(P) Care sunt beneficiile consumului constant de fructe de aronia pentru sănătatea ta?

De Unica.ro pe

Cu roade de mici dimensiuni, asemănătoare mai cunoscutelor afine, cu soiuri fie negre, fie roșii și mai rar de culoare violet, fructele de aronia pot fi o adevărată binecuvântare nu numai pentru sănătatea noastră, ci și pentru  buna dispoziție, starea noastră de bine în general.

 Evident, un pahar cu suc de aronia băut o singură dată, la un moment dat, nu va face miracole, dar alegând să consumăm regulat o băutură naturală,  realizată pe baza acestui fruct plin de proprietăți speciale, efectele benefice nu vor întârzia să se facă simțite. Asta, pentru că aronia nu este doar în topul cu fructe bogate în vitamina C, ci are și un conținut generos într-o adevărată suită de alte elemente care fac minuni pentru sănătate.

 Astfel, aronia mai conține în cantități bogate vitaminele A, B, D, E, K, P, Q. Acestor vitamine li se alătură minerale, folați, fosfați, magneziu, fier, mangan, zinc, calciu, potasiu, dar și fibre. Consumând constant preparate pe bază de fructe de aronia, sub formă de suc natural, sirop, ceaiuri, dulceață sau sub formă de smoothie răcoroase alături de alte fructe proaspete, putem să prevenim o serie întreagă de afecțiuni, până la cele mai grave, precum forme de cancer.

De asemenea, o răceală rebelă își va găși rezolvarea cu ajutorul fructelor de aronia, grație efectelor sale antibacteriene și antiinflamatorii. Și sistemul nostru cardiovascular are de câștigat, prin consumul regulat de fructe de aronia, ajutând la o mai bună tensiune arterială.

Dacă ne luptăm cu anumite alergii, preparatele pe bază de fructe de aronia pot fi răspunsul  și în această situație neplăcută, datorită unei alte proprietăți a acestora, respective cea referitoare la efectele sale antihistaminice.

De fapt, întregul nostru sistem imunitar va fi fortificat odată ce am inclus  în mod constant în alimentația noastră consumul unor preparate care au la bază aceste fructe miraculoase, alternând sucurile, infuziile, siropurile cu dulceață sau smoothie-urile pe bază de aronia.

Totodată, putem încerca să consumăm fructe proaspete de aronia, dar această variantă poate fi pentru mulți dintre noi mai dificilă și cu siguranță ne vom opri, majoritatea, la consumul a doar câteva bobițe. Asta pentru că, grație conținutului ridicat în vitamina C, fructele de aronia sunt extrem de astringente, așa că mai bine ne bucurăm de beneficiile lor prin intermediul preparatelor diverse care le conțin din belșug.