(P) Călătorie în Dobrogea, între Dunăre și Marea Neagră

De Unica.ro, pe
Un ținut ce mustește de tradiție, bogat în ruine ale unor vechi cetăți, unele prea puțin știute de turiști, cu drumuri spectaculoase ce șerpuiesc pe lângă bătrânii Munți ai Măcinului, biserici izolate între dealuri, plaje sălbatice și o deltă monument de patrimoniu UNESCO ... Aceasta este Dobrogea!

Aventurează-te spre Dobrogea, alături de Europa Travel, și descoperă locuri precum Tulcea, Murighiol sau încântătoarea Delta Dunării într-un circuit de 3 zile la tariful accesibil de la 629 lei/persoană – valabil pentru plecările din 16.09 si 17.10!

Tur cultural în Dobrogea

Cunoscută pentru vastele sale culturi de viță de vie, localitatea Ostrov este primul loc pe care-l vei descoperi în circuitul de la Europa Travel. Vizitează Mănăstirea Dervent din satul Galița, un lăcaș de cult în stil bizantin ce adăpostește Crucea făcătoare de minuni. Biserica ar fi fost clădită pe locul unde, potrivit documentelor istorice, ar fi fost martirizați mai mulți creștini în timpurile lui Dioclețian. În apropiere se află ruinele cetății Păcuiul lui Soare, despre care se presupune că ar fi vechea cetate Vicina.

Deosebit de importantă pentru patrimoniul cultural dobrogean este Mănăstirea Sfântului Andrei, care a fost amenajată în peștera unde a trăit Apostolul, aceasta fiind considerată prima biserică creștină din țară. Punctul culminant al călătoriei este vizita la Tropaeum Traiani, un monument triumfal roman în Adamclisi, ridicat în cinstea Împăratului Traian pentru a comemora victoria sa împotriva dacilor.

Poarta de intrare în Delta Dunării

Așezat pe 7 coline, Tulcea este un oraș multicultural ce adăpostește o seamă de obiective demne de explorat. Printre acestea se află Centrul Muzeal Ecoturistic ce cuprinde o expoziție permanentă unde poți afla cum s-a format Delta Dunării, dar și despre flora și fauna specifice rezervației și Dobrogei de Nord. Tot aici există și Acvariul ce deține numeroase specii de pești din Dunăre și Marea Neagră.

Călătoria continuă cu Murighiol – localitatea cu lacuri violet și punctul principal de pornire spre Delta Dunării, singura deltă din lume catalogată drept Rezervația a Biosferei UNESCO, ce adăpostește mii de specii de plante rare și peste 300 de tipuri de păsări. Surprinde frumusețea sălbatică a rezervației la o plimbare cu barca pe lacurile de un verde smarald, brodate de papură, stuf și rogoz, și mozaicate cu nuferi albi și galbeni.

Ultima parte a circuitului în Dobrogea îți descoperă centrul istoric al orașului Constanța, dar și Cetatea Histria, cea mai veche așezare urbană de pe teritoriului țării, întemeiată de coloniștii ionieni veniți din Milet, în jurul secolului al VII lea î.er.n.

Histria a fost un important port la Marea Neagră, iar timp de 1300 de ani a avut o dezvoltare continuă: aici au fost bătute primele monede din România, și au fost ridicate mai multe temple închinate zeilor, băi termale și bazilici, toate înconjurate de ziduri groase de apărare. Ruinele cetății Histria au fost incluse pe listele patrimoniului mondial în anul 2007.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Tinuturile Dobrogei – tarife de la 629 lei/persoana, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, excursii conform programului, ghid. *Oferta valabila pentru plecarile din 16.09 si 07.10, in limita locurilor disponibile. Posibilitatea de a achita cu tichete de vacanță! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!