(P) Circuit de Revelion în Orașul Zeilor, Atena

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 01 octombrie 2019, 17:39
Atena este un oraș uimitor ce îți oferă oportunități nelimitate de petrecere a timpului liber, cu atât mai mult în preajma Revelionului când au loc numeroase petreceri tematice ce adună mii de turiști străini.

Leagănul civilizației occidentale, capitala Atena poate fi descoperită într-un circuit de Anul Nou, alături de Europa Travel, la tariful accesibil de 299 euro/persoană, plecare din 29.12 în limita locurilor disponibile!

Meteora, centrul monahal din patrimoniul UNESCO

Călătoria de 6 zile în Țara Zeilor îți descoperă și alte locuri deosebite aflate în apropiere capitalei, începând cu Meteora – centrul monahal unic din patrimoniul UNESCO, unde schiturile și chilii au fost clădite pe vârful stâncilor deasupra orașului Kalambaka. Vizitează aici Mănăstirea Marele Meteor, cea mai mare dintre ele aflată la altitudinea de 613 metri, Mănăstirea Sfântul Ștefan, unul dintre cele mai vechi edificii suspendate între cer și pământ ale complexului monahal, și Atelierul de icoane Zindros, aflat la poalele acestei păduri de piatră.

Monumentele Greciei Antice

Atena este un oraș multicultural, cu o atmosferă cosmopolită și o istorie fulminantă, unde se îmbină de minune elementele Greciei Antice cu modernitatea. Capitala Greciei este ticsită de monumente ridicate în urmă cu câteva mii de ani, cele mai multe dintre ele fiind astăzi frumos restaurate și luminate.

Explorează locul de naștere al democrației, artei și științei începând cu Piața Syntagma, inima Atenei, în apropierea căreia se află impresionantul Templu al Olimpianului Zeus, ce deținea 96 de coloane corintice din care astăzi mai pot fi observate numai 15.

Urcă pe Stânca Sacră unde se înalță Acropolele Antice, un impresionant complex întins pe 3 ha ce cuprinde unele dintre cele mai importante temple clasice din întreaga lume. Cele 20 de edificii din complex fac parte din patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1987.  Vizitează aici Parthenonul (realizat de unul dintre cei mai mari arhitecți ai tuturor timpurilor, Fidias), Templul Erehteion (locul celebru pentru sculpturile „Cariatide”, și unde potrivit legendei, aici ar fi apărut primul măslin), Teatrul lui Dionysos sau Odeonul etc.

Atena este un oraș boem, cu atmosferă tipic grecească mai ales în partea sa veche numită Plaka, un loc înțesat de taverne cochete și clădiri pastelate. Noul An poate fi întâmpinat tot în această zonă, la o petrecere grecească cu muzică locală, unde vei sparge farfurii și te vei delecta cu purceluș la proțap.

Croazieră spre insulițele din Golful Saronic

Opțional, Europa Travel te invită într-o croazieră relaxantă pe Marea Egee, spre cele trei insule din Golful Saronic: Eghina – supranumită și Insula Fisticului,  Poros – cu atmosfera sa autentică și arhitectura tipic elenă și Hydra – un colț de rai cu plaje sălbatice și sate mici, unde accesul automobilelor este strict interzis.

În ultima parte a circuitului vei vizita Dephi – Oracolul Antic de pe panta Muntelui Parnas, unde aducea profeții preoteasa Pynthia. Conform mitologie, acesta este locul indicat de vulturii trimiși de Zeus ca fiind „centrul Universului”, loc marcat prin Stânca Omphalos.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Revelion Grecia – Atena – tarif: 299 euro/persoana, 6 zile (2 nopti in Paralia Katerini + 3 nopti in Atena) cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport autocar, vizite conform programului, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!