(P) Care este diferența dintre diamante și briliante?

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 06 iunie 2021, 11:54

Diamantul are o putere specială asupra ființei umane. Îi fascinează pe mulți, producând un impuls aproape irațional de a poseda. 

Exită o serie de caracteristici care trebuie îndeplinite pentru a determina un diamant să fie perfect. Această piatră prețioasă durabilă este foarte apreciată și este o modalitate de a simboliza iubirea nemuritoare pe care o ai pentru o persoană dragă. La fel ca în dragostea adevărată, această piatră prețioasă nu piere și rezistă în timp. Se remarcă prin strălucirea uimitoare și duritatea formidabilă.

„Briliant” și „diamant” sunt adesea folosite ca sinonime. Cu toate acestea, ele nu sunt sinonime. „Diamant” este numele pietrei prețioase în sine, în timp ce „briliant” denotă tipul de tăiere a unui diamant și felul în care această tăietură contribuie la stralucirea diamantului.  Altfel spus, termenul „briliant” este de fapt o abreviere pentru „tăietură briliant”. Este o metodă de tăiere a unui diamant care optimizează aspectul său și modul în care reflectă lumina. „Tăiere” se poate referi atât la forma, cât și la calitatea tăierii unui diamant. Aceasta din urmă este unul dintre cele 4C, concepute pentru a descrie calitatea diamantelor. Un diamant bine tăiat are o reflexie mai mare a luminii. Un diamant tăiat briliant are o strălucire mai intensă și o atracție mai mare.

Calitatea tăierii unui diamant se referă la proporțiile, simetria și lustruirea acestuia. Prin urmare, este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui diamant. Dacă adâncimea sa este prea mare sau prea mică, lumina care intră în diamant va scăpa în loc să fie reflectată. Formele de diamant, care nu sunt tăieturile rotunde standard, se numesc „forme fanteziste”. Cele mai cunoscute forme sunt: marquise, para, oval, inimă și smarald. Tăietura modernă, cunoscută sub denumirea de formă de briliant sau rotundă are 58 de fațete și este folosită în multe bijuterii cu diamante, precum inele, brățări sau coliere cu diamante. O tăietură marquise, de exemplu, este una dintre cele 6 modalități de a face diamantul să pară mai mare. Este adevărat că diamantele mai mari pot avea un preț mai mare. Unii optează pentru o croială elegantă mai degrabă decât clasica strălucitoare, deoarece adaugă o notă mai originală și personală bijuteriei lor.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!