(P) Destinaţii exotice pentru o vacanţă de neuitat

De Unica.ro, pe

Încet încet vom putea să reluăm călătoriile. Recomandarea Filadelfia Turism pentru toamna 2020 este un sejur într-o destinație exotică. Iată câteva idei de vacanță.

CUBA

Cuba este un arhipelag aflat la confluenţa dintre Marea Caraibelor, Golful Mexic şi Oceanul Atlantic, cu capitala la Havana. 

Ţara se bucură de un climat tropical, iar temperatura medie este de 21 de grade în ianuarie şi de 27 de grade în iulie. Lunile septembrie şi octombrie reprezintă sezonul uraganelor, astfel că nu sunt cele mai indicate pentru turism. 

Cuba este cunoscută pentru plajele sale albe, superbe, cu palmieri înalţi, pentru muzica salsa şi trabucuri, dar şi pentru clădirile în stil colonial şi maşinile clasice de pe străzi. 

Investiţiile făcute în ultimii ani în infrastructură au crescut potenţialul turistic al zonei, devenind o atracţie inclusiv pentru europeni. 

(P) Destinaţii exotice pentru o vacanţă de neuitat

Cea mai cunoscută destinaţie pentru plajă este Varadero, iar dacă sunteţi în căutarea unui loc mai liniştit vă recomandăm Guardalavaca sau Cayo Coco. 

Cuba abundă şi în situri culturale UNESCO: zona istorică a capitalei Havana, oraşul Trinidad, unde timpul pare să fi stat în loc, cel mai vechi oraş din ţară, Baracoa, dar şi parcul naţional Vinales.

DOMINICANĂ

Un sejur în Republica Dominicană este o experiență de neratat pentru iubitorii de plaje cu nisip fin, scăldate de ape azurii și mărginite de o vegentație luxuriantă.

Insula este situată în Marea Caraibilor, în nordul Americii de Sud și este caracterizată printr-un climat tropical, în zonele joase și de coastă.

Capitala Santo Domingo este o fermecătoare așezare urbană, cu un trecut istoric fascinant, arhitectură colonială și o atmosferă vibrantă.

(P) Destinaţii exotice pentru o vacanţă de neuitat

Dacă vorbim despre plaje, o oprire recomandată trebuie să fie pe plaja Bavaro. Apare are o temperatură de peste 30%, iar reciful de corali este în apropierea țărmului. Nisipul fin este înconjurat de hoteluri impunătoare, restaurante și discoteci.

Ca o curiozitate, bachata este un stil de dans născut în această insulă. Așă că puteți profita de vacanța în Republica Dominicană pentru a lua lecții de dans.

SEYCHELLES

Insulele Seychelles reprezintă un arhipelag din Oceanul Indian, situat la vest de continentul african, constând din 115 insule. Capitala ţării este oraşul Victoria, iar printre limbile oficiale se numără engleza şi franceza. 

Insulele oferă turiştilor numeroase plaje, recife de corali şi rezervaţii naturale, inclusiv păduri tropicale în zona montană. Cele mai bune perioade de vizitare a insulelor sunt lunile aprilie-mai şi octombrie-noiembrie. 

(P) Destinaţii exotice pentru o vacanţă de neuitat

Plajele izolate cu nisipuri albe şi apa de un albastru intens fac din Seychelles o destinaţie de top pentru luna de miere. Puteţi găsi aici specii rare de păsări şi plante, broaşte ţestoase gigant, iar legendele despre piraţi şi comorile acestora fac parte din frumuseţea locului. 

Printre plajele celebre din Seychelles se numără Ance Source d’Argent şi Anse Victorin, iar în rândul destinaţiilor care nu merită să fie ratate se numără atolul Aldabra, inclus în patrimoniul UNESCO. 

Există companii care oferă şi călătorii cu feribotul sau cataramanul între insulele principale. Pentru a explora interiorul muntos al insulelor, alegeţi o excursie cu ghid în Parcul Naţional Morne Seychellois de pe insula Mahe.

Indiferent de opțiune este important să apelați la ajutorul unei agenții de turism, mai ales atunci când destinația de vacanță este una exotică, cu o limbă și o cultură atât de diferită.

Călătorii plăcute!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!