(P) Constantin și Elena, oaza de relaxare de la Marea Neagră

De Unica.ro pe
Mărginită de culmi domoale acoperite de vegetație deasă și de păduri de conifere, Constantin și Elena este una dintre cele mai luxuriante locații de pe coasta bulgărească a Mării Negre. Mai puțin populară decât stațiunile Nisipurile de Aur sau Sunny Beach, dar cu un farmec aparte, Constantin și Elena este locația ideală pentru răsfăț la soare în plină vară.

Dacă tânjești la o escapadă de weekend sau chiar la un sejur relaxant în plin sezon estival atunci Constantin și Elena poate fi cea mai bună alegere. Profită de reducerile speciale pregătite de Europa Travel și rezervă acum o escapadă cu all inclusive la tarife începând cu 26 euro/persoană/noapte.

Răsfăț la soare sau în centre SPA

Cu plajele sale intime arcuite în jurul unor golfulețe cu ape ca smaraldul, nu este de mirare de ce Constantin și Elena a devenit destinația preferată a turiștilor în căutare de relaxare, a seniorilor și a familiilor cu copii. Există aici și câteva locuri destinație distracției în familie, dar și obiective istorice și culturale cu care să-ți umpli timpul în vacanță. În plus, majoritatea resorturilor dispun de tobogane cu piscine, locuri de joacă pentru cei mici și centre SPA moderne.

Cea mai veche stațiune de pe litoralul bulgăresc, Constantin și Elena a fost fondată inițial ca centru balneo, fiind considerată zona cu cel mai curat aer din țară, izvoarele sale minerale fiind recunoscute pentru proprietățile lor încă din anul 1908. În plus, distanța de numai 10 km față de Varna face ca această stațiune să fie potrivită chiar și pentru escapade scurte, dar și pentru activități sportive precum surfing sau windsurfing.

Plajele din Constantin și Elena primesc sunt certificate cu „Blue Flag”, certificat ce garantează că nisipul este fin, apele azurii și curate și facilități turistice printre care dușuri, sezlonguri și centre nautice.

Locuri de neratat

Îți poți împărți timpul între stat la plajă și vizite în stațiune. Simbolul orașului este Biserica Sfinții Constantin și Elena – o bijuterie medievală din secolul al XVIII lea, unică în Europa datorită faptului că altarul este construit pe un izvor mineral.

La marginea stațiunii, cum te îndrepți spre Varna vei putea vizita și domeniul regal Euxinograd – reședința de vară a familiilor regale, renumită pentru stilul său arhitectural balcanic și saloanele luxoase cu mobilier de epocă. Palatul este înconjurat de o impresionantă grădină botanică cu modele geometrice și o pădure de conifere, perfectă pentru escapadă în zilele calde de vară.

Alei umbroase vei găsi și în Parcul și Podgoriile Constantin și Elena, un așezământ pitoresc cu dealuri domoale acoperite de viță de vie – peisaje ce te duc cu gândul la Toscana, și crame medievale, unde poți face degustări de vin.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Sejur individual Constantin si Elena

Hotel Aurora 3* – tarife de la 26 euro/persoana/noapte, cazare cu all inclusive, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.