(P) Cum alegi o vacanță frumoasa și sigură după pandemie. Destinații turistice unde poți călători în siguranță

De Unica.ro pe

A venit perioada concediilor, dar încă ești sceptică și nu ai idee unde ai putea să mergi? Ei bine, noi ți-am pregătit o listă cu destinații sigure din Bulgaria și Grecia. Aceste două țări au fost afectate puțin spre deloc de COVID-19, au intrat și în zonele verzi, astfel nu trebuie să stai în carantină. Practic putem spune că o vacanță în aceste destinații este mult mai puțin riscantă în comparație cu o plimbare în parcul din orașul tău.

Dacă nu ești hotărâtă care dintre cele două țări îți plac mai mult, ți-am pregătit o comparație și am vorbit în detaliu despre măsurile luate de fiecare țară în parte. În plus, atât în Bulgaria, cât și în Grecia poți să mergi cu mașina personală.

Bulgaria

Mult iubita destinație la sud de România a raportat până în prezent un număr de îmbolnăviri mult sub România. Astfel, zonele turistice sunt mult mai sigure, iar măsurile pe care le-au luat hotelierii sunt în standardele cerute. 

(P) Cum alegi o vacanță frumoasa și sigură după pandemie. Destinații turistice unde poți călători în siguranță

Stațiunile bulgărești oferă condiții de vacanță la un raport calitate-preț foarte bun. Ospitalitatea localnicilor atrage turiști din toată lumea. Anul acesta poți merge în stațiuni precum Obzor, Albena, Balcik, Varna sau Sunny Beach. Acestea sunt la o distanță de 3 ore de condus față de București. Mai mult, hotelurile de pe plajă sunt bine amenajate în contextul actual. 

În toate aceste stațiuni găsești hoteluri cu acces la plajă în caz că vrei să mergi cu familia. Toate au spațiu generos ce permite distanțarea. În ceea ce privește masa, nu trebuie să îți faci griji pentru că bufetul suedez specific conceptului all inclusive în Bulgaria este înlocuit de un meniu a la carte sau pe bază de precomandă. Astfel, vei avea minimă interacțiune cu personalul de servire.

Nu o să simți restricțiile și nu vei avea o stare de disconfort pentru că personalul bulgăresc s-a gândit la tot. Turiștii vor fi organizați în mai multe serii. Există un mare avantaj: vei avea parte de servire și vei avea suficient spațiu personal, revenind spre conceptul tradițional de relaxare. 

Anul acesta, măsurile implementate de hotelurile din Bulgaria sunt pentru a păstra siguranța ta și a familiei tale. Ei s-au gândit și cum să ofere mai multă relaxare turiștilor cazați pe litoralul bulgăresc.

(P) Cum alegi o vacanță frumoasa și sigură după pandemie. Destinații turistice unde poți călători în siguranță

Iată câteva beneficii de care vei avea parte dacă vei alege o vacanță la Marea Neagră în Bulgaria:

 1. Vei avea mai multă intimitate precum și mai mult spațiu. Trebuie să știi că hotelurile nu mai au voie să ocupe spațiile de cazare integral pentru a asigura spațiul de siguranță pentru turiști. 
 2. O să primești la sosire un kit care conține dezinfectant, măști și mănuși de unică folosință. 
 3. Check in-ul va fi organizat astfel încât să permită distanțarea și ca personalul să aibă timp să facă curat și să igienizeze. 
 4. Ți se va face monitorizarea temperaturii. 
 5. Dezinfecția suprafețelor din zonele publice se face din oră în oră. 
 6. De asemenea, vei primi produse de igienă. Aceasta îți vor asigura confortul că îți igienizezi spațiul. 
 7. Animația pentru adulți și copii va avea loc doar în aer liber.
 8. Piscinele exterioare vor rămâne deschise publicului, dar șezlongurile și umbreluțele vor fi amplasate la distanțe mai mari. Similar, pe plajă șezlongurile vor fi distanțate. 
 9. Mesele vor fi servite a la carte sau pe bază de precomandă, în serii restrânse de turiști.

Grecia

Grecia se numără și ea printre cele mai sigure țări pentru vacanța de vară 2020. Această țară a acționat foarte bine în contextul medical actual, având foarte puține cazuri. Dacă îți dorești o vacanță cu peisaje de poveste și sigură pentru familia ta, atunci poți merge liniștită în acest ținut al miturilor antice. 

Stațiunile din nordul Greciei sunt perfecte pentru concediul mult visat. Sunt aproape de România și poți alege mașina personală pentru a ajunge la destinație. Thassos, Kavala sau Halkidiki sunt doar câteva locații preferate de români în această perioadă, în contextul pandemiei. 

Pentru că au existat măsuri de organizare foarte bune la nivel guvernamental, inclusiv hotelurile și pensiunile locale au răspuns cu responsabilitate  pentru păstrarea unui climat sigur pentru turiștii care urmează să vină în 2020 în vacanță.

(P) Cum alegi o vacanță frumoasa și sigură după pandemie. Destinații turistice unde poți călători în siguranță

Stațiunile grecești îți pun la dispoziție hoteluri all inclusive la prețuri greu de egalat. Majoritatea sunt situate pe plajă, fiind foarte bine amenajate pentru o distanțare corectă. Poți merge cu familia sau cu prietenii și nu trebuie să îți faci nici aici grijă de mâncare. 

Și grecii s-au conformat și au adaptat bufetul suedez de tip all inclusive. Poți alege dintr-un meniu a la carte pe bază de precomandă. Interacțiunea cu personalul de servire este minim, la fel ca și interacțiunea cu ceilalți turiști. 

Iată o serie de beneficii de care vei avea parte dacă vei merge în vacanță în stațiunile din Grecia. 

 1. Poți merge cu mașina personală.
 2. Nu o să simți restricțiile și nu vei avea o stare de disconfort.
 3. Turiștii vor fi organizați în mai multe serii la masă, astfel ai parte de distanțare socială
 4. Te vei bucura de suficient spațiu personal.
 5. Check in-ul este la ore bine stabilite, pentru ca personalul să dezinfecteze corespunzător. 
 6. Hotelurile au plaje personale cu umbreluțe și șezlonguri așezate la distanță.
 7. Vei primi kit-uri pentru curățenia personală, dar și a suprafețelor.
 8. Piscinele exterioare sunt deschise, iar animația se face în aer liber.
 9. Monitorizarea temperaturii este un must-do al hotelurilor din stațiunile grecești. 

Dacă toate aceste argumente te-au convins și îți dorești o vacanță în Bulgaria sau Grecia, atunci Travel Planner se ocupă de concediul tău. Ofertele sunt de nerefuzat, iar hotelurile la cele mai înalte standarde te așteaptă cu brațele deschise.