(P) Bodrum – vizitează romanticul oraș de la Marea Egee!

De Unica.ro pe
Preferată de numeroase celebrități europene pentru petrecerea vacanței de vară, dar și pentru cure detox, Bodrum nu este doar o destinație cu viață de noapte fulminantă și hoteluri de top, dar și una ce îți rezervă experiențe culturale memorabile, momente relaxante la plajă și vizite interesante în împrejurimile sale.

Dacă ți-ai propus o vacanță în pitoreasca peninsulă de pe coasta de vest a Turciei, poți rezerva acum un sejur de 6 nopți cu autocarul, alături de Europa Travel, ce beneficiază de tarife speciale începând de la 252 euro/persoană, valabil pentru plecarea din 24 iunie, în limita locurilor disponibile.

Atmosferă elitară

Peninsula Bodrum este împărțită în 14 golfulețe, îmbrățișate de coline montane, cu plaje aurii și stațiuni cosmopolite. De altfel, orașul este un fel de muzeu în aer liber, cu numeroase vile neoclasice în alb și albastru, ce îți va aminti inevitabil de insulele grecești. Motivul este simplu: Bodrum se află foarte aproape de Insula Kos, o perlă grecească renumită pentru plajele sale din pietriș și orașele pitorești, astfel a împrumutat puțin din stilul arhitectural și din atmosfera specific elenă.

Un mod excelent prin care poți descoperi Bodrumul poate fi turul peninsulei. Închiriază o mașină și descoperă plajele retrase, mai puțin promovate sau îmbarcă-te într-o croazieră, opțional de la Europa Travel, în Golful Bitez sau ceva mai departe spre Insula Kos.

Poți bate la pas orașul, o simfonie de culoare, arome și oameni, unde te poți pierde pe străzile în pantă umbrite de palmieri și hibiscus, ce dau în mici piețe cu iz grecesc. Între cele două porturi pitorești tronează și simbolul orașului: Castelul Sfântul Petru, o fortăreață clădită în secolul al XV lea de Cavalerii Ospitalieri, și care funcționează astăzi ca Muzeu de Arhitectură Subacvatică. Tot în Bodrum, puțin mai departe de centru, a fost amenajat și un muzeu în aer liber unde se găsesc rămășițele Mausoleului Halikarnas, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.

Croaziere și relaxare la plaje

Bodrum este o destinație perfectă pentru relaxare, iar plajele sale sunt unele dintre cele mai bune de pe coasta turcească a Mării Egee. Plaja preferată de pasionații de snorkeling este Gümüṣlük Beach, compusă din mici pietricele argintii cu intrare destul de abruptă în mare, dar care se laudă cu o bogată viață marină și formațiuni stâncoase spectaculoase. De aici poți pleca cu bărcuța spre mica și izolata Insulă a Iepurelui, locul perfect pentru câteva ore de bălăceală în ape cristaline, mici și calde.

Plajele din Golful Bitez sunt cochete și argintii, împrejmuite de vegetație luxuriantă și încadrate de ape clare, perfecte chiar și pentru vizite în familie. Aici găsești și câteva centre nautice de prestigiu de unde poți închiria echipament pentru scuba sau bărci cu motor, un centru de echitație pentru „horse safari” și numeroase restaurante cu specific pescăresc.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Sejur Bodrum

Hotel Summer Garden Apart 3* – Bitez – tarife de la 252 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 24 iunie, in limita locurilor disponibile. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.