o lungime de până la 12 km. Golful Negril găzduiește unele dintre cele mai mari bariere de corali, fiind un magnet pentru pasionații de scufundări.

De asemenea, stațiunea Ocho Rios oferă oportunități deosebite pentru scuba diving în celebra Gaură Albastră, un fel de piscină naturală aflată în inima unei jungle tropicale, unde vei găsi și o cascadă spectaculoasă ce măsoară 180 metri.

Tot pe coasta de nord a insulei se află Laguna Luminoasă din orașul Falmouth (în lume se mai găsesc doar patru astfel de lagune). Acesta este un loc magic cu ape ce strălucesc pe timpul nopții, datorită microorganismelor bioluminiscente care viețuiesc aici, dar și grație climatului specific ce favorizează apariția lor.

Dacă pornești în turul Insulei Jamaica, merită să descoperi și capitala Kingstone, care se laudă cu cea mai dezvoltată viață de noapte din Caraibe, dar și cu 32 de situri de patrimoniu național. Printre acestea se găseșteMuzeul Bob Marley,deschis în studio-ul unde Părintele Muzicii Raggae își înregistra piesele, ce adună milioane de vizitatori pe an.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com