(P) Circuit cu iz regal în Praga și Viena, cu 319 euro!

De Unica.ro, pe
Printre destinațiile preferate ale iubitorilor de artă și cultură se numără Praga și Viena, foste capitale imperiale ce își păstrează farmecul regal și spiritul medieval, fiind binecuvântate și prin peisaje pitorești demne de cărțile poștale.

Anul acesta este despre experiențe memorabile pe care le poți „colecționa” alături de Europa Travel, într-un circuit de 7 zile în Praga și Viena. Pe traseul tău vei mai vizita și alte locuri încântătoare precum Bratislava sau Budapesta, cu ale lor obiective înșirate pe malul Dunării. Turul cultural în Cehia și Austria beneficiază acum de tariful special de 319 euro/persoană – valabil pentru plecarea din 01 septembrie, în limita locurilor disponibile.

Cele mai frumoase orașe din Cehia

Capitala regiunii Moravia, Brno este primul dintre orașele pe care le vei explora odată de ai ajuns în Cehia. Înconjurat de păduri de conifere, Brno este unul dintre cele mai verzi locuri din regiune, oferind condiții excelente pentru drumeții sau ciclism. De altfel, centrul vechi este unul dintre cele mai frumoase, împărțit în străzi pietruite ce te conduc spre construcțiile medievale. Dintre acestea se remarcă Castelul Spilberk, edificiul clădit în stil baroc și folosit ca închisoare în timpul habsburgilor, dar și Primăria Veche pe fațada căreia vei observa celebrul Dragon devenit simbol al orașului.

Praga este unul dintre orașele de care îți este greu să te desparți chiar și după ce l-ai cutreierat în lung și-n lat. Impresionantul său centru, vechi de 11 secole, ocupă 866 ha și face parte din UNESCO încă din 1992. Aici vei găsi unele dintre cele mai semnificative exemple de artă gotică din Cehia, dar și Prazsky hrad – cel mai mare castel antic din lume, conform Guinness World Records. Între zidurile de apărare se ascund palate, catedrale și vile imperiale.

Începe incursiunea cu somptuoasa Catedrală Sfântul Vitus, cel mai mare lăcaț de cult din Cehia, ce găzduiește mormintele Regilor Boemiei și pe cele ale Împăraților Romani. În mijlocul pieței medievale găsești Primăria și Turnul cu Ceas Astronomic, unul dintre cele mai elaborate orologii din lume, ce prezintă detalii astrologice precum poziția soarelui, a lunii, semnele zodiacale, dar și pe cei 12 Apostoli ce mărșăluiesc într-un spectacol fascinant de fiecare dată când ceasul arată ora fixă.

Printre capodoperele arhitecturale ale Pragăi se numără și Biserica Tyn, cu cele două turnuri ce reprezintă bărbatul și femeia, Podul Carol, cel mai fotografiat din Cehia și Turnul Mala Strana, de unde poți capta priveliști fascinantre asupra orașului vechi. Opțional poți face o croazieră pe Vltava sau să petreci seara în stil praghez, cu bere și cârnați locali.

Circuit Praga-Viena

Dresda, bijuteria Saxoniei

Continuă circuitul cu Dresda despre care scriitorul Erich Kästner spunea că este „o triadă compusă din istorie, artă şi natură”, și pierde-te pe străzile labirintice ale centrului vechi ce a fost complet refăcut după distrugerile suferite în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Aici vei vizita Palatul Zwinger, o capodoperă a stilului baroc, Catedrala Frauenkirche,  edificiu ce datează din 1743 sau Palatul Residenzschloss, bijuterie a stilului renascentist.

Pe drumul spre Viena vei face o scurtă oprire în Castelul Konopiste, aflat în mijlocul unor grădini încântătoare, care a fost ultima reședință a arhiducelui Franz Ferdinand.

Pornește pe urmele Monarhiei de Habsburg!

Unul dintre cele mai elegante orașe europene, Viena este centrul muzicii clasice și valsului, unde vei avea parte de experiențe culturale memorabile. Pe lângă spectacolele de balet și muzică simfonică, aici te mai poți bucura și de o plimbare cu caleașca de epocă în zona Ringului Vienez, cea mai exclusivistă zonă a orașului. În jurul acestui perimetru bine delimitat se reunesc muzee de prestigiu și clădiri monumentale ce jonglează între stilul medieval, baroc și jugendstil.

Fosta capitală a Imperiului Habsburgic, Viena este sinonimă cu somptuoasele Palate Schönbrunn, cel mai frumos palat în stil rococo din Europa, Holfburg, inima imperiului și Belvedere, o splendoare barocă, înconjurat de grădini labirintice deosebite. Considerată a fi „sufletul Vienei”, Catedrala Sfântul Ștefan este obiectivul de neratat în acest circuit, fiind remarcabilă prin arhitectura sa gotică și turnul cu mozaicuri ce atinge înălțimea de 137 de metri.

Dacă ești pasionat de shopping, Viena este considerată un rai al cumpărăturilor, cele mai multe magazine de lux și outleturi le vei găsi pe străzile Mariahilferstrasse, Kartnerstrasse și Graben, potrivite pentru o pauză de la istorie.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Praga-Vienatarife de la 319 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-4*, transport autocar, ghid. *Bonus: croaziera pe Dunare la Budapesta si excursia la Castelul Konopiste, valabil pentru plecarea din 01.09. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!