(P) Cum să îi faci poze frumoase copilului tău: 6 recomandări din partea experților

De Unica.ro, pe

Datorită aparaturii moderne din zilele noastre, ai ocazia să faci fotografii perfecte puiului tău, oricând îți dorești. În acest fel, vei strânge colecții impresionante de imagini din copilăria celui mic, pe care i le poți arăta atunci când crește. Totodată, cu ajutorul pozelor pe care i le faci, vei crea cele mai emoționante albume foto de familie. Vrei să afli cum poți face cele mai bune poze micuțului tău? Urmărește recomandările experților în fotografie!

Fă poze la momentul oportun

Nici adulților nu le face plăcere să fie fotografiați cu noaptea în cap, în secunda în care s-au trezit. De aceea, primul sfat al experților include realizarea fotografiilor la momentul potrivit pentru copil. Înainte să începi să-l pozezi, asigură-te că acesta este odihnit, hrănit, fără dureri și îmbrăcat confortabil. Totodată, este recomandat ca puiul să fie înconjurat și de obiecte care îi sunt cunoscute și să fie familiarizat cu locul. Dacă vrei ca fotografia să nu surprindă un prunc agitat, care aleargă din loc în loc, ține cont de toate aceste sfaturi. Copilul nu trebuie să fie forțat să stea la poză, dacă vrei să obții cadrul perfect.

Încearcă distanțe diferite

Un alt lucru de care să ții cont, atunci când vrei să faci poze copilului? Fotografiază-l de la distanțe diferite. Pozele surprinse doar de aproape sau din depărtare nu ies, întotdeauna, clare și frumoase. Pentru a fi sigur că ai de unde să alegi, realizează mai multe poze de la distanțe diferite.

Fă fotografii în rafală

Nu este niciun secret – copilul se mișcă permanent, clipește des, îți întoarce spatele, atunci când nu te aștepți și se strâmbă fix când nici nu ai telefonul în mână. Pentru a evita obținerea unor fotografii mișcate, cu ochii închiși sau cu pruncul ieșind din cadru, ai opțiunea fotografiilor în rafală. Din 5 sau 10 poze realizate instant, ai mai multe șanse să găsești ceva bun.

Ajută-l pe cel mic să fie natural

Pentru fotografii cât mai bune cu un copil, trebuie să faci totul să fie vesel, amuzant și plin de culoare. Un mediu propice îl va stimula pe micuț să fie el însuși. Te poți folosi de jucăriile pe care le are sau de accesorii care îi atrag atenția, astfel încât să nu vadă fotografia ca pe un lucru care îl scoate din mediul lui confortabil.

Alege un fundal potrivit pentru poze

Chiar dacă nu este, întotdeauna, posibil, experții în fotografie recomandă alegerea, cu atenție, a fundalului. Atunci când vrei să-i faci poze copilului, nu îți dorești să surprinzi și alte persoane sau obiecte care distrag atenția de la el. Poți alege ca fundal un simplu perete gol, ușa unui dulap sau un cadru colorat. Îți dorești ca fundalul să-ți amintească de momentul în care ai făcut poza, însă, nu vei fi încântat să revezi o imagine în care, alături de cel mic, există și căni, farfurii aruncate în chiuvetă sau scutece lăsate la voia întâmplării.

Nu te axa doar pe fotografii regizate

Ține cont și de vârsta celor mici, în momentul în care vrei să le faci poze frumoase. Deși, cu juniorii mai mari poți reuși, cu un copil de 2 sau 3 ani este greu de realizat o fotografie regizată. În acest caz, este indicat să-l surprinzi în momentul în care se joacă sau aleargă prin parc. Altfel, te poți confrunta cu micuți mofturoși care încep să se zbată sau să plece din locul în care te afli.

Ia în calcul aceste recomandări și vei obține cele mai bune poze. Pentru că trebuie să le păstrezi, vei avea nevoie de carduri de memorie micro SD de 128 GB, astfel încât să te bucuri de fotografii cât mai mult timp!