(P) Cele mai frumoase locuri din America de Sud

De Unica.ro, pe
De la Statuia lui Isus din Rio la Parcul Național Iguazu, de pe străzile vibrante ale orașului Buenos Aires și până la potecile abrupte ce duc spre orașul sacru Machu Picchu, America de Sud te cucerește rapid, te cuprinde în ritmul tangoului și te introduce rapid în legendele zeilor incași.

Descoperă Brazilia, Argentina, Uruguay, Chile, Bolivia și Peru în Marele Tur al Americii de Sud, alături de Europa Travel, la tariful special de la 2999 euro/persoană! Circuitul de 19 zile cu plecare din 25.11, te poartă spre locuri încărcate de mit și binecuvântate cu peisaje pitorești ce îți taie respirația. Rezervă călătoria până la 25.10 și primești bonus – tango show în Buenos Aires!

Bijuterii arhitecturale și naturale

Brazilia este una dintre țările cu cele mai frumoase peisaje tropicale oferind o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber, indiferent de pasiuni. Cel mai vibrant și strălucitor oraș al țării este Rio, acolo unde străzile sunt pline de viață mai ales în timpul celui mai mare carnaval de pe mapamond, statuia lui Isus de pe Muntele Corcovado îmbrățișează parcă orașul, iar interminabilele plajele Ipanema și Copacabana te ademenesc pe ritmuri vibrante de samba.

Unul dintre locurile cu o valoare universală inestimabilă este Parcul Național Iguazu, o zonă sălbatică deosebit de valoroasă din Argentina, ce se întinde dincolo de granițele țării în Brazilia. Cascadele sunt impresionante fiind catalogate drept una dintre cele 7 noi minuni ale lumii, masiva cădere de apă, zecile de curcubeie formate și pădurea tropicală din împrejurimi, formează peisaje de poveste.

Se spune că tangoul s-a născut pe străzile din Buenos Aires, un oraș plin de viață, elegant și expresiv pe care turiștii l-au supranumit „Parisul Americii de Sud”, datorită numeroaselor construcții în stil art-nouveau și gotic. Plimbă-te în coloratele cartiere Palermo, Recoleta și Montserrat, vizitează Palacio Barolo, Teatrul Colon sau Catedrala Metropolitană, iar la final delectează-te cu un vin argentinian în celebra Plaza de Mayo.

Opțional, Europa Travel îți propune o excursie în Montevideo, capitala magicului Uruguay, unde te vei plimba printre clădirile coloniale în Ciudad Vieja, vei bea ceai mate în Grădina de trandafiri Meadow și vei dansa candombe în Piața Constituției.

Călătoria continuă spre Țara Focurilor – Chile, aflată între Munții Anzi și Oceanul Pacific, unde vei admira, în turul panoramic, capitala Santiago de Chile începând de la Piața Armelor, casa Colorada, Iglesia de Santo Domingo și până la Parcul Metropolitano.

Surprinde ținutul contrastelor peisagistice, Bolivia și bate la pas La Paz, capitala aflată la cea mai înaltă altitudine din lume (3600 m) și te vei pierde printre craterele lutoase și stâncile selenare, în ciudata Valle de la Luna.

Circuit America de Sud

Pe urmele incașilor…

La granița dintre Bolivia și Peru se întinde misteriosul lac-sacru Titicaca, un loc de legendă unde zeul Viracocha a creat soarele, luna și stelele și unde s-a născut Manco Capac, primul rege al Imperiului Inca.

Peru este una dintre cele mai  fascinante țări din lume, curatorul civilizației inca, unde vei avea parte de cele mai memorabile experiențe de vacanță. Explorează Cusco – locul pe care incașii îl considerau „buricul pământului”, unde Manco Capac a ridicat Templul Soarelui, în cinstea părintelui său, zeul suprem Inti. Un milion de turiști pășesc în fiecare an în Cusco atrași de legendele locului, dar și de bijuteriile arhitecturale îngrămădite în centrul istoric ce face parte din UNESCO.

Descoperă urmele uimitoarei civilizații antice călătorind spre Valea Sacră Urubamba, unde terasele agricole ale Munților Anzi adăpostesc ruine vechi de mii de ani, precum complexul Ollantaytambo, situl Pisac sau terasele de ceremonii Moray. Punctul culminant al călătoriei este drumeția spre Machu Picchu. Oraș al ritualurilor, ascunzătoarea perfectă la altitudinea de 2430 metri și cea mai valoroasă descoperire a lumii, situl Machu Picchu face parte din patrimoniul mondial UNESCO și este considerat simbolul civilizației pre-columbiene.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Circuit Marele Tur al Americii de Sud – tarif: 2999 euro/persoana + 839 euro servicii la sol, 19 zile (2 nopti in Rio de Janeiro, 2 nopti in Iguassu, 3 nopti in Buenos Aires, 2 nopti in Santiago de Chile, 2 nopti in La Paz, 1 noapte in Puno, 3 nopti in Cuzco, 2 nopti in Lima) cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport avion + taxe aeroport, asistenta turistica. *Bonus: tango show in Buenos Aires, valabil pana la 25.10 – pentru plecarea din 25.11, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!