(P) Escapadă relaxantă în Evia cu numai 144 euro!

De Unica.ro pe
Evia este una dintre destinațiile care nu ar trebui să lipsească de pe lista cu locuri de văzut în această vară. Pitoreasca insulă din Marea Egee, aflată foarte aproape de capitala Atena, se laudă cu plaje sălbatice, sate de pescari încântătoare și o atmosferă foarte diferită de restul Greciei.

Mai rustică decât Creta, dar nu la fel de aglomerată, Evia este recunoscută pentru vinul retsina și dulceața de smochine, transformându-se într-un magnet pentru gurmanzi. Dacă nu ai încă planuri pentru vacanța de vară poți lua în calcul un sejur de 6 nopți cu autocarul, de la Europa Travel, la tariful accesibil de la 144 euro/persoană!

Explorează nordul cel pitoresc!

Evia este o insulă de legendă, se spune că s-a desprins de continent atunci când Poseidon a lovit în mare cu tridentul său, formându-se un fel de canal natural. Astfel de povești le vei asculta în numeroase locuri de pe insulă, indiferent că mergi în capitala Halkida, că ești în cosmopolita stațiune Pefki sau în orașul apelor termale, Edipsos.

Partea de nord a insulei Evia este mai dezvoltată decât sudul sălbatic și plin de așezări tradiționale, fiind înțesată de stațiuni cochete, cu plaje din prundiș, ape turcoaz, podgorii de viță de vie, plantații de migdali, măslini, smochini și fistic.

Pefki este cea mai dezvoltată dintre stațiunile Eviei, după capitala Halkida, unde vei găsi plaje idilice încadrate de stânci argintii și scăldate de ape azurii. Aici ești răsfățat cu cele mai frumoase apusuri de soare ce se pierd în albastrul intens al mării.  iar dacă îți plac plimbările ceva mai lungi, în apropierea orașului se întind satele pescărești Artemision și Asimini, acolo unde timpul pare că a încremenit.

Pelerinaj în Evia și la Meteora

Dacă ești dornic de explorări, Europa Travel îți propune să faci o excursie opțională spre Mănăstirile Sfântul David și Sfântul Ioan Rusul, cele mai importante centre de pelerinaj de pe insulă unde ajung pelerinii din toate colțurile Europei pentru a se ruga la moaștele celor doi sfinți vindecători de boli.

Poți pleca în pelerinaj și la Meteora, tot într-o excursie opțională de la Europa Travel, unde vei vedea bisericile ce par suspendate între cer și pămât, cea mai importantă dintre ele fiind Mănăstirea Marele Meteor cu hramul Schimbarea la Față, dar și Mănăstirea Sfântul Ștefan ce îți dezvăluie cele mai spectaculoase priveliști.

Kymi este un oraș tipic grecesc pe care merită să-l descoperi în zona de nord a insulei. Portul său pitoresc este plin de bărci tradiționale cu punțile pline cu plase ale pescarilor, plaja din prundiș argintiu fiind însă marea atracție a locului grație apelor de cristal și a dealurilor luxuriante ce se întrezăresc în depărtare. Există aici și câteva atracții cu care să-ți umpli timpul, dincolo de statul la soare. Urcă la Mănăstirea de maici Moni Sotira, așezată strategic pe vârful unei stânci, ce datează din secolul al XVII lea. Sau vizitează Muzeul de Folclor ce găzduiește o vastă colecție de unelte de lucru, instrumente muzicale și porturi populare.

Croaziere de poveste pe Marea Egee

Evia este un excelent punct de plecare în croaziere pe Marea Egee, din portul orașului Pefki te poți îmbarca într-o călătorie memorabilă alături de Europa Travel spre Insulele Sporadele de Nord. Vei descoperi în Croaziera Mamma Mia cele trei insulițe (Skiathos, Skopelos și Alonissos) unde s-a filmat cea mai mare parte din romanticul musical cu Amanda Seyfried, Pierce Brosnan și Meryl Streep în rolurile principale.

La fel de populară este și croaziera spre Lichadonisia, un mic arhipelag de insulițe vulcanice cu plaje din nisip negru încadrate de ape de un albastru-safir, unde te poți bucura de soare și mare în locul supranumit Seychelles de Grecia.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Sejur Insula Evia

Hotel Arethousa 2* – Evia – tarife de la 144 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.