(P) EAU, prima țară în care numărul de teste COVID-19 a depășit numărul de locuitori

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 20 octombrie 2020, 11:26

Emiratele Arabe Unite este prima țară din lume în care numărul de teste pentru diagnosticarea infecției cu noul coronavirus (COVID-19) a depășit numărul total al locuitorilor, numărul testelor efectuate de instituțiile naționale de sănătate depășind 10 milioane.

Dr. Omar Abdulrahman Al Hammadi, purtătorul de cuvânt al Guvernului EAU, a prezentat statisticile și cifrele monitorizate de autoritățile competente între 30 septembrie și 6 octombrie 2020.

(P) EAU, prima țară în care numărul de teste COVID-19 a depășit numărul de locuitori

Al Hammadi a anunțat că în această perioadă au fost efectuate 720.802 teste în toată țara, o creștere de opt la sută față de săptămâna precedentă, rezultatul fiind o creștere de 16% a numărului de infecții confirmate, adică un total de 7.704. În consecință, rata de teste pozitive a reprezentat 1% din total, o rată similară cu săptămâna precedentă.

De asemenea, oficialul a precizat că în perioada monitorizată s-a înregistrat o creștere de 23% a recuperărilor comparativ cu săptămâna precedentă, respectiv 8.018, precum și 19 decese, o creștere de 73% față de săptămâna precedentă.

Mai mult, Al Hammadi a subliniat dorința EAU de a-și continua realizările în diferite sectoare cheie, inclusiv în sectorul educațional, având în vedere importanța sa. Sectorul educațional a înregistrat un succes record într-o perioadă scurtă de timp, grație pregătirii infrastructurii educaționale a instituțiilor naționale și adoptării celor mai noi tehnologii pentru a asigura continuitatea procesului educațional, împreună cu implementarea unor măsuri stricte de precauție pentru a garanta siguranța elevilor și angajaților instituțiilor de învățământ, a continuat acesta.

(P) EAU, prima țară în care numărul de teste COVID-19 a depășit numărul de locuitori

Oficialul a subliniat că, în anul școlar actual, 1.025 de școli din țară continuă să funcționeze în sistem de învățământ la distanță, reprezentând aproximativ 82,86% din numărul total de școli, în timp ce 212 școli funcționează în sistem de învățământ față în față, reprezentând 17,14% din numărul total.

Al Hammadi a explicat că numărul de elevi care participă la sistemul de învățământ în clasă este de 201.797, sau 17,28% din numărul total de elevi din țară.