(P) Destinații exotice de vizitat măcar o dată în viață

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 septembrie 2020, 18:32

Călătoriile atrag la orice vârstă și în orice anotimp, cu atât mai mult când turiștii își pot programa din timp vacanța perfectă. Mai cu seamă în timpul lunilor reci din Europa, visul interzis al unei vacanțe în partea exotică a lumii este o ispită care ne cheamă insistent. De ce? Răspunsul cuprinde aspecte amețitoare: plaje albe, ape cristaline, divertismentul destinațiilor exotice reprezintă o șansă unică de a evada din cotidian, oferind o experiență palpitantă.

Dar care sunt cele mai interesante destinații? Vă oferim mai jos un scurt ghid al locurilor îndepărtate care merită să fie vizitate măcar o dată în viață.

Dubai

Este orașul cu cea mai rapidă creștere din lume, care în anul 1960 era doar o grămadă de nisip purtat de vânt. Astăzi, însă, vorbim de un centru cosmopolit cu un standard de viață excepțional și, fără îndoială, cel mai luxos din lume. Cu o rată a criminalității de 0% – și unde poliția circulă în Lamborghini! – capitala Emiratelor Arabe Unite este accesibilă tuturor, un zbor Bucuresti Dubai fiind foarte ușor de rezervat!  Printre condițiile de lux și experiențe incredibilele de care vă puteți bucura, amintim:

  • Cei peste 900 de zgârie-nori adunați într-un ansamblu urbanistic impresionant – dintre care cele mai faimoase clădiri sunt somptuoasele Burj Khalifa și Burj al Arab;
  • Insula artificială Palm Island – cu peste 5.000 de unități rezidențiale de top;
  • Shopping de lux – în peste 1.000 de puncte de vânzare a produselor de marcă sau exclusiviste la prețuri imbatabile;
  • Aventuri de film – plaje superbe, snowboard pe zăpadă artificială, curse de cămile călărite de roboți, jocuri de ape și lumini la Dubai Fountain, bucătărie de master-chef.

Insulele Maldive

Atunci când vine vorba despre exotic în natură, ne gândim cu siguranță la paradisul tonurilor de albastru din Oceanul Indian – Republica Maldive. Această țară insulară a devenit cu timpul o destinație turistică foarte iubită, pentru sentimentul profund de relaxare și libertate inspirat de întinderile de ape care îmbrățișează cerul. Nu e de mirare că un astfel de loc se regăsește în topul îndrăgostiților și al celor care vor o experiență unică în luna de miere!

Cu aproape 2000 de insule coraligene, plaje superbe și o climă tropical-umedă, țara „ciupercilor” – cum își numesc localnicii insulele, din pricina formei și a culorii albe date de nisipul fin – este recomandată vizitatorilor exact în perioada noastră friguroasă: noiembrie-martie, când acolo vremea este plăcută și blândă. Vă puteți bucura de vegetația tropicală, de „grădinile” subacvatice de corali pe care le puteți admira prin scufundări, de excepționala bucătărie pe bază de pește, fructe de mare și deserturi exotice.  

Republica Dominicană

Această țară insulară din nordul Mării Caraibilor se bucură de temperaturi estivale pe tot parcursul anului, beneficiind de climă tropicală. Cu nisip alb înconjurat de superbi palmieri verzi, plajele de aici sunt uluitoare, variate, bine întreținute, întinse pe o amețitoare suprafață de peste 48.000 de kilometri pătrați. Cele mai frumoase se află în sud, unde apele sunt mai calme decât în nord – expus către Oceanul Atlantic – și limpezi precum cristalul. Plimbările în natură, bucuria de a combina plaja cu drumețiile montane, posibilitatea de a face surf vor lăsa în urmă amintiri de neuitat.

Experiența dominicană devine, însă, un adevărat regal turistic atunci când intervin elemente specifice: preparatele culinare, ritmurile de dans invitante, atmosfera de petrecere continuă imprimată de stilul de viață local.

Indonezia

Este un alt stat insular, situat de-a lungul Ecuatorului, interesant prin varietatea ofertantă, care include peste 17.000 de insule cu vulcani, plaje unice și tradiții milenare. Cu un climat tropical foarte plăcut, Indonezia reprezintă una dintre cele mai fascinante și căutate destinații exotice, cu un turism în plină expansiune.

Cea mai bună perioadă pentru a rezerva, de exemplu, o excursie în Bali este începutul primăverii. Din octombrie până în martie, însă, precipitațiile sunt abundente și mai puțin potrivite pentru cei care doresc să se bucure de experiențe unice. În ianuarie costurile sunt mai mici și puteți găsi oferte mai bune – poate fi oportunitatea unei excursii pentru a descoperi arta balineză sau pentru o vacanță relaxantă, cu mai puțini turiști. Veți putea vizita locuri cu adevărat speciale: recifuri de corali, temple tradiționale, munții superbi.

Există, așadar, experiențe unice pentru care merită să vă acordați șansa de a le trăi vizitând destinații care fac deliciul turiștilor la nivel mondial. Urmăriți recomandările profesioniștilor în materie de călătorii și cazare, care dispun de propuneri atractive pentru orice doritor de confort și ospitalitate. Aceste două caracteristici reprezintă valori adăugate frumuseților exotice pe care le căutați, astfel încât experiența turismului să devină amintire de transmis cu drag peste ani. 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!