(P) Egipt, destinația pasionaților de arheologie

De Unica.ro pe
Indiferent de tipul de vacanță pe care ți-l dorești, Egipt este locul pe care trebuie să-l vezi cel puțin o dată în viață. Adăpostește comori de neasemuit pe malurile Nilului, orașe-oaze în inima deșertului, stațiuni cosmopolite la Marea Roșie și o mulțime de muzee ideale pentru un tur cultural.

Una dintre cele mai accesibile destinații de vacanță cu iz exotic este Egipt, pe care o poți descoperi în ultima lună de toamnă alături de Europa Travel, profitând de Ofertele Spooky de Halloween cu reducere extra de 6% din tariful de 749 euro. Rezervă călătoria în perioada 30.10 – 01.11 și primești bonus excursii la Valea Regilor, Muzeul de Egiptologie, Alexandria și jeep safari și o noapte de cazare gratis în Cairo, valabil pentru plecarea din 27.11!

Circuitul de 12 zile, propus de turoperator, îți descoperă Cairo cu marile piramide din Giza, Dahsur și Saqqara, cele mai bine păstrate temple de pe Nil, Valea Regilor, orașul-muzeu Luxor, dar și exotica stațiune Hurghada.

Muzeul de Egiptologie și piramidele

Capitala Cairo, unul dintre cele mai aglomerate orașe din nordul Africii, ademenește milioane de turiști în fiecare an datorită prestigiosului Muzeu de Egiptologie, dar și pentru că în imediata apropiere se află platoul stâncos Giza, cu marile sale piramide.

Porția de istorie o iei prima dată la muzeu, unde vei descoperi cea mai mare colecție de artă faraonică din lume și te vei pierde printre comorile celui mai tânăr faraon, Tutankhamon găsite intact în mormântul său din Valea Regilor. Continuă cu trio-ul de piramide: Keops (singura minune a lumii antice ce a rezistat timpului), Kefren și Mikerinos, cele mai cunoscute din lume, alături de care se află Marele Sfinx, o statuie gigantică cu formă de leu și cap de om.

Dintre cele 120 de piramide pe care le găzduiește Egiptul, pe cele mai vechi dintre ele le vei găsi la necropolele Dahsur – unde se înalță Piramidele Cocoșată și cea Roșie și la Saqqara – unde vei vedea prima încercare de piramidă – cea in trepte a lui Djoser, realizată de arhitectul catalogat drept zeu: Imhotep.

Nilul și templele magnifice

O călătorie în Egipt nu este completă fără o croazieră pe Nil, în care te poți îmbarca din Aswan, un orășel liniștit și mai exotic comparativ cu agitatul Cairo. Poți evada pe insulele din împrejurimi începând cu Kitchener, o adevărată grădină botanică sau te poți îndrepta spre mica insuliță Aglika, unde se află Templul Philae, romanticul complex dedicat zeiței Isis. Pe malurile Nilului sunt înșirate o mulțime de temple grandioase, iar în acest tur vei putea bifa Kom Ombo – templul dublu dedicat zeilor Sobek și Horus, Edfu – o capodoperă din timpul Dinastiei Ptolomeică sau Templul Khnum din Esna.

Luxor și Valea Regilor

Cel mai mare muzeu în aer liber al lumii, Luxor este locul luat cu asalt de către iubitorii de arheologie și istorie. Aici se înalță bătrânul templu ridicat în cinstea triadei Amun-Mut- Khonsu ce datează din timpul Regatului Nou, fiind perfect aliniat cu Templul Karnak, așa numitul Ipet-Isut (cel mai ales dintre locuri), monumente ce fac parte din UNESCO.

Alege excursia opțională la Valea Regilor, locul celor mai importante descoperiri arheologice din lume, unde se găsesc circa 63 de morminte de faraoni și nobili așezate pe mai multe secțiuni. La mică distanță de vasta necropolă vei găsi și magnificul templu al Reginei-Faraon Hatshepsut – supranumit și Splendoarea-Splendorilor.

Hurghada, relaxare la Marea Roșie

Egipt este o destinație faimoasă pentru scufundări în Marea Roșie, iar Hurghada este cea mai dezvoltată stațiune a țării, unde plajele din nisip fin întrunesc toate facilitățile moderne. În circuitul de la Europa Travel te vei putea relaxa pentru câteva zile în acest colț de exotism, să faci croaziere spre Insula Gifton sau să te bucuri de un jeep-safari în deșert.

Egipt

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Halloween cu Oferte Spooky – Circuit Egipt – tarif: 699 euro/persoana + 259 euro servicii la sol, 12 zile (3 nopti in Cairo – o noapte bonus, 1 noapte tren Cairo – Aswan, 3 nopti in Hurghada – bonus all inclusive, 3 nopti pe vas de croaziera) cazare cu mese conform programului la hoteluri de 4*; transport avion + taxe aeroport, ghid local, asistenta turistica. *Reducere 6% din tariful de 749 euro + bonus excursii la Valea Regilor, Muzeul de Egiptologie, Alexandria și jeep safari + o noapte de cazare gratis în Cairo. Oferta valabila pentru rezervari in perioada 30.10-01.11 – plecare din 27.11, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.