(P) Descoperă Paradisul Cretan într-un circuit de 9 zile!

De Unica.ro pe
Pășește pe urmele lui Zorba Grecul într-o vacanță în Creta, o insulă-monument cu orașe înțesate de obiective istorice, plaje premiate, golfuri turcoaz și sate pescărești încântătoare, unde îți vei găsi cu siguranță locul preferat.

Europa Travel te invită să explorezi cea mai mare insulă grecească într-un circuit de 9 zile cu autocarul, ce îți descoperă Paradisul Cretan, dar și alte locuri deosebite din Grecia, precum Salonic, Kalambaka sau Atena – totul la tariful accesibil de la 329 euro/persoană!

Meteora și Atena, spiritualitate și cultură

În  prima parte a circuitului vei avea ocazia să vizitezi Kalambaka, orașul aflat la poalele celei mai impresionante păduri de stânci din Europa, de unde în fața ochilor ți se deschide panorama uluitoare spre Meteora. Urcă la mănăstirile ce par suspendate între cer și pământ ce formează al doilea cel mai important loc de pelerinaj din Grecia (după Sfântul Munte Athos). Te poți opri și la Atelierul Zindro – acolo unde sunt făurite cele mai frumoase icoane bizantine (renumite pentru că sunt lucrate cu foiță de aur).

Continuă cu explorarea capitalei Atena, leagănul civilizației occidentale, unde vei face un tur panoramic ce îți asigură cele mai bune priveliști spre Acropolele Antice și cosmopolitele piețe Omonia și Syntagma, dar și spre cochetul cartier Plaka. Atena găzduiește cel mai mare port al Greciei – Pireu, zonă realizată în timpul lui Temistocle sub îndrumarea arhitectului Hippodamus, de unde te vei îmbarca și tu spre Insula Creta.

Creta, cea mai mare insulă grecească

Insula scăldată de soare pentru 300 de zile, Creta este perfectă pentru escapade de vară, atât pentru relaxare la plajă, cât și pentru vizite culturale. Capitala Heraklion este locul pe care-l vei descoperi prima dată în acest circuit, de la Europa Travel.

Fortăreața venețiană Koules ce păzește portul cosmopolit și Muzeul de Arheologie din Grecia – cu a sa colecție vastă de artefacte ce datează încă din Neolitic și până în Epoca Romană, sunt principalele obiective ale orașului Heraklion. Dacă ești pasionat de istorie nu ai cum să ratezi descoperirea marelui Palat monoic Knossos, acolo unde Minotaurul a fost închis în labirintul fără ieșire.

Traversează pitoresul Platou Lashiti, renumit pentru morile sale de vânt albe cu fântânile din piatră și satele adormite în timp, iar apoi poposește la Peștera lui Zeus, acolo unde s-ar fi născut Tatăl Zeilor.

Cea mai populară stațiune cretană, Hersonissos se mândrește cu o generoasă linie de coastă presărată cu plaje aurii scăldate de apele clare ale Mediteranei. Acesta este cel mai bun punct de plecare spre Agios Nikolaos, un fost sat pecăresc cu superbe case alb-albastre și un port cosmopolit plin de bărcuțe tradiționale.

Creta

Perla locului este Plaja Vai – cea mai sălbatică dintre zonele de coaste cretane, brodată de cea mai bătrână pădure de palmieri din Europa. Zona este declarată arie de interes național datorită speciei unice de palmier, ce poate fi întâlnită doar în această parte a locului.

Opțional, Europa Travel îți propune o călătorie și în partea de vest a insulei, explorând orașul Chania, unul dintre cele mai frumoase din Grecia. Bate la pas Orașul Vechi – marcat prin portul cu far venețian, vizitează Fortăreața Firka și regăsește-te spiritual la Bisericile bizantine Nikolaos și Agios Rokkos.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Grecia – Paradisul Cretan – tarif de la 329 euro/persoana, 9 zile (5 nopti in Creta, 1 noapte Kalambaka, 2 nopti feribot) cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.