(P) Efectele tratamentelor naturiste cu brânca ursului

De Unica.ro, pe

Brânca ursului este o plantă sălbatică din Europa. În limba latină ea se numește Heracleum sphondylium, dar este mai cunoscută după denumirea românească populară, care amintește de forma inflorescenței sale. Ea crește în zonele montane și preferă locurile umede, cu mult nisip, din apropierea râurilor sau lacurilor. Planta este înaltă, dar florile sale sunt mărunte, albe, cu un miros aromat și adunate într-o inflorescență ce seamănă cu o labă de urs.

În țara noastră brânca ursului se găsește din abundență în zona Moldovei. Dar poate fi întâlnită și în alte zone de deal sau de munte, care-i asigură condițiile climatice propice înfloririi. 

Pentru proprietățile sale medicinale, mulți nutriționiști aseamănă brânca ursului cu ginsengul deoarece are efecte pozitive în tratamentul problemelor de infertilitate atât la bărbați, cât și la femei. De asemenea, ea s-a dobedid eficientă și în tratarea problemelor psihice.

Brânca ursului în tratarea infertilității și infecțiilor urinare la femei

Pentru femeile care se confruntă cu probleme de infertilitate, brânca ursului constituie un tratament eficient și convenabil. Ea ajută organismul să funcționeze în parametrii normali, reglează dezechilibrele hormonale și crește libidoul. Administrată conform indicațiilor din prospect, brânca ursului sub formă de tinctură este și un afrodisiac natural, eficient.

Femeile cu risc ridicat de menopauză prematură se pot trata cu brânca ursului pentru a vindeca amenoreea. Această plantă acționează la nivelul aparatului genital feminin ca un stimulent ovarian și ajută la reinstalarea ciclului menstrual. Cu alte cuvinte este o plantă care are puterea de a da înapoi ceasul biologic în vederea îmbunătățirii modului de funcționare al aparatului genital feminin și reglării cantităților de hormoni produse.

Brânca ursului este bună și pentru femeile care se confruntă periodic cu infecții urinale, ea acționând ca un antiseptic pentru zonele afectate, eliminând durerea și inflamația. Tratamentul cu brânca ursului elimină microorganismele de la nivelul aparatului urinar ajutând astfel și la prevenirea infecțiilor nu doar la vindecarea lor.

Brânca ursului în tratarea infertilității la bărbați

În cazul bărbaților care se confruntă cu probleme de ejaculare, sau întâmpină dificultăți în încercarea de a concepe un copil, brânca ursului reprezintă o soluție viabilă. Administrată în mod regulat sub formă de tinctură, brânca ursului dilată vasele de sânge și tratează impotența prin îmbunătățirea fluxului sangvin.

Ea stimulează secreția gonadelor și crește numărul de spermatozoizi maximizând șansele de concepere. În plus, stimulează plăcerea sexuală având același efect afrodiziac ca și în cazul femeilor.

Brânca ursului în tratarea osteoporozei 

Osteoporoza este o afecțiune care se instalează la nivelul sistemului osos și se manifestă prin modificarea densității oaselor. Cei care suferă de osteoporoză se expun unui risc ridicat de fracturi osoase și pierderi ale dinților din cauza țesuturilor care devin poroase. Imposibilitatea de a opta pentru un implant dentar de exemplu, este unul din numeroasele efecte ale osteoporozei care împiedică buna desfășurare a vieții de zi cu zi.

Osteoporoza este o afecțiune care apare mai des la femei, în special după instalarea menopauzei. Când nivelul de estrogen din sânge scade, calciul nu se mai metabolizează corespunzător și apare riscul osteoporozei. De aceea, femeile predispuse la menopauză prematură au mai multe șanse de a se confrunta cu efectele osteoporozei odată cu înaintarea în vârstă.

Echilibrând cantitatea de hormoni secretată de aparatul genital feminin și implicit nivelul de estrogen din sânge, tratamentul cu brânca ursului are ca efect secundar pozitiv prevenirea osteoporozei.

Sub ce formă se administrează tratamentul cu brânca ursului?

Brânca ursului se administrează sub formă de infuzie, gemoderivat din muguri, sau tinctură. Este un tratament natural care nu are efecte secundare, dar pentru rezultate maxime trebuie respectate indicațiile din prospect.

Indiferent de forma sub care se administrează, brânca ursului își păstrează mirosul specific, aromat, ușor înțepător. Însă nu este un miros deranjant, iar gustul suplimentului alimentar sau ceaiului pe bază de brânca ursului nu este neapărat un gust neplăcut.

Pentru că este o plantă destul de răspândită în țara noastră, brânca ursului se găsește ușor în magazine online cu produse naturiste ca de exemplu vitacaps.ro. Tot pe astfel de site-uri există și informații detaliate cu privire la beneficiile plantei și la modalitatea de consum.

Pentru rezultate de lungă durată, tratamentul cu brânca ursului trebuie administrat corespunzător, fără a se depăși dozele recomandate de produs.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!