(P) Cultură și distracție în Creta, insula lui Zeus

De Unica.ro, pe
Cu plajele sale lungi din nisip, stațiunile cosmopolite, orașele ticsite de monumente istorice, lagunele turcoaz și satele pescărești adormite în timp, nu este de mirare de ce Creta este cea mai vizitată dintre insulele Greciei.

Capitala Heraklion se numără printre locurile populare ale Cretei, adăpostind un număr important de edificii istorice, dar și minuni naturale în împrejurimile sale de poveste pe care le poți descoperi foarte ușor dacă ajungi aici în acest sezon estival.

Influențe timpurii în Heraklion

De-a lungul timpului, Heraklion a fost controlat de bizantini, mauri, venețieni și otomani, astfel că moștenirile pe care aceștia le-au lăsat le poți întâlni la fiecare pas. Venețienii au construit o cetate de apărarea ce avea 4 kilometri și care a rezistat asediilor otomane timp de 21 de ani.

Un exemplar de seamă al influenței venețienilor în Heraklion îl reprezintă Cetatea Koules ce păzește portul, o fortăreață în formă de pătrat construită în secolul XVI. Construită să dureze, cetatea impresionează cu zidurile exterioare care ajung la o grosime de până la 8 metri, astfel că nu e de mirare că aceasta a trecut testul timpului. Din turnul superior al fortului te poți bucura de o priveliște minunată asupra portului și a mării, în timp ce în pasajele boltite de mai jos se găsesc tunuri, sute de bile de tun, mormane de amfore, panouri informative și un scurt film despre istoria fortului.

Mult mai devreme, Knossos era un centru pentru civilizația minoică și a fost numit cel mai vechi oraș al Greciei, datând încă din epoca bronzului. Complexul palatului din acest sit arheologic este un labirint de ruine cu ziduri încă acoperite cu fresce colorate, vechi de mii de ani. Cele mai importante figuri mitologice grecești asociate palatului sunt regele Minos, Minotaurul, Dedal și Icar. De asemenea, multe comori minoice sunt păstrate la Muzeul de Arheologie din Heraklion, cel mai bun loc din lume pentru a studia această civilizație.

Împrejurimi pline de încântare

Vacanța în Heraklion este plină de oportunități de explorare a locurilor dimprejur. Hersonissos, situată la aproximativ 25 km de capitală, este una dintre cele mai mari și mai populare stațiuni din Creta, cunoscută pentru viața de noapte exuberantă și numeroasele atracții și activități pentru toate vârstele. Aici găsești tot ce ți-ai putea dori de la o stațiune, muzee, magazine, restaurante, cluburi de noapte, parcuri acvatice, oportunități de drumeții, chiar și o pistă de karting. În plus, plajele superbe, peisajele montane uluitoare și monumentele istorice completează o destinație completă de vacanță.

Pe coasta de est a Cretei, la 65 km de Heraklion, pe versanții de deasupra golfului Mirabello, te așteaptă stațiunea Agios Nikolaos, unde vei găsi cele mai populare hoteluri de lux de pe insulă. Plajele spectaculoase care înconjoară orașul, dintre care se remarcă minunata Palm Beach, se îmbină foarte bine cu satele pitorești din podișul Lasithi. Un loc fermecător, în care se îmbină stațiunea plină de viață cu zonele de liniște și relaxare. Poți să te plimbi agale pe falezele sale și să vizitezi Lacul Voulismeni, situat fix în centrul orașului, conectat la mare printr-o intrare îngustă.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Creta – Heraklion  – tarife de la 364 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la hotel 3*, transport avion (cursa charter Aegean Airlines), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 07.09;14.09;21.09 in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la office@holidayoffice.ro.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!