(P) De ce un fast-food este mai mult decât despre ce mașini de preparare alegi?

De Unica.ro, pe

Industria de fast-food este una dintre cele mai cunoscute și răspândite din lume și aduce venituri uriașe în fiecare țară. Doar gândește-te puțin de câte ori ești la serviciu și în jurul prânzului te duci la cel mai apropiat fast-food să îți cumperi un sandviș, un burger, o pizza, shaorma sau niște cornuri cu ciocolată pe care le adori. Probabil pentru că ai observat această nevoie și cerere de piață mare, te-ai gândit la posibilitatea de a-ți deschide tu un fast-food. Dacă ești în această situație, din acest articol vei afla ce alte elemente sunt importante în afară de un feliator mezeluri și ce te ajută să ai o afacere de succes.

Înainte de a-ți face planul de când și cum vei avea propriul tău fast-food, te invităm să răspunzi la următoarele întrebări, care să te ajute să obții mai multă claritate în tot acest proces:

 • De ce dorești să ai propria ta afacere? Motivația ta este reprezentată doar de bani sau există și un alt motiv?
 • De ce ai ales fast-food și nu ai ales să deschizi un restaurant sau o afacere dintr-o altă industrie?
 • Ce plus valoare poți aduce tu clienților tăi? Ce abilități îți poți folosi pentru a asigura succesul afacerii tale?
 • Te-ai gândit la ce fel de alimente vei folosi, dacă vei livra și acasă/serviciu sau dacă vei avea o terasă unde să se poată mânca?
 • Care este piața țintă și ce plan de atragere de fonduri ai?
 • Ce cheltuieli și venituri preconizezi în următorul an?
 • Cât timp îți va lua până vei face profit și în cât timp te vei putea extinde în alte locații sau chiar în locația curentă?

Trebuie să îți spunem că succesul afacerii tale ține cel mai mult de experiența clienților tăi. Va trebui să îi uimești prin amabilitatea, grija, rapiditatea și zâmbetul pe care angajații tăi le oferă acestora. Alege o locație excelență, situată undeva în centrul orașului, în zona unde au acces elevii mai multor școli apropiate sau la periferie într-o zonă aglomerată (de exemplu unde există multe companii multinaționale).

Asigură-te că aduci un element de autenticitate meniurilor tale, pentru a te departaja de concurență, folosește cât mai multe alimente proaspete, de preferință locale și creează o politică de atragere a clienților înapoi la tine (de exemplu “la trei sandvișuri primești unul gratis”). În plus, ia în calcul să oferi și produse sănătoase, pentru cei care sunt vegetarieni sau nu obișnuiesc să mănânce sandvișuri, ci mai degrabă salate rapide.

Ce echipamente sunt necesare pentru un fast-food de succes?

Un fast-food tipic are casă de marcat, o mică bucătărie cu diverse echipamente, rafturi pentru depozitare, o zonă de prezentare a produselor gata preparate, o pereche de căști pentru fiecare angajat dacă ai și zona de comandă din mașină. În funcție de specificul afacerii tale, ai putea avea și o zonă de luat masa și de stat la terasă unde clienții pot savura specialitățile tale și o băutură răcoritoare.

Pe lista ta de echipamente de bucătărie vei găși:

 • Vitrine frigorifice pentru mâncare și băuturi răcoritoare, care să fie potrivite pentru locația ta atât în dimensiune, cât și ca model. Alege să ai vitrine frigorifice cu lumini interioare și cu desene care să atragă atenția.
 • Aparate de preparat sucuri granita și aparate pentru sucuri naturale, pentru cei care sunt fani ai mâncatului sănătos.
 • Espressor de cafea pentru persoanele matinale care vin să ia micul dejun și să bea cafeaua pe terasă sau vor să ia totul în drum spre serviciu.
 • Feliator mezeluri profesional care este unul dintre cele mai utilizate aparate din bucătăria ta, care te ajută să creezi majoritatea meniurilor tale. Este important să alegi un feliator mezeluri la preț bun, dar în același timp să fie calitativ și să nu ruginească sau să se defecteze rapid.
 • Friteuza este și ea foarte utilizată atât pentru cartofii prăjiți, cât și pentru pește prăjit, șnițele, gogoși, inele de ceapă etc.
 • Grătar
 • Hote performante, care să scoată afară aburii și mirosul impregnant de mâncare
 • Chiuvetă
 • Un blat cât mai mare pentru prepararea tuturor meniurilor
 • Dulapuri în care să depozitezi diverse ustensile, oale, șervețele și alte lucruri necesare.

Dacă visul tău este să ai un fast-food în care să bucuri clienții prin preparatele și atmosfera caldă pe care le oferi, te invităm la noi pentru a găsi feliator mezeluri profesional și toate celelalte echipamentele de care ai nevoie, împreună cu montaj, specialiști și consultanți care să îți fie aproape în tot procesul de planificare către succes.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!