(P) Circuit de toamnă în Franța și Germania

De Unica.ro, pe
Franța are câte ceva pentru fiecare categorie de turist. O atmosferă de belle epoque, o gastronomie dusă la nivel de artă cu numeroase restaurante premiate cu Stele Michelin, orașe cosmopolite ticsite de monumente de patrimoniul cultural și văi pitorești ce ascund castele renascentiste încântătoare.

Pornește într-o Incursiune în Hexagon, alături de Europa Travel și descoperă unele dintre cele mai încântătoare locuri din Franța la tariful accesibil de 499 euro/persoană, valabil pentru plecarea din 16.09! Circuitul de 10 zile mai include tururi de orașe în Germania cu scurte opriri în Nurnberg, Valea Rinului, Munchen, Austria cu Salzburg și Viena, dar și un scurt tur al orașului Budapesta.

Turul Germaniei

În prima parte a călătoriei descoperi Nurnberg, al doilea cel mai mare oraș bavarez, vechi de aproape 1000 de ani, recunoscut pentru clădirile din lemn cu fațadele geometrice și colorate, străzile strâmte dominate de arcade din piatră și atmosfera sa romantică.

Vizitează aici Catedrala Frauenkirche o construcție gotică marcată prin ceasul mecanic numit Männleinlaufen și Piața centrală cu Fântâna Frumoasă, cu forma sa de turn gotic, considerată a fi cel mai fotografiat monument al orașului.

Primul loc pe care îl asociezi rapid cu Bavaria este Munchen, orașul festivalului de bere Oktoberfest, cu muzee de clasă mondială, atmosferă medievală și grandioasa Catedrală Frauenkirche, un gigant din inima Pieței Marienplatz cu două turnuri simpliste vizibile din orice punct al orașului.

Călătoria continuă cu Valea Rinului, locul cu cea mai mare concentrare de castele baroce, cu dealuri molcome acoperite de viță de vie, păduri bătrâne de conifere și stânci cu forme neobișnuite, așa cum este legendara Loreley.

Călătorie de poveste în Franța

„Parisul este întotdeauna o idee bună”! Capitala Franței este catalogată drept cea mai romantică destinație europeană, un magnet pentru îndrăgostiții din toată lumea care își jură iubirea în Turnul Eiffel, monumentul înalt de peste 300 de metri în vârful căruia poți ajunge cu liftul sau după ce urci cele 360 de trepte.

Parisul găzduiește un număr foarte mare de obiective cunoscute la nivel mondial, printre acestea numărându-se muzee prestigioase, catedrale și palate somptuoase ce au servit drept exemplu pentru numeroase construcții internaționale. Printre monumentele emblematice ale orașului, pe care le vei putea bifa în turul de la Europa Travel, se numără Basilica Inimilor (Sacre Coeur) aflată pe colina Montmartre, Domul Invalizilor ce adăpostește Morântul lui Napoleon Bonaparte, elegantul Bulevard Champs Elysses. Dar și Muzeul Luvru, cel mai vizitat muzeu de artă din lume, cu o impresionantă colecție de aproximativ 350.000 de exponate inestimabile inclusiv cea mai cunoscută pictură din lume, enigmatica Gioconda a genialului Leonardo Da Vinci.

Nu poți pleca din Paris până nu vizitezi, opțional, Versailles – unul dintre cele mai opulente palate din lume, înconjurat de grădini geometrice ce ocupă 800 ha, obiective înscrise pe listele patrimoniului mondial UNESCO încă din anul 1979.

Aflat la o distanță de circa o oră de Paris, Reims este cunoscut în toată lumea datorită șampaniei, acesta fiind centrul a peste 20 de producători de șampanie, orașul fiind așezat în inima podgoriilor de viță de vie, unele vechi de secole. Însă, Reims mai este recunoscut și pentru că în eleganta Catedrală Notre Dame au fost încoronați 26 de regi ai Franței, și tot aici Ioana d’Arc a oferit coroana regală lui Carol al VII lea, în 1429, acesta fiind unul dintre evenimentele marcante din istoria Franței.

Călătoria continuă cu Strasbourg, unul dintre cele mai boeme orașe ale Franței, unde vei simți cel mai bine atmosfera nemțească, atât prin arhitectură, obiceiuri, cât și în ceea ce privește gastronomia locală. Cea mai vizitată parte a capitalei regiunii Alsacia este chiar centrul istoric Grande Ile, traversat de principalul canal al Rinului și de canalul Faux-Rempart, ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Aici se află și somptuoasa Catedrală Notre Dame, o bijuterie a stilului gotic remarcabilă prin Ceasul Astronomic în stilul renașterii, Palatul Rohan finalizat în anul 1741. Dar și boemul cartier Petite France, traversată de canale șerpuitoare și străduțe înguste cât întinzi brațele, unde găsești cele mai multe clădiri baroce asemnănătoare celor din Germania.

Circuit Franta

Castelele regilor de pe Valea Loarei

Opțional, în circuitul de la Europa Travel poți face o scurtă călătorie și pe Valea Loarei, ținutul nobilimii franceze ce se întinde între localitățile Sully-sur-Loire și Saint-Florent-le-Vieil, și cuprinde cele mai multe cetăți, palate, castele și monumente istorice din lume, cele mai multe realizate în stil renascentist. Turul include opriri la trei dintre cele aproximativ 60 de castele ale regiunii: Chenonceaux, Amboise și Blois, înconjurate de spectaculoase grădini labirintice și podgorii de viță de vie.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Franta – tarife de la 499 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus: excursie pe Valea Rinului + croaziera pe Dunare la Budapesta! Plecarea din 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!