(P) Cea mai simplă rețetă de șnițel de pui

De Unica.ro, pe

Bucățile de carne dezosată, de pui, porc sau vită, acoperite de un strat crocant de pesmet și apoi prăjite vor rămâne unul dintre cele mai delicioase preparate culinare. Șnițelul, pentru că despre acest preparat este vorba, se poate găti ușor, fiind ideal după o zi de muncă atât pentru adulți cât și pentru copii.

Poate tocmai de aceea în bucătăria internațională există mai multe rețete asemănătoare cu cea a snitelului clasic, cum ar fi carnea pane – tonkatsu japonez, parma australiană, puiul prăjit cu pesmet din America. Dar cel mai cunoscut dintre toate este șnițelul austriac; wienerschnitzel (făcut din vițel) fiind cel clasic. Însă șnițelul poate fi preparat foarte bine și din carne de pui de calitate superioară, așa cum este cea de la La Provincia, și din carne de porc.

Cum se prepară un șnițel de pui

Pentru început trebuie să te bazezi pe următoarele ingrediente:

  • 4 bucăți de piept de pui dezosat, fără piele
  • Ardei și sare, pentru condimentare
  • 1 cană făină
  • 2 ouă, bătute
  • 2 căni pesmet
  • 3 boluri largi și puțin adânci, în care puneți ouăle, pesmetul și făina
  • 3 lingurițe ulei

Luați bucățile de piept de pui și bateți-le bine, de preferat, cu un ciocan de bătut carnea. Dacă nu aveți un astfel de ciocan, puteți folosi orice alt obiect, inclusiv spatele plat al unei cratițe. Dar nu omite acest pas. Bătutul cărnii este crucial, deoarece, astfel bucata de carne va deveni subțire într-un mod uniform, ceea ce va face să se prăjească rapid și uniform. În plus, pentru că urmează să acoperiți carnea cu pesmet și apoi să o prăjiți, aceasta trebuie să fie suficient de fragedă pentru a fi gata odată cu pesmetul. Altfel, veți risca să se ardă pesmetul iar carnea să nu fie suficient de pătrunsă. În plus, dacă bateți carnea, ea va fi mult mai fragedă, prin descompunerea țesutului său muscular.

Aveți grijă atunci când bateți carnea; sucul din carne riscă să sară în toate părțile și să murdăriți toată bucătăria. Pentru a evita acest lucru puteți acoperi bucățile de carne cu o folie transparență din plastic și apoi să o bateți cu ciocanul. Încercați să bateți pieptul de pui până ajunge la o grosime de aproximativ 2,5 cm.

Dacă pieptul de pui este prea gros, îl puteți felia în două sau chiar în trei, după care îl bateți cu ciocanul.

Apoi, condimentati carnea cu sare și piper și pregătiți-vă pentru a o trece prin cele trei boluri. Mai întâi treceți-o prin bolul cu făină până când este complet acoperită. Acest lucru va face ca oul să nu se scurgă de pe carne. Apoi, bineînțeles, treceți carnea prin bolul cu ouă bătute (în Austria, se adaugă lapte sau smântână în ouă). La final, treceți carnea prin bolul cu pesmet. Repetați procesul cu toate bucățile de pui.

Încălziți uleiul în tigaie, apoi aruncați puiul pe foc, asigurându-vă că uleiul este fierbinte. Nu este nevoie să prăjiți prea mult șnițelul, dar aveți nevoie de suficient ulei pentru a acoperi complet bucățile de pui.

Nu puneți prea multe bucăți în tigaie; doar câte se așază confortabil. Acest lucru este important pentru că trebuie să întoarceți în permanență șnițelul.

Când ajunge să capete o culoare plăcută, maro-auriu, scoate șnițelul din cratiță și așază-l câteva secunde pe niște șervețele de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei și condimentează ușor (din nou).

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!