(P) Descoperă misteriosul Maroc în vacanța de Revelion!

De Unica.ro pe
Ce zici de o escapadă culturală în capitalele imperiale ale Marocului, urmată de o aventură pe cămilă în deșertul Sahara și de câteva clipe liniștite pe plajele de la Oceanul Atlantic? Sigur sună tentant, mai ales dacă astfel de momente poți fi experimentate în vacanța de Anul Nou...

Descoperă misteriosul Maroc într-un circuit exotic de Revelion, alături de Europa Travel ce beneficiază acum de tariful de 824 euro/persoană. În turul de 11 zile vei vizita orașe tip muzeu precum Casablanca, Marrakech, Rabat și Fez, dar și locuri mai puțin aglomerate ca Essaouira, Quarzazate, Erfoud, Azrou sau Ifrane ce îți vor arăta fața mai puțin comercială a Marocului.

Turul fostelor capitale imperiale

Casablanca te ademenește cu atmosfera febrilă din Piața Mohammed și cu arhitectura tipic islamică din Cartierul Habous. Întreaga zi va fi destinată explorării fostei capitale imperiale, unde vei admira cea mai mare moschee din țară ce deține și cel mai înalt minaret din lume – Moscheea Hassan II.

Turul continuă cu Marrakech, Orașul Roz al Marocului ce reflectă cel mai bine arhitectura islamică puternic influențată de stilul impus în timpul protectoratului francez. Marrakech-ul îl vei simți mult mai tradițional decât Casablanca, mai ales în Medina Antică și în Piața Jemaa el Fnaa, două zone declarate monumente de patrimoniu mondial UNESCO. Nu rata nici Moscheea Koutoubia, faimoasă pentru minaretul care prezintă pe fiecare dintre fațadele sale câte un stil arhitectural.

Privită ca destinație plină de exotism, Marrakech te așteaptă cu elegantele Grădini Majorelle, realizate de către pictorul francez Jacques Majorelle în aproape 15 ani. Acest loc a devenit rapid sursa de inspirație a creatorului de modă Yves Saint-Laurent.

Europa Travel îți propune și o excursie opțională la Essaouira, unde vei pătrunde în atmosfera arăbească din Medina supranumită ”Mogador” și vei admira peisajele pitorești asupra Atlanticului la o plimbare pe Scala.

Pătrunde în fascinantul deșert Sahara

Aventura marocană continuă cu o călătorie pe serpentinele Munților Atlas, traversând Tiz-in-Tichka (localitatea aflată la cea mai înaltă altitudine din Africa de Nord), punctul final fiind Quarzazate – poarta de intrare în Deșertul Sahara. Aici stau înșirate vechile kasbah-uri de nisip și așezările fortificate Taourirt și Tifoultout. Apusul trăit în Erfoud și excursia jeep-safari în Merzouga sunt alte experiențe incredibile de care te poți bucura în circuitul marocan.

În Fez te vei pierde pe străduțele întortocheate și pline de case în nuanțele mierii în Fes el Bali (cea mai mare medină antică din lume încă locuită, parte din UNESCO). Zona veche este dominată de Palatul Regal Dar El Makhzen, o bijuterie islamică cu mozaicuri geometrice repetitive.

Ultima parte a circuitului îți descoperă și locuri precum Volubilis – un important sit arheologic din timpurile romane parte din UNESCO și Meknes, recunoscut pentru Piața el-Hedim  și Poarta Bab el-Mansour, cu ale sale detalii arhitecturale în nuanțe de auriu intens. În Rabat, capitala Marocului vei face un tur panoramic ce îți scoate în evidență Kasbah des Oudaias, Mausoleul Mohamed V sau Turnul Hassan.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Revelion Maroc – tarif: 824 euro/persoana, 11 zile (2 nopti in Casablanca, 3 nopti in Marrakech, 1 noapte in Quarzazate, 1 noapte in Erfoud -Merzouga, 2 nopti in Fez, 1 noapte in Rabat) cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, tururi cu autocar conform program, plimbare cu camila in desert, jeep-safari Erfoud – Merzouga, ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.