(P) Descoperă Atena și împrejurimile sale de poveste, în vacanța de Revelion!

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 05 noiembrie 2019, 11:41
Destinație populară de vacanță chiar și în timpul sărbătorilor de iarnă, Atena găzduiește unele dintre cele mai spectaculoase petreceri de Revelion din Europa, de la care nu lipsesc ritmurile de sirtaki și spartul de farfurii pe fundal.

Dacă nu ți-ai făcut planuri pentru Anul Nou, Europa Travel îți propune un circuit de 6 zile în Grecia, ce îți descoperă capitala plină de viață Atena, centrul religios Meteora, orașul antic Delfi și cosmopolitul Salonic, la tariful accesibil de 299 euro/persoană, plecare din 29.12!

Spiritualitate și peisaje spectaculoase

În prima parte a circuitului în Grecia te vei putea bucura de vizita la Meteora, al doilea cel mai important loc de pelerinaj din țară și unul dintre cele mai frumoase coțuri de venerație ale planetei. Aici, spiritualitatea și măreția naturii se amestecă divin, iar experiențele oferite sunt inegalabile.

Urcă la Marele Meteor, cea mai mare și veche dintre mănăstirile clădite în vârful impresionantelor stânci, unde ai impresia că pământul se unește cu cerul, iar apoi oprește-te la atelierul de icoane Zindros, unde poți desluși primele taine ale realizării acestor opere de artă bizantină.

Atena în pași de sirtaki…

Grecii sunt recunoscuți în toată lumea pentru faptul că iubesc să petreacă oriunde și cu orice ocazie, iar Revelioanele în Atena sunt memorabile. La mare căutare sunt party-urile pe acoperișurile clădirilor, dar și cele organizate în marile piețe precum Syntagma, Kotzia sau vibranta stradă Athinas. Însă, capitala Greciei nu este cunoscută numai pentru atmosfera sa vibrantă  din timpul sărbătorilor de iarnă, dar și pentru marile sale monumente antice pe care le poți vizita chiar și în prima zi a Anului Nou.

Leagănul civilizației occidentale și locul ce i-a dat lumii pe Socrate și Platon, Atena este o sursă inepuizabilă de atracții pentru toate gusturile. Bate la pas centrul orașului începând din Piața Syntagma, frumos decorată de sărbători, de unde vei urca spre Acropolele Antice, cel mai important sit arheologic din Grecia, unde tronează de mii de ani cele mai cunoscute temple clasice ale lumii. Parthenonul, Templul Erehteion, Teatrul lui Dyonisos, Odeonul lui Herodes Atticus sau Agora Antică sunt doar câteva dintre monumentele pe care trebuie să le vezi pe Piatra Sacră a Atenei.

Dacă vrei să surprinzi atmosfera tradițională a orașului, să dansezi până în zori pe ritmurile lui Zorba Grecul, cartierul Plaka este locul care nu poate lipsi din itinerariul tău. Poți surprinde cele mai spectaculoase focuri de artificii ce scaldă orașul și Acropolele Antice, de pe Dealul Lycabettus la care poți urca cu funicularul de pe strada Aristippou.

Bijuterii grecești de neratat!

Opțional, te poți bucura de o croazieră relaxantă pe Marea Egee spre cele trei insulițe saronice – Egina, Poros și Hydra, cunoscute pentru atmosfera tradițională și peisajele pitorești.

În ultima parte a călătoriei îți poți lua porția de cultură vizitând Oracolul din Delphi unde era venerat cultul zeului Apollo și locul unde cei doi vulturi trimiși de Zeus au găsit „buricul pământului”.  Pe stânca sacră care mai poate fi observată și astăzi, preoteasa Phytia transmitea profeții după ce mesteca frunze de laur și bea apa din din izvorul Castaliei.  Nu vei rata nici Salonic, cel mai mare port din regiunea Macedonia, ce te întâmpină cu peisaje memorabile spre Golful Thermaikos și numeroase monumente arhitecturale.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Revelion Atena – tarif: 299 euro/persoana, 6 zile (2 nopti in Paralia Katerini + 3 nopti in Atena) cazare cu mic dejun la hoteluri 3*, transport autocar, vizite conform programului, asistenta turistica. *Plecare din 29.12, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!