(P) Bodrum, cea mai populară destinație a sezonului estival

De Unica.ro pe
Bodrum, cea mai cosmopolită stațiune turcească de la Marea Egee, are multe de oferit turiștilor: plaje lungi din nisip fin, golfuri turcoaz, hoteluri moderne cu servicii turistice de calitate, numeroase atracții istorice, dar și o viață de noapte fulminantă.

Dacă plănuiești să petreci vacanța de vară pe Riviera Turcească, Bodrum poate fi cea mai inspirată alegere indiferent că preferi sejururile relaxante sau escapadele aventuroase. Europa Travel a pregătit Oferte Speciale la pachetele turistice în Bodrum, ce beneficiază de o reducere de 50 euro/persoană, pentru orice hotel, valabil pentru plecarea din 31 mai! Rezervă acum un sejur de 6 nopți cu all inclusive în Bodrum la tarife ce pornesc de la 400 euro/persoană și bucură-te de cele mai tari experiențe de vacanță!

Orașul pitoresc cu plaje de poveste

Așezat idilic pe coasta de vest a Turciei, cu deschidere la Marea Egee, orașul Bodrum este fermecător prin arhitectură și atmosferă, având un aer tipic mediteraneană ce te duce cu gândul la Grecia. Pitoreasca destinație a fost din cele mai vechi timpuri o sursă de inspirație pentru artiști și scriitori, devenind rapid locul îndrăgit de celebrități, aristocrați și boemii din toată lumea.

Bodrum te răsfață cu cele mai spectaculoase peisaje: culmi domoale împănzite de vile în alb și albastru, mori de vânt din piatră, o coastă înțesată de numeroase plaje din nisip, golfuri turcoaz și vegetație luxuriantă.

Pierde-te pe labirintul de străzi înguste în orașul istoric, până la cel mai important sit din peninsulă: ruinele Mausoleului Halicarnas (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice). Descoperă monumentul simbol al orașului, aflat între cele două porturi pitorești: Castelul Cavalerilor, ce găzduiește astăzi Muzeul de Arheologie Subacvatică. Iar la finalul turului, urcă pe Dealul Morilor de Vânt, de la Yalikavak, pentru priveliști memorabile.

Dacă ești dornic de relaxare la soare nu rata spectaculoasele plaje de la Golful Bitez și din stațiunea Gumbet sau pornește într-o croazieră memorabilă spre Insula Kos, un paradis grecesc aflat la mică distanță de Bodrum.

Petreceri de pomină pe Strada Barurilor

Magnet pentru tinerii în căutare de distracție, Bodrum este considerată destinația cu cea mai dezvoltată viață de noapte din Turcia (după Istanbul). Cea mai cosmopolită zonă a orașului este Strada Barurilor, ce se întinde pe mai bine de 2 km și cuprinde un număr fantastic de cluburi, baruri și pub-uri unde nopțile devin incendiare. Tot aici se află și vestitul Club Halikarnas, unde au loc petreceri în spumă și show-uri cu lasere, ce țin până în zorii zilei.

Dacă ești genul de turist puțin mai tradițional, poți opta pentru o petrecere turcească cu dansuri din buric, show-uri cu săbii și muzică locală, alături de Europa Travel.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Sejur Bodrum

Hotel Jasmin Beach 4* – Gumbet – tarife de la 400 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. *Reducere 50 euro/persoana, pentru orice hotel, valabil pentru plecarea din 31 mai! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.