(P) Cât de importantă este plasa de umbrire pentru protecția plantelor? Află de unde o poți achiziționa

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 13 noiembrie 2020, 02:19

Multe dintre persoanele responsabile de creșterea unor culturi mai mari de legume și fructe trăiesc din profitul obținut în urma comercializării acestora. Acesta este și motivul pentru care fiecare agricultor are responsabilitatea de a avea grijă de ceea ce cultiva la fel cum are grijă de el însuși. Un produs care ajută mult la protecția culturilor este plasa de umbrire, subiect pe care urmează să îl dezvoltăm.

În cazul agriculturii, mediul înconjurător și condițiile de mediu se numără printre cei mai importanți factori care contribuie la buna creștere și dezvoltare a plantelor. Cum mediul poate aduce lucruri benefice creșterii plantelor, tot acesta poate și să aducă condiții neprielnice. Soarele, în schimb, face parte din ambele categorii menționate, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm că plantele au acces la soare și sunt și protejate de acesta în același timp. Cum? Cu o plasă de umbrire.

La ce ajută o plasă de umbrire?

O plasă de umbrire are scopul principal de a proteja plantele de razele soarelui. Acestea sunt foarte puternice în special în sezonul cald, ele având puterea de a distruge întregi hectare de recoltă. Acest lucru, însă, poate fi prevenit în unele cazuri cu ajutorul unei plase ce nu va permite unui anumit procent din razele soarelui să ajungă direct pe suprafața fructelor și legumelor crescute.

O astfel de plasă poate fi folosită atât pe post de acoperitoare a unei sere, dar la fel de bine se poate folosi în grădină. Dacă alegem să o folosim în sere, aceasta va fi așezată pe scheletul ce servește pe post de pereți; plasa se va așeza fie pe partea interioară, fie pe cea exterioară, protecția fiind aceeași în ambele cazuri. Dacă însă ne dorim că plasa să fie folosită în grădină, ea va trebui așezată direct pe plantă. Din această cauză trebuie să alegem produsul cu grijă, pentru că el să permită plantelor să respire corespunzător.

Cum cumpăr o astfel de plasă?

În general produsele folosite în agricultură trebuie cumpărate de la producători specializați, cunoscători ai domeniului. Grijă pentru plante trebuie să se regăsească atât la agricultori, cât și la producătorii ce le procură agricultorilor produsele necesare. Fiecare ustensilă și sistem folosit în grădini și sere trebuie gândită astfel încât să aducă doar beneficii plantelor, să sporească dezvoltarea lor și să scadă numărul acelor plante ce nu reușesc să se dezvolte corespunzător.

Acest lucru este valabil și dacă vine vorba de o plasă de umbrire. Plasele trebuie realizate din materiale ce nu fac rău în niciun fel plantelor și care nu sunt ele victimele razelor puternice ale soarelui.

Pentru o gamă largă de produse care vin în ajutorul persoanelor pasionate de grădinărit intrați pe regalfermierul.ro

Dacă va doriți să achiziționați o astfel de plasă de umbrire, recomandarea noastră este să o luați de la unul din experții în domeniu – Regal Fermierul. Pe pagină web a acestora, regalfermierul.ro, veți găși, pe lângă multe alte tipuri de plase, o gamă completă de produse care vin în ajutorul dumneavoastră si a grădinii pe care o cultivați, cum ar fi folii de mulcire, fungicide sau chiar instalatii de irigat

Dacă veți considera că informațiile oferite de site pentru fiecare produs în parte nu sunt suficiente, va invităm să contactați direct angajații printr-un apel telefonic sau prin e-mail.

Date de contact:

Telefon: 0769 493 825 /  0336 802 328

E-mail: contact@regalfermierul.ro

Adresa: Comună Matcă, Județul Galați

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!