(P) Bodrum, destinația vedetă a sezonului estival!

De Unica.ro, pe
Unul dintre orașele preferate de către turiștii care iubesc luxul, Bodrum se mândrește cu o viață de noapte dezvoltată, cu hoteluri de top și plaje premiate, fiind alegerea cea mai bună pentru vacanța de vară, mai ales dacă ești în căutare de exclusivități.

Rezervă acum un sejur de 6 nopți cu all inclusive în Bodrum, de la Europa Travel, la prețuri tentante de la 329 euro/persoană – valabil pentru plecările din 18, 24 și 30 iulie, în limita locurilor disponibile!

Așezat idilic pe coasta Mării Egee, Bodrum este cel mai cosmopolit dintre orașele turcești oferind o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber: de la nopți incendiare în cluburile de pe Strada Barurilor, croaziere pe catamaran, relaxare la plajă și în hammam sau excursii în împrejurimile sale pline de splendoare. Mai poți experimenta jeep-safari în peninsulă, distracția în parcurile acvatice sau petrecerile tradiționale în Caravanserai. Orice ai alege, un sejur în Bodrum îți va asigura cele mai tari experiențe de vacanță.

Ia cu asalt plajele!

Vara este perioada ideală pentru răsfăț pe plaje idilice, iar Bodrum găzduiește câteva fâșii de nisip spectaculoase, unele dintre ele fiind mărginite de coline presărate cu superbe case albe, altele fiind puțin mai izolate. Aproape de centrul orașului Bodrum se află cocheta Bardakci Beach, un loc cu ape clare unde se spune că Salmacis s-a unit într-o singură făptură cu frumosul Hermaphroditus, după ce fiul Afroditei i-ar fi respins iubirea nimfei apelor.

O plimbare cu cămila pe plaja Bagla, aflată la circa 16 km distanță de centrul orașului, nu ar trebui să lipsească din itinerariul tău, mai ales dacă vrei să experiemntezi o activitate specifică locului. În timp ce în Turgutreis și Gumbet, te poți răsfăța pe nisipuri fine, gri, având cele mai bune priveliști asigurate spre insulele grecești.

Incursiune în timp

Orașul natal al istoricului Herodot și locul unde se afla una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – Mausoleul din Halikarnas (ruine pe care le poți vedea la circa 1 km distanță de centrul orașului), Bodrum are un farmec aparte: combinație între stilul turcesc și cel grecesc, dat fiind faptul că se află foarte aproape de Insula Kos.

O plimbare în zona istorică îți scoate în cale Castelul Sfântul Petru, o fortăreață clădită de Cavalerii Ioaniți, considerată a fi cel mai bine păstrat monument din Evul Mediu. Un alt reper cultural al orașului este Amfiteatrul Antic ce a fost construit în timpul domniei Regelui Mausolos, și extins apoi sub ocupația romanilor. Edificiul a fost foarte bine conservat, iar astăzi găzduiește o seamă de evenimente și festivaluri de muzică adunând un număr important de participanți.

Panorame memorabile

Primele imagini care îți vin în minte despre Bodrum sunt morile de vânt și casele albe, iar dacă vrei să surprinzi cele mai bune panorame asupra orașului trebuie să mergi pe Dealul Morilor, aflat între Bodrum și Gumbet. Peisajele îți vor tăia cu siguranță respirația, iar experiența de a lua masa într-un restaurant pitoresc deschis în una dintre morile de vânt din piatră și lemn, va fi cu siguranță unică.

Descoperă împrejurimile peninsulei

O vacanță în Bodrum îți oferă posibilitatea de a explora și alte locuri încântătoare din împrejurimile peninsulei. Poți opta pentru excursii de la Europa Travel, spre Efes – casa Templului Artemis – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, la Casa Fecioarei – locul unde se spune că și-ar fi petrecut Fecioara Maria ultimii ani din viață sau la Pamukkale – o minune a naturii cu izvoare termale și terase din calcar asemănătoare cu bumbacul.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Sejur Bodrum

Hotel Shark Club 4* – Gumbet – tarife de la 329 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta valabila pentru plecarile din 18, 24 si 30 iulie, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!